Obanai Iguro Fakta Demon Slayer

Obanai Iguro

Obanai Iguro (伊黒小芭内 Iguro Obanai) är en kort ung man som är en del av Demon Slayer Corps i Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer)-serien. Han använder Serpent of the Breath (蛇の呼吸 Hebi no Kokyu) och är orm-Hashira. Obanai har rakt svart hår av varierande längd, det kortaste stannar vid kinderna och det längsta når axlarna. Han har skarpa spetsiga ögon med ovanliga ögonfärger på grund av att han har heterokromi. Hans högra öga är gult och hans vänstra öga är turkost. Obanais nedre halva av ansiktet är täckt av bandage för att dölja hans mun som skars från hörnen på hans läppar till hans öron, för att se mer ormlik ut. Han bär den vanliga svarta Demon Slayer-uniformen och en svart- och vit-randig haori som täcker hans händer. Obanai är alltid tillsammans med sin vita orm Kaburamaru som är virad runt hans axlar.

Figurin Obanai Iguro

1. Obanais profil

Ålder: 21 år.

Längd: 162 cm.

Vikt: 53 kg.

Födelsedatum: 15 september.

Manga-debut: Kapitel 4 (delvis) Kapitel 45 (fullständig).

Anime debut: Avsnitt 22.

Japansk röstskådespelare: Kenichi Suzumura.

Status: Vid liv.

2. Bakgrund

Obanai föddes och växte upp i en cell till en familj som dyrkade en kvinnlig ormliknande demon. Demonens ansikte och nedre delen av kroppen tog formen av en orm och älskade att äta spädbarn. Hans familj offrade sina egna barn i utbyte mot stöldgodset från de människor som demonen hade dödat. Eftersom Obanai var den enda pojken som föddes i familjen på 370 år med excentriska ögon, var demonen särskilt intresserad av honom och lät honom leva tills han hade blivit större innan hon bestämde sig för att äta honom. När han var 12 år gammal togs Obanai ut för att presenteras för demonen och tvingades få sin mun skuren av sin familj för att se ut som ormdemonen.

Demon Slayer Fakta

Efter att ha återvänt till sin cell levde han i konstant rädsla och oro medan han planerade sin flykt, den enda han kunde lita på var en vit orm, Kaburamaru, som han ansåg vara sin nära vän och inte ett husdjur. När han slutligen flydde jagades han av ormdemonen och blev nästan dödad, men som tur var räddades han av dåtidens Flam-Hashira. När han väl flydde dödade demonen hela hans familj och lämnade bara en kusin till honom vid liv som sedan beskyllde och anklagade Obanai för deras familjs död. Utan något ordentligt utlopp för att styra sina känslor bestämde han sig för att vända sitt ilska och hat till demonerna, och kände sig som om en bättre person när han riskerade sitt liv för någon annans skull.

Obanai Iguro Nyckelring

3. Personlighet

Obanai är en mycket strikt och skoningslös person som har en begränsad mängd människor som han bryr sig om. Under Hashira-träningen binder han upp de lägre rankade Demon Slayers av små skäl som t ex att råka irritera honom, och använder dem sedan som hinder.

Han respekterar Kagaya Ubuyashiki, den 97:e ledaren för Demon Slayer Corps genom att böja sig för honom när han dök upp för ett möte. Han respekterar också Gyomei Himejima och säger att han inte ens kunde vara Himejimas sköld. Han bryr sig mycket om och är förälskad i Mitsuri Kanroji, och skänker till och med grönrandiga strumpor som present, men eftersom han har en enorm känsla av självförakt erkänner han inte sina känslor för henne. Detta självförakt kommer från det faktum att han föddes i en självisk klan som skoningslöst skulle offra sina egna barn till en demon för rikedomar. Obanai tycker att han själv och sin familj är så nedsmutsade att den, bara genom att besegra Muzan och sedan dö, som han hoppas kunna rena hans korrupta blod. Bara genom att först dö och sedan reinkarnera in i en värld utan demoner skulle han vara värdig att bekänna sina känslor för Mitsuri Kanroji.

Obanai Iguro Fakta

4. Färdigheter och förmågor 

  • Mästerlig svärdsman: Som en del av Demon Slayer Corps och som en Hashira, är Obanai en av de högst rankade svärdsmännen. Andra Demon Slayers skulle använda hans svärdsförmåga som referens, där han under Hashira-träningen lärde ut svärd-träning till de andra Demon Slayers.
  • Unikt vapen: Liksom Shinobu Kocho, Mitsuri Kanroji, Tengen Uzui och Gyomei Himejima, använder Obanai ett unikt Nichirin-blad och använder en andningsstil som fokuserar på att vrida och böja svärdet som hur en orm glider för att komplettera hans alla Breath of the Serpent-tekniker.

  • Crimson Red Nichirin Blade: I striden mot Muzan Kibutsuji, efter att ha manifesterat ett Demon Slayer märke så minns Obanai hur Muichiro Tokito färgade sitt blad rött. Obanai lägger all sin styrka och kraft på att greppa hans blad och förvandla det till djuprött vilket skulle omintetgöra en demons krafter och förnyelse.

  • Förbättrad styrka: Obanai besitter en stor mängd fysisk styrka när han fäster Tanjiro mot marken med stor kraft och Tanjiro sade att han inte kunde röra sig eller andas. Trots detta anses han vara den näst svagaste medlemmen av de nuvarande Hashira i fysisk styrka efter Shinobu.

  • Demon Slayer Märke: Under striden mot Muzan Kibutsuji väckte Obanai sitt eget märke. Märket har formen av ormar som slingrar sig runt hans överarm och bröst. När detta märke påkallas ökade Obanais fysiska hastighet, styrka och reflexer dramatiskt.

5. Breath of the serpent

  • Första formen: Winding Serpent Slash (Ichi no Kata: Ida Giri): Obanai roterar och släpper ett cirkulärt snedstreck framför sig.
  • Andra formen: Venom Fangs of the Narrow Head (Ni no Kata: Kyozu no Dokuga): Obanai går bakom sin motståndare i förblindande hastighet och skär av deras huvud.

  • Tredje formen: Serpent's Spiraling Hold (San no Kata: Toguro Jime): Obanai böjer sitt svärd som en glidande orm och halshuggar snabbt sin motståndare.

  • Fjärde formen: Twin-Headed Reptil (Shi no kata: Keija Sōsei): Obanai hoppar framåt och utför ett horisontellt snedstreck som skär genom målet.
  • Femte formen: Slithering Serpent (Go no Kata: Enen Choda): Obanai använder sitt böjande svärd, kröker det från höger till vänster i otroliga hastigheter och halshugger flera mål samtidigt.

Demon Slayer Halsband

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: