Dabi Fakta Mha

Fakta Om Dabis Bakgrund

Det senaste kapitlet i My Hero Academia ger den efterlängtade bakgrundsstoryn om Dabi.

1. Dabis Bakgrund

Även om Dabi var en av grundarna av League of Villains, var det inte mycket känt om den mänskliga eldkastaren. Han undvek alltid personliga frågor från sina lagkamrater, och även efter att han tillkännagav för världen att han faktiskt var Touya Todoroki, gick han aldrig in på detaljer om hur Endeavors förstfödde son förvandlades till den ärrade skurken - förrän nu. Under sin kamp med Shoto avslöjade Dabi äntligen hur han överlevde eldsvådan som han själv skapade på Sekoto Peak.

Det visar sig att Dabis lågor verkligen gjorde honom handlingsförlamad den ödesdigra dagen, och han kunde ha dött om inte All For One dök upp för att hämta honom. Innan skurkledaren hade bestämt sig för Shigaraki Tomura som sin nästa inkarnation, hade han samlat flera potentiella kandidater med kraftfulla förmågor som kunde fungera som reserver. Med sin otroligt kraftfulla Cremation Quirk, drog Touya till sig All For Ones uppmärksamhet, och han fördes till en mystisk anläggning för att läka sina sår.

Fakta Om Dabi

Touyas återhämtningsprocess var lång och mödosam. Efter att ha opererats av den skicklige Dr. Garaki, vaknade Touya upp tre år efter branden i Sekoto Peak. Han vaknade på institutionen där All For One höll sina "adopterade" barn, bara för att upptäcka sig själv som en helt annan person än den han var innan olyckan. De första spåren av vad som så småningom skulle bli hans igenkännbara ärr i ansiktet, var synliga, och skadorna på hans stämband gjorde hans röst oigenkännlig.

Kort efter att Touya vaknat försökte de andra barnen på All For Ones institution och Dr. Garaki förklara för honom att han aldrig skulle kunna få tillbaka sitt gamla liv igen, men han vägrade att acceptera det. Läkaren hade tvingats ersätta flera skadade kroppsdelar på honom med regenerativ vävnad. Resultatet blev en försvagad kremerings-quirk och en oförmåga att känna smärta. All For One erbjöd sig att återställa hans lågor till sin fulla styrka, en process som kan ha inneburit att förvandla Touya till en Nomu. Touya avskydde dock tanken på att få hjälp av någon annan än Endeavour så mycket att han brände ner hela byggnaden och tog sig tillbaka hem till sin familj.

My Hero Academia Figure

2. Dabis Utveckling

Varken All For One eller Dr. Garaki förväntade sig att Touya knappt skulle klara sig i en månad efter att ha vaknat, så de brydde sig inte speciellt mycket om honom efter att han hade rymt. Vad de inte tog hänsyn till var hans rena viljestyrka och hur djupt Touya kände för sin far och hans familj. Touya tog sig hem i förväntan av en förändrad Endeavour, och en familj som ivrigt väntade på hans återkomst, men när han väl dök upp fick han bevittna Shoto och deras far under en särskilt ansträngande träningspass, och ett helgedom till hans egna ära. Att inse att hans familj till synes hade glömt bort honom och bara upprepade samma mönster gjorde honom arg, och han svor där och då, att hämnas.

Fakta Om Dabi

Efter en sista bön till hans minne vid sin egen minnesplats, släppte Touya taget om sitt tidigare namn och kallade sig själv istället för Dabi. Han återupptog träningen av kremering på egen hand och gick framåt med stormsteg eftersom han inte längre kunde känna av smärtan av sin quirks negativa effekter på sig själv. Genom rent hat mot sin far, blåste Dabi förbi den förväntade livslängden på en månad som Dr. Garaki hade förutspått för honom när han väl vaknade. Han gjorde det till sitt livs uppdrag att förstöra allt som Endeavour höll kärt, och hade inget emot att skada sin kropp, eller ens dö i processen.

Dabis berättelse och avslöjandet om att han var självmordsbenägen måste ha varit väldigt förstående för Shoto, eftersom han själv för inte alls så länge sedan hade levt sitt liv enbart för att avvisa Endeavour, precis som Dabi. Trots det kunde han inte låta sin äldre bror gå förlorad, och han berättade det för Dabi. Shotos påstående om att inte låta Dabi göra som han ville, var en uppenbar hänvisning till hans skurkaktiga handlingar, men det kan också betyda att han inte vill låta Dabi gå förlorad i sina lågor igen. 

Dabi Mha T-Shirt

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: