Deku Fakta My Hero Academia

Fakta Om Izuku Midoriya

Hans hjältenamn, Deku, är ett alternativt sätt att beskriva Izuku Midoriya, en hjälte med grönt hår som är mycket mer än bara en hjälte. Det här är en mycket väl genomtänkt och populär karaktär, och hans karaktär har genomgått en rejäl utveckling sedan animeserien började.

En levande, andande fiktion med flera aspekter, Deku är mer än bara All-Mights elev, Katsukis rival, Ochacos förälskelse eller Tomuras värsta fiende. Vi kommer att utforska några fakta som du kanske inte visste om den starkaste hjälten i My Hero Academia.

1. Izukus Första Framträdande

Izuku Midoriya Fakta

För en vänlig återförsäljare som specialiserat sig på hjälteminnen, som Jack Midoriya, är drömmen om att bli en hjälte som hans idoler desto mer spännande när den väl förverkligas. My Hero Academia debuterade i Akamaru Jumps vinternummer 2008, en liten one-shot comic som en dag skulle växa till att bli lika populär som den är idag. Nu när Jack har bytt namn till Deku är han en ljus och begåvad ung man med ambitioner om att bli en hjälte. Efter år och år av praktik går hans drömmar i uppfyllelse och han reflekterar över sin tidigare träning för att bli den person han är idag.

2. Deku Skulle Varit Vuxen

Enligt Dekus tidiga karaktärsdesigner hade hela skolstrukturen i My Hero Academia en eftertanke, vilket kan ses i karaktärens tidiga konceptkonst. Horikoshi bestämde sig för att en berättelse som utspelar sig på den platsen skulle vara mycket mer intressant än innehållet i den ursprungliga one-shot mangan, vilket är anledningen till att skolidén verkar så väl sammansatt, och det är den. Dessutom hade Deku tidigare cringy emo-hår. 

3. Billig Outfit

Fakta Om Izuku

Izukus första hjältedräkt kostade honom $370,53. För den professionellt designade skräddarsydda uniformen som är avsedd att bäras i strid kan det verka som mycket pengar, men det är faktiskt väldigt rimligt. Mer dyr och designad av samma personer som skapade Todorokis outfits, den senare Izuku Midoriya-outfiten skulle öka i pris.

4. Ursprungligen Inga Quirks

Deku var ursprungligen avsedd att vara Quirk-less när MHA skrevs (eller förskrivs, om du föredrar det). Eftersom nästan 80% av befolkningen har Quirks kan detta verka kontraintuitivt, men vi ser att konceptet utforskades kort eftersom Deku började serien utan en Quirk innan han fick One-For-All, en av programmets bästa Quirks. För Izukus skull bestämde All-Might att han förtjänade att vara en hjälte på grund av sin ädla karaktär och potential.

5. Döljde Sin Quirk

Deku behövde hålla sin Quirk hemlig, förutom för sina närmaste vänner och för All-Might, med tanke på att Pro-hjälten gav honom Quirken i första hand. Av denna anledning, när Deku registrerade sig för skolan, använde han en generisk post för Super-Power istället för att lista sin faktiska kraft som One-For-All. Oavsett hur bra idé det verkade på den tiden, är det inte lite misstänksamt att utelämna den?

My Hero Academia Pläd

6. Izukus Smeknamn

Trots sitt förflutna som en vanlig människa, var Izuku Midoriya stolt över sin identitet som Deku när han väl hade uppnått den. Eftersom han saknade en Quirk, var namnet Deku ursprungligen tänkt som ett förtal. Först kallade Bakugo honom Deku på grund av hur hans träningsdocka i trä liknade honom. Bakugo antydde att allt Deku var bra på var att få stryk. Ochako Uraraka, som tröstade honom och beskrev att namnet påminde henne om Dekiru, som betyder "att kunna göra", och han fann kraft i namnet, vilket lyckades så småningom klargöra flertalet saker för honom.

7. Katsudon

Deku Fakta Mha

Vi har tillbringat mycket tid med Deku, men vi vet inte mycket om honom personligen. Det finns gott om glimtar av hans strider, relationer med sina kamrater och vuxna, men vi visste inte om att en av hans favoriträtter var Katsudon, en japansk risskål med kotletter, ägg och en mängd andra ingredienser. Det är en utsökt rätt som är enormt populär i det japanska köket.

8. Namnet 

Izuku Midoriya Fakta

I många animer hänvisar namnen ofta till karaktärsdrag genom ordlekar, men den här metaforen överförs inte alltid till lokaliseringar. Även om namnet Midoriya Izuku försvinner i översättning, sammanfattar namnet ganska mycket av hans karaktär. Hans färg antyds av namnet, som innehåller tecknen för "Grön" och "Valley." Dessutom använder han namnet "Ens tur att gå vidare" som karaktär, som kallas Izu. Det framgår av hans namn att han har mött motgångar och är på en resa för att övervinna dem.

9. Aldrig Bäst På Något

Seriens tittare får upprepade gånger se att Deku inte alltid är den smartaste studenten. Poängen han fick för hur väl han förstod sin Quirk var skrämmande, och publiken är fortfarande omedveten om fem viktiga aspekter av hans egenhet. Trots allt, även om Deku konsekvent har placerat sig bland de fyra bästa i sin klass, kan det finnas en mycket god anledning till varför han inte har vunnit någonting. Precis som Dekus Quirk är gömd i pappersarbetet, är det troligt att han gjorde allt för att smälta in.

10. Dokumentationen Speglar Inte Hans Verkliga Quirk

Det är avgörande för Izuku att behålla sin hemlighet när det gäller att ärva One For All. Med andra ord, U.A. High är med på det. När det kommer till hans akademiska resultat, hänvisar hans officiella skoldokument sin Quirk som en "supermakt".

Izuku Midoriya Funko Pop

11. Izuku Kommer Att Träffa Sin Far

Även om Izuku är uppfostrad av en ensamstående mamma, har han faktiskt en pappa som bara är borta i affärer för tillfället. Inget annat är känt om Hisashi Midoriya förutom det faktum att han har en speciell förmåga som kallas Fire Breath.

Fans av serien, å andra sidan, kommer inte att lämnas i mörkret på obestämd tid. Utseendet på Izukus far har bekräftats av Horikoshi. Just nu är det inget som säger när eller hur detta kommer att ske.

12. Delar Födelsedag Med Ichigo Kurosaki

Mha Fakta

Ichigo Kurosaki, huvudpersonen i Bleach, är en annan välkänd fiktiv karaktär. Ichigo, som Deku före honom, började som en normal gymnasieelev utan några speciella förmågor.

Han utvecklades till en mästare i Hollow-slayer med tiden. Så småningom steg Deku till sin status som en legendarisk pro-hjälte. Även om Dekus födelsedag kan ha varit en slump, skulle vi hellre tro att Horikoshi planerade det så här.

13. Delar Födelsedag Med Mirio

My Hero Academia Fakta

Det faktum att en karaktär har födelsedag är inte det mest intressanta med dem, men i det här fallet är det det. Izuku delar födelsedag med Mirio Togata, en annan mangakaraktär i My Hero Academia. De har båda kräfta som stjärntecken eftersom de föddes den 15 juli.

14. Tredje Mest Quirks

De flesta människor i My Hero Academias universum har bara en speciell talang. Ett undantag är Izuku. Som det visar sig är One For All en mycket mer komplicerad Quirk än vad det först verkar, eftersom det ger användarna tillgång till alla tidigare ägares Quirks. Som ett resultat har Izuku sju Quirks totalt, av vilka fyra han för närvarande inte kan använda.

15. Izukus Personlighet

Kohei Horikoshi, liksom många andra författare, hämtade inspiration till sin karaktär från sina egna erfarenheter. Horikoshi och Bleach-skaparen Tite Kubo hade följande utbyte under en intervju:

Kubo: "Jag vet att Deku är en stor oro, och att prata med dig har gjort det klart varför. Ni är två ärtor i en balja.”

Horikoshi: "Jag designade Deku för att vara enkel och medelmåttig med avsikt, men nu är jag inte säker på varför jag gjorde honom så tråkig. Hans svaghet är att han oroar sig för oron och har svårt att tänka på fötterna. Precis som jag kämpar han för att göra framsteg eftersom han alltid tvivlar på sig själv."

Där har ni det, Mha-fans! Det här var 15 intressanta fakta om Deku från Boku no Hero Academia. Missade vi ett faktum om denna älskade karaktär? Låt oss veta i kommentarerna nedan och dela dina favoritfakta och karaktärer från My Hero Academia. Vi ser fram emot att höra vad du tycker!

My Hero Academia Hoodie

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: