Demon Slayer Fakta

Fakta Om Nezuko Kamado I Demon Slayer

Nezuko Kamado är en central karaktär i animen Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Här är några fakta om henne och hennes kamp för att förbli mänsklig.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba har blivit en favorit bland anime-fans med sin stora värld och karaktärer. Nezuko Kamado har förvandlats till en av de mest kända och populära karaktärerna i serien. Eftersom hon är en enda överlevande av demoner tillsammans med sin bror Tanjiro, är hon själv i en ständig kamp med att bli en demon och behålla sin mänsklighet.

Det är en av anledningarna till att Nezuko har varit en viktig karaktär i showen. Låt oss ta en titt på vad som gör Nezuko så speciell i Demon Slayer.

1. Nezukos Förhållande Till Hashira Mitsuri Kanroji

Demon Slayer Fakta

I mangan lär Nezuko känna Love Hashira Mitsuri Kanroji och ser upp till henne som en äldre syster, vilket gör deras förhållande intressant eftersom Nezuko vanligtvis ser kvinnliga människor som antingen en surrogatmamma eller en ung syster.

Det finns flera paneler som visar Nezuko i en nästan chibi-form när hon leker med och kittlas av den äldre kvinnliga Hashira. Det finns till och med en skiss i mangan där Tanjiro stylar Nezukos hår för att se ut som Misturis signaturtjocka flätor.

2. Skiftande Ögonfärg

Nezuko Demon Slayer

I början av serien var Nezukos ögon röda och normala för en människa. När hon väl förvandlades till en demon efter hennes familjs attack förändrades hennes ögon till rosa. Vanligtvis skulle vi tro att det är tvärtom, men hennes rosa ögon indikerar helt enkelt hennes demoniska natur. Vi märker också att hennes kimono är rosa, vilket matchar hennes ögon.

Det kanske inte finns ett samband där, men det är värt att notera att hennes ögon matchar kläderna, vilket visar hennes oskuld under hennes demontillstånd. Det påminner oss också om att Nezukos mänskliga sida fortfarande finns där under det monster hon har blivit.

3. Ingen Vanlig Demon

Demon Slayer Fakta

Efter att ha förvandlats till en demon, innehar Nezuko fortfarande sitt mänskliga medvetande medan hon är i sitt demoniska tillstånd. Andra demoner som hon och Tanjiro har mött märkte att Nezuko skiljer sig från deras sort. Istället för att förlita sig på mänskligt blod för att överleva, använder hon sömn för att återuppliva sin energi. De krafter som hon har visat går från övermänsklig styrka till storleksmanipulation.

När hon kämpar har hon en otrolig styrka och anpassar sig till allt som omger henne. Hon fortsätter att växa efter varje strid, speciellt med sin Blood Demon Art. Hennes unika förmågor och oskuld har gradvis gjort henne till en av de mäktigaste demonerna i serien.

4. Nezukos Bambu Nosparti

Nezuko Demon Slayer

Även om det är Nezukos oöverträffade okuvliga vilja och hypnosen som gör att hon ser alla människor som sin familj som hindrar henne från att sluka människor, så är den bambu-munkorg hon bär fortfarande en nödvändighet.

Inte nog med att nospartiet hindrar Nezuko från att bita någon (inklusive sig själv), så håller det också hennes mun stängd hela tiden, vilket innebär att hon aldrig kommer att få chansen att smaka på människoblod, inte ens av en slump. Det är bra att Nezuko bara behöver sova för näring och ej behöver mat.

5. Nezukos Mänskliga Egenskaper

Nezuko Kamado Fakta

Innan hon blev en demon var Nezuko en mycket medkännande och sympatisk tjej. Precis som sin bror Tanjiro skulle hon sätta andra före sig själv för att ta hand om sin familj. Efter sin förvandling glömde hon nästan alla sina minnen som människa men hon behöll de som involverade hennes familj.

Hon behöll fortfarande sina skyddande och omtänksamma egenskaper i sin demonform. Nezuko har skyddat dem som hon anser vara sin familj, vilket fått henne att gå med i kampen med sin bror mot alla demoner för att hämnas dem de älskar. Allt var alltså inte förlorat efter att Nezuko förvandlades till ett monster.

Nezuko Kamado Nendoroid

6. Muzan Kibutsuji

Demon Slayer Fakta

Vi vet att det var demoner som attackerade familjen Kamado, men den som var ansvarig för attackerna avslöjades inte förrän ett par avsnitt in i serien. Vi får reda på att den demon som står till svars för attackerna är ingen mindre än Muzan Kibutsuji, en tusenårig demon som också är skaparen av alla demoner som finns i Demon Slayers värld.

Han är också den som gjorde Nezuko till en demon också. Vi vet inte mycket om hans bakgrund, men allt vi vet är att han är den första i sitt slag och kan förvandla vem som helst till en demon precis som ett virus. Även om han omvände Nezuko, verkar det som om hon inte är som andra han har vänt.

7. Familjeanknytning Till Eld

Nezuko Kamado Biografi

Nezukos familj arbetar i träkolsbranschen, vilket innebär att de arbetar med eld mycket. Elden har blivit ett viktigt inslag för Nezuko genom hela serien eftersom hennes förmågor fortsätter att växa. Hennes Demon Blood Art är eldbaserad där hennes blod förvandlas till eld direkt utanför hennes kropp. The Exploding Blood förvandlas till rosa lågor när Nezuko använder det.

Eld anses ha tur bland familjer som arbetar med det elementet, så det är inte konstigt att Nezuko har kunnat använda sina eldförmågor med lätthet jämfört med andra demoner. Det verkar som att användningen av eld bara finns i familjen.

8. Nezukos Normala Storlek

Demon Slayer Fakta

En av Nezukos otroliga demonkrafter är att kunna justera hennes storlek. Från att växa i styrka och storlek när man kämpar i strid till att komma ner till resestorlek så att hon kan passa bekvämt i lådan som hennes bror bär.

Nezukos normala längd är på precis 153 centimeter. Detta gör henne mindre än de flesta andra Demon Slayer-karaktärerna i serien.

9. Nezukos Namn

Nezuko Kamado Biografi

Familjen Kamado bor i de snöklädda bergen i början av serien. Namnet Nezuko har en djupare betydelse och en stark koppling till var hennes familj kommer ifrån. På japanska är den partiella översättningen av hennes namn faktiskt en blomma som helt enkelt kallas snöbollsblomman. De blommorna finns på vintern, vilket är den säsong vi främst ser under serien.

Så hennes namn är ganska mycket relaterat till de snöiga bergen där familjen Kamado bor. Blomsterbaserade namn är typiska i Japan, men det är perfekt för denna serie att visa var Nezuko kommer ifrån.

10. Nezukos Demon-Konst

Nezuko Kamado Information

Nezukos demonkonst låter henne använda sitt blod, som granater där hon kan explodera dem till sin vilja som skadar alla demoner. Hennes kraft kan också användas för att öka styrkan hos ett Nichirin-blad, vilket senare visas i mangan. Vi ser henne använda sin förmåga på Tanjiros svärd och förvandla det från svart till rött.

Genom att göra detta ökar det energin i Tanjiros eldsvärdstekniker. Det hjälper Tanjiro när som helst han är i en tuff strid mot sina fiender. Med både Nezukos kraft och Tanjiros svärdkunskaper är det uppenbart att dessa två är en kraftfull duo tillsammans.

Tröja Demon Slayer

11. Nezukos Födelsedag

Demon Slayer Krönika

Nezukos födelsedag är den 28 december, som avslöjas på den officiella japanska Demon Slayer Twitter-sidan, vilket gör hennes stjärntecken till Stenbock. Stenbockar är jordens tecken, styrda av planeten Saturnus, och deras symbol är den behornade geten.

Stenbockar sägs vara ambitiösa, praktiska och extremt disciplinerade – ett personlighetsdrag som hjälper Nezuko att hålla kontakten med sin mänsklighet och får henne att vägra att skada eller sluka människor. Intressant nog är hennes bror Tanjiros stjärntecken kräftan, hennes fullständiga motsats. Trots detta är de två tecknen mycket kompatibla.

12. Nezukos Omvandling Till Demon

Nezuko Blood Demon Art

Bara ett år efter sin bror Tanjiro var Nezuko 12 år gammal när hon förvandlades till en demon, vilket gör att hon fysiskt förblir en pre-teen, eftersom demoner inte åldras.

Medan Nezuko sov och Tanjiro tränade med Urokodaki i början av serien hade två år gått, vilket betyder att medan Tanjiro skulle fortsätta att fylla 15 år, blev Nezuko kronologiskt 14 år gammal, men tekniskt sett fortfarande en 12-åring. Trots sin unga ålder är Nezuko fortfarande en hård demon och hennes otroliga förmågor kompenserar för hennes ungdom.

13. En Dagsvandrare

Nezuko Kamado Facts

Normala demoner är som vampyrer där de bara kan ströva omkring på natten eftersom solljuset bränner dem skarpt. Nezuko är inte som andra demoner, vilket är hur hon fick namnet "The Chosen Demon - Den Utvalde Demonen." Anledningen till detta är att hon, till skillnad från andra demoner, faktiskt kan gå i solljuset utan att brännas.

Detta förklarar också varför Muzan är ute efter henne, han vill sluka henne för att få förmågan att gå i dagsljus. Muzan har letat i århundraden efter en demon som kan erövra solljuset. Efter att Muzan upptäcker Nezukos förmåga, bestämmer han sig för att ändra sina planer och förfölja henne för sig själv. Han tror att genom att sluka henne kan Muzan också kunna gå fritt in i solljuset.

14. Nezuko Som Demon

Demon Slayer Fakta

Nezuko tar sin demonförvandling ett steg längre när hon går i bärsärkläge. Vi ser horn komma ut ur hennes panna och vinrankor lindade runt hennes kropp. Hon är som mäktigast i denna form men hennes demonsida börjar ta över och hon skulle behöva mänskligt blod för näring.

Den enda personen som kan lugna ner henne i detta tillstånd är Tanjiro. Han använder en vaggvisa som sjöngs för dem av deras mamma för att lugna henne för att återställa Nezuko till det normala. Även om hon är starkare har det ett pris för Nezuko, men lyckligtvis finns Tanjiro där för att lugna henne ifall hon blir galen i sin demoniska form.

15. Nezukos Familj

Demon Slayer Krönika

Det som gör Nezuko så speciell från andra demoner kan vara det faktum att hennes familj kommer från en lång rad svärdsutövare som kan bemästra Breathe of the Sun-stilen. När Nezukos Demon Art laddar upp Tanjiros svärd blir det rött precis som den första Breathe of the Sun-användaren för många århundraden sedan. Breathe of the Sun är den ursprungliga och den mest kraftfulla andningsstilen i Demon Slayer.

Det finns många ledtrådar i historien som skulle tyda på att familjen Kamado är direkta ättlingar till den första Breathe of the Sun-användaren. Detta skulle innebära att stilen har gått i arv genom generationer av denna familj. Nezukos härstamning kan vara anledningen till att hennes demoniska förvandling skiljer sig från andra demoner.

Demon Slayer Nyckelring 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: