Demon Slayer Karaktärer

Alla Karaktärer I Demon Slayer

Demon Slayer är en av de mest kända animeserierna just nu. Den röstas ständigt högt upp på anime-topplistorna, vilket inte är överraskande att veta med tanke på hur bra den första säsongen blev. Ufotable gjorde ett fantastiskt jobb med animeringen - som de brukar göra, och mangan blev en av de mest cirkulerande franchiserna på grund av framgången med anime-anpassningen.

Har du någonsin undrat hur många karaktärer det finns i programmet? Tja, jämfört med en shonen, inte så många. Demon Slayer är faktiskt mycket kortare än vanliga shonen-manga, även om vi inkluderar mangan, så förvänta dig inte flera horder av bikaraktärer som du gjorde i Naruto.

I den här listan samlade jag de flesta av de viktiga karaktärerna från franchisen, mestadels de som påverkade mer än ett avsnitt eller var avgörande för handlingen. För att göra det enkelt för alla läsare kommer vi att diskutera de viktigaste karaktärerna fram till den punkt där animen befinner sig just nu.

1. Tanjiro Kamado

Tanjiro Demon Slayer

Tanjiro Kamado är Demon Slayers huvudkaraktär. Tanjiros liv förvandlades till en levande mardröm när en demon slaktade hans familj och vände hans syster, Nezuko, till den mörka sidan. Driven av ilska och kärlek till sitt syskon går Tanjiro med i Demon Slayer Corps för att utrota demonerna och, förhoppningsvis, hitta ett sätt att återvända Nezuko till en människa.

Tanjiro är en varm och snäll person, men är mer än villig att fatta svåra beslut. Han är inte under någon illusion om att demoner skulle skonas eller att dödande inte skulle göra honom bättre än sina fiender. Tanjiro får jobbet gjort eftersom han har någon som är beroende av honom. Huvudpersonen kommer inte att svika sin syster.

2. Nezuko Kamado 

Nezuko Demon Slayer

Nezuko Kamado är en av de yngsta karaktärerna i Demon Slayer eftersom hon bara är 12 år gammal i början av berättelsen när hon förvandlas till en demon. Några avsnitt senare är Nezuko 14 år gammal, men fysiskt har hon inte åldrats sedan den där trogna och tragiska dagen, och det är något som inte kommer att förändras om inte Tanjiro hittar ett botemedel.

Nezukos övergång till demon förändrade hennes personlighet, vilket gjorde henne mycket mer orädd och direkt än hon var som människa. Men hon behåller några av sina tidigare egenskaper, speciellt hennes önskan om att beskydda Tanjiro. Syskonen är villiga att dö för varandra.

3. Inosuke Hashibira

Inosuke Demon Slayer

Inosuke Hashibira tenderar att hoppa in i strid utan mycket eftertanke. Även om han är mycket kapabel att ta hand om sig själv, tenderar Inosukes vana att överskatta sina egna förmågor som att släppa honom i kokande vatten, särskilt då han ständigt vill utmana alla som kan matcha honom i strid.

Inosuke var uppfostrad av vildsvin som barn, något som återspeglas av hans urval av huvudbonader. Inosukes bakgrund gör att han ofta kämpar med mänskliga traditioner, känslor och seder, även om han sakta förändras tack vare sin anknytning till Demon Slayer Corps.

4. Zenitsu Agatsuma

Zenitsu Demon Slayer

Trots att han är lite äldre än Tanjiro, upplevs Zenitsu Agatsuma i allmänhet inte äldre då hans naturliga läggning är att alltid fly. Även om han alltid inte visar det, är Zenitsu långt ifrån oförmögen med ett vapen, en förtrogenhet som härrör från hans tränings-drivna uppväxt som Jigoro Kuwajimas elev.

Utseendemässigt har Zenitsu ljus hy och gyllene ögon. Hans hår är ljust gult (tack vare att han blev träffad av blixten) och format i i princip som en skål. Denna design ger karaktären en något barnslig estetik, vilket passar hans personlighet. Även om han är en polariserande personlighet, (särskilt humorn han tillför i Demon Slayer) är Zenitsu ändå i centrum i några av animens mer minnesvärda ögonblick.

Kuddöverdrag Zenitsu Agatsuma

5. Kanao Tsuyuri

Kanao Demon Slayer

Kanao har stora, rosa ögon och tunt svart hår som bärs i en hästsvans. En grov uppväxt ledde till att Kanao helt stängde av sig som en metod för självbevarelse. Under lång tid visade Kanao lite eller inga känslor och vägrade att fatta några beslut för sig själv, och valde att lämna sådana frågor till andra eller slumpen.

Som med de flesta heroiska Demon Slayer-karaktärer, mognar Kanao ganska mycket när serien fortskrider, även om endast antydningar om det har getts av animen.

6. Genya Shinazugawa

Genya Demon Slayer

Genya är en annan karaktär med en tragisk bakgrund. Genya såg sina syskon mördas av sin demoniserade mamma. Han såg också sin enda överlevande bror, Sanemi, döda sin mamma. Även om han inte kan använda andningstekniker är Genya en stark fighter som har talangen att absorbera demonförmågor.

Genyas heta natur gör honom till en svår Demon Slayer att arbeta med, åtminstone under de tidiga stadierna av animen. Genya blir dock mer vänlig när serien väl fortskrider.

7. Giyu Tomioka

Giyu Demon Slayer

Giyu är Inte den som slösar bort ord, utan håller saker nära bröstet och tror att andra borde följa efter. Som barn räddades Giyu från en demon av sin syster på bekostnad av hennes eget liv. Frustrerande för en ung Giyu, resulterade hans försök att informera folk om vad som hände, att han blev utfryst.

Som en seniormedlem av Demon Slayer Corps presenterar Giyu en stark och distanserad figur, även om han inte är riktigt så självsäker som han själv verkar vara.

8. Sanemi Shinazugawa

Sanemi Demon Slayer

Wind Hashira Sanemi ser helt galen ut och är inte någon du vill bråka med. Den psykotiska naturen i hans blick verkar som om det skulle vara tillräckligt för att frysa vilken fiende som helst i dess spår.

Man kan bara undra hur mycket skada denna Hashira kommer att kunna orsaka med sina attacker. Manga-fans kanske är medvetna, men det är potentialen i anime och dess visuella egenskaper som har fått fansen att bli glada över att se Shinazugawa i aktion.

9. Shinobu Kocho

Shinobu Demon Slayer

Vid första anblicken verkar Shinobu vara den vänligaste och mest sympatiska medlemmen av Demon Slayer Corps. Hon har alltid ett leende på läpparna och verkar vara redo för ett bra skämt. Men detta är helt enkelt en hanteringsmekanism för att hålla tillbaka hennes okontrollerbara hat mot demoner som härrör från hennes syster, Kanae Kochos död.

Shinobu kan vara otroligt ond, både med ett blad och ord. Den här Demon Slayer-karaktären kan reducera den starkaste av krigare till osäkra pölar av mos med några få valfria meningar. Hon kommer också att flina när hon väl gör det.

10. Mitsuri Kanroji 

Mitsuri Demon Slayer

Mitsuri är Love Hashira och är en av de mer unika och intressanta karaktärerna i serien. Hennes framträdande kan ha varit kort, men effekten av den här Demon Slayern kommer att bli ganska spektakulär.

Anime-fans kan inte vänta med att se hennes krafter i strid, vilket kommer att bli ett visuellt spektakel. I slutändan låter själva idén med Love Breathing - om man ens kan kalla det så - som ingenting som någonsi tidigare skådats i serien.

Figurin Mitsuri Kanroji

11. Obanai Iguro

Obanai Demon Slayer

Obanai Iguro är Serpent Hashira, vilket redan är ett tecken på hur kraftfull han är. Inte mycket är känt om denna karaktär, med hans design förmedlar att han är ganska mystisk.

Hans krafter har ännu inte avslöjats, men idén om Serpent Breathing låter verkligen som en explosion. Man kan bara vänta och se hur hans karaktär utvecklas över tiden.

12. Gyomei Himejima

Gyomei Demon Slayer

Demon Slayer-animen har ännu inte dykt för djupt in i Gyomei Himejima (Stone Hashira), eftersom han mestadels har fungerat som en mindre bakgrundsspelare. Även om karaktären inte spelade någon roll i Demon Slayers tidigare saga, kommer Gyomeis betydelse sannolikt att öka under den följande säsongen (eller den efter) när animen kommer till "Hashira Training Arc".

Gyomei är enorm, tyst, stark och försiktig. Han är dedikerad till Demon Slayer Corps, men det betyder inte att han litar fullt ut på sina följeslagare.

13. Muichiro Tokito

Muichiro Demon Slayer

The Mist Hashira, Muichiro Tokito, visar inte mycket yttre känslor och kan framstå som likgiltig eller ointresserad. Ofta går Muichiro iväg på egen hand och verkar ofta ha fastnat i sitt eget huvud.

Även om denna attityd kanske inte gör honom till den mest lättillgängliga karaktären, kastar Muichiros bakgrund ett ljus över utvecklingen av hans personlighet. Allt härrör från en personlig tragedi som gjorde att han saknade minnen och sammanhang för att forma och utnyttja sin ilska.

14. Kyojuro Rengoku

Kyojuro Demon Slayer

Kyojuro Rengoku, som står i centrum i Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train, brast in på scenen som en eldboll. Energisk, charmig och godmodig, Kyojuro har en uppriktighet mot honom som de flesta andra karaktärer i animen saknar, utom kanske Tanjiro.

Kyojuros optimism är inte en fasad för att maskera hans inre kaos eller ett sätt att locka människor till en falsk känsla av säkerhet. Han är den typen av person som letar efter det positiva även i de värsta situationerna.

15. Aoi Kanzaki

Aoi Demon Slayer

Alla har en del att spela, även om de håller sig borta från frontlinjerna. Efter hennes familjs bortgång på grund av demoner, hittade Aoi Kanzaki vägen till Demon Slayer Corps, och hon lyckades klara det sista urvalstestet. Även om Aoi är kvalificerad att gå in i fältet, är hon helt enkelt ingen fighter och vill hålla sig borta från strid. Följaktligen har hon bosatt sig på Butterfly Mansion där hon tar hand om skadade fighters.

Aoi gjorde sin debut under Rehabilitation Training Arc, och hjälpte till att läka Tanjiro och Zenitsus sår. Efter det tränade hon några aktiva medlemmar av Demon Slayer Corps. Aoi är spännande eftersom det finns väldigt få Demon Slayer-karaktärer som har enbart stödjande roller. Hon själv gjorde ett aktivt val att hålla sig borta från strid, ett beslut som tycks tära på Aoi då och då. Realistiskt sett kommer inte alla som går med i Demon Slayer Corps att vara redo och kunna hoppa in i liv och död med ett ögonblicks varsel, och Aoi har fortfarande en roll att fylla inom Butterfly Mansion.

17. Sabito

Demon Slayer Karaktärer

När hans Final Selection-utbildning under Sakonji, fann Tanjiro oavsiktligt en aggressiv ny lärare i form av Sabito. Medan han till en början avfärdade Tanjiro som för svag för att få ut det mesta av Sakonjis träning, pressar Sabito så småningom den hoppfulla Demon Slayern bortom sina gränser.

Sabitos tid i animen tar slut ganska snabbt och slutar efter bara en handfull tidiga avsnitt. Han spelar dock en betydande roll i Tanjiros utveckling, kanske ännu mer än vad Sakonji gjorde. Hans bakgrundshistoria slår också ganska hårt, vilket knappast är en överraskning för Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba.

18. Tamayo

Karaktärer Demon Slayer

Tamayo introducerades under Asakusa Arc och är en mindre men viktig karaktär. En demon som också råkar vara en läkare, Tamayo går mellan två världar och använder sina krafter för att skydda och även hjälpa andra. Hennes existens bortom Muzans inflytande visar att demoner kan leva positiva liv, och Tamayo stänger inte ner Tanjiros hopp om att han kanske kan hitta ett sätt att göra Nezuko tillbaka till en människa.

I animen försvinner Tamayo efter sin debut-arc, men hon kommer att medverka igen i den kommande Swordsmith Village-sagan. Även om den är ganska snäll överlag, kan den här karaktären vara skrämmande om ögonblicket kräver det, och hon är långt ifrån en pushover.

19. Kagaya Ubuyashiki

Kagaya Demon Slayer

Även om han inte är så framträdande i animen, är Kagaya en viktig figur i Demon Slayers värld. Som ledare för Demon Slayer Corps tar Kagaya ett stort ansvar för att vägleda organisationen, och hans ord väger tungt.

På grund av en familjeförbannelse som visar sig som en sjukdom, måste Kagaya stå utanför i de flesta situationer. Han fungerar dock som förnuftets röst när situationen kräver en.

20. Muzan Kibutsuji

Muzan Demon Slayer

Antagonisten till Demon Slayer är en av de mest fascinerande karaktärerna i hela serien. Muzan kanske inte har medverkat många gånger hittills i animen, men det kallhjärtade sättet på vilket han förstör några av sina mäktigaste löjtnanter är ganska skrämmande att bevittna.

Muzans kraft verkar vara enorm, och man kan inte riktigt förstå hur Tanjiro och resten av Demon Slayers ens har en chans mot denna mäktiga varelse. Men det finns fortfarande mycket tid för karaktärerna att bli starkare och kämpa bra om inte annat.

Pop Figur Muzan Demon Slayer

21. Akaza

Demon Slayer Karaktärer

Upper-Rank Three Demon som introducerades i Demon Slayer: Mugen Train har gjort ett stort intryck. Hans brutala kamp mot Rengoku var ett visuellt spektakel som slutade med Flame Hashiras förtida bortgång.

Akaza är inte någon att leka med, och han kommer att spela en viktig roll i de kommande händelserna. Tyvärr är det bara manga-fansen som är medvetna om hur händelserna kommer att spela ut - anime-fans kommer att få behöva vänta ett tag till på det.

22. Rui

Karaktärer I Demon Slayer

Rui var Tanjiros mest skrämmande motståndare under Demon Slayers första säsong. Han är oroande på mer än ett sätt. Även om han i allmänhet håller en civiliserad ton, är Lower Rank-demonen otroligt farlig och oförlåtande, en attityd som härrör från hans förvandling som en demon som ledde till att han avvisades av sina mänskliga föräldrar. Ända sedan dess har skurken försökt skapa en ny "kärleksfull" familj för att ersätta den han förlorade.

Även om han inte är en av de högst rankade medlemmarna i Tolv Kizuki, bör Rui inte underskattas. Skurken stödjer sin starka kroppsbyggnad med förmågor som gör att han kan förbättra andra demoner eller till och med ändra deras utseende.

23. Daki

Daki I Demon Slayer

Daki Introducerades som en av huvudskurkarna i Demon Slayer's Entertainment District Arc, och är ond och grym. Dakis personlighet härrör från osäkerhet och en önskan om att få Muzans godkännande. Upper Rank Six-demonen har en tragisk bakgrund eftersom hon var en kurtisan som brändes levande, bara för att "räddas" av sin bror, Gyutaro, på sin dödsbädd. Syskonen har alltid haft en nära relation, även om de ofta brukar bråka.

Inte mycket är känt om Daki, förutom att hon förvandlades till en demon som tonåring och har funnits i mer än hundra år. Även om hennes exakta längd inte har avslöjats, är Daki ganska lång och tornar upp sig över sådana som Tanjiro och Nezuko. Hon är dock kortare än sin bror eller Muzan.

24. Gyutaro

Demon Slayer Gyutaro

Dakis syskon, Gyutaro, är Tolv Kizukis verkliga kraftverk i Upper Rank Six. Med en ganska unik fysik och en förkärlek för brutalitet har Gyutaro en skrämmande närvaro på grund av både sitt utseende och sin personlighet. Även om han bryr sig om sin syster, visar Gyutaro lite hänsyn till nästan någon annan och gillar särskilt att rikta in sig på människor som han tror är mer lyckligt lottade än honom.

I likhet med Daki har Gyutaros längd och födelsedag inte avslöjats av Demon Slayer. Liksom sin syster är Gyutaro över hundra år gammal. Han är också betydligt längre än Daki, så han är troligen runt 178 cm.

25. Doma

Karaktärer Demon Slayer

Demon Slayer avslutade den fantastiska anime-anpassningen av Entertainment District Arc med att introducera Doma, Tolv Kizukis Upper Rank Two-demon. En kraftfull och vriden figur, Domas behagliga och charmiga exteriör är inte mycket mer än en mask som kan lossna med ett ögonblicks varsel. Demonen är helt okänslig och upprätthåller i allmänhet ett lugnt uppträdande i de flesta situationer, och han betraktar människor som patetiska mindre varelser som är värda medlidande, och skurkens idé om frälsning (bokstavligen döden).

Anime-fans har ännu inte upplevt terrorn som utgör Doma, så de kan se fram emot en framtid fylld av sekter, karismatiska psykopater och elaka slagsmål.

 

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: