Fakta Om Hashira I Demon Slayer

Demon Slayer Hashira

Även om bara ett fåtal av de svårfångade Hashira har gjort framträdanden i Demon Slayer, är fans redan fascinerade av deras excentriska natur och förmågor.

Hashira är de nio starkaste Demon Slayers i sina generationer. Varje Hashira har en unik andningsstil och olika tekniker förknippade med dem. De är de högst rankade medlemmarna i Demon Slayer Corps. Dessa nio personer är kårens livskraft. De har i uppdrag att hantera de farligaste situationerna som ingen annan i organisationen kan.

Även om bara ett fåtal av de svårfångade Hashira har gjort anmärkningsvärda framträdanden i Demon Slayer, är fans redan fascinerade av deras excentriska natur och förmågor. Så småningom arbetar nästan alla Hashira tillsammans med Tanjiro och gänget.

1. Nummer 9

För Hashira är siffran nio av stor betydelse. Det finns nio medlemmar i varje generation; detta nummer valdes strategiskt av Gotouge. På japanska har ordet "Hashira", som betyder "pelare" på engelska, nio slag. På japanska stavas ordet "柱" och det krävs exakt nio penndrag för att skriva ut det.

Av en slump symboliserar siffran nio toppen av kunskap, erfarenhet och visdom inom numerologi. Eftersom Hashira representerar de nio starkaste medlemmarna i hela Demon Slayer Corps, är det en intressant slump att siffran nio kan ha en sådan stor betydelse för berättelsen.

2. Hashira har de mest intressanta utseenden i organisationen

Även om Koyoharu Gotouge är expert på karaktärsdesign, verkar det som om han ansträngde sig extra mycket för att förstärka varje Hashiras utseende. Ungefär som hur varje Hashira har en unik personlighet som skiljer dem åt från resten, gäller detta även deras utseenden. Hashiras utseende återspeglar både deras förmågor och deras personligheter.

Rengoku, till exempel, kommer från en härstamning av Flame Hashira. Varje familjemedlem har hår som liknar en lejonman i de eldiga färgerna gult och rött. Obanais utseende återspeglar hans förmågor; hans mun skars bort från hörnen för att nå hans öron så att han skulle likna en orm - dock håller han denna skada gömd under det stora bandaget som täcker hans ansikte. Han bär också sin vita orm runt halsen.

Fakta Om Hashira I Demon Slayer

3. Varje Hashira är unik

Eftersom det finns nio medlemmar i Hashira förväntas unika personligheter. Hashira är dock kända för hur unika var och en är. De har alla individuella personlighetsegenskaper som skiljer dem åt från resten.

Till exempel är Tengen Uzui känd för sin flamboyans och hur han behöver allt ska vara "flashigt", precis som han själv är. Kyojuro Rengoku är ihågkommen för sin bombastiska, upphetsande natur. Muichiro Tokito känns igen på sin glömska och yttersta passivhet - vilket är passande egenskaper för Mist Hashira.

4. Enbart de bästa kan bli Hashira

Demon Slayers måste bevisa att de är starkast om de vill bli en Hashira. Det finns bara två sätt att bli en Hashira. En metod säger att en Demon Slayer måste döda minst 50 demoner, eller så måste de döda en medlem av Muzans tolv Kizuki när de når Kinoe-rankningen. Naturligtvis är den andra metoden att vara en Tsugoku. Tvärtemot vad man kan tro, handlar Tsugoku inte bara om att ha bra kontakter.

För att en Hashira ska betrakta någon som sin Tsugoku, måste de bevisa sin styrka och färdigheter som Demon Slayer. Någon kan bli en Tsugoku genom att bli uppsökt av en av de nuvarande Demon Slayers eller genom att göra en ansökning. Båda metoderna kräver träning under lång tid, från 2 till 5 år.

5. De är ansvariga för att scouta en Tsugoku

Många av de starkaste shonen-hjältarna tänker inte på den verkligheten om att de inte kommer att finnas kvar för alltid. Hashira omfamnar dock detta faktum och söker efter en värdig Tsugoku för att ta över deras plats när de väl är borta. Tsugoku kommer att ta över som den nya Hashira om den som de tjänar blir arbetsoförmögen eller går i pension.

Även om Demon Slayers också kan ansöka om att bli en Tsugoku, väljer många Hashira att spana ut dem självständigt. Hashira är ansvariga för att föra arvet vidare genom generationer, så de vill vara säkra på att den de väljer som efterträdare är lika seriös med saken som de själva är.

Anime Tröja Demon Slayer

6. Varje Hashira har unika förmågor

Var och en av de nio Hashira har en distinkt andningsstil, var och en med en uppsättning svärdsmanstekniker för att omsätta den i praktiken. De enda två typerna av andningsstilar som finns i varje era av Hashira är Flame Breathing och Water Breathing. Detta öppnar dock upp dörren för flera unika andningsstilar över flera generationer.

Flame Hashira för den nuvarande generationen var Rengoku. Water Hashira för den nuvarande generationen är Giyu Tomioka. Men några andningsstilar kan verka okonventionella. Till exempel använder Shinobu Kocho Insect Breathing för att injicera en motståndare med dödligt gift. Obanai Iguro, å andra sidan, utövar Serpent Breathing. Han kan manipulera sitt svärd för att glida som en orm.

7. Säkra i sina roller

Hashira är de nio starkaste Demon Slayers i sina respektive generationer. De har funnits i evigheter och utkämpat kriget mot Muzan Kibutsuji och hans tolv Kizuki. Genom generationer har beslutsamheten hos Hashira aldrig vacklat. Varje Hashira är dedikerad till det ansvar som följer med deras roll.

Hashiras roll cementeras ytterligare genom att implementera Hashira-träningen som de genomför för de lägre rangordnande Demon Slayers. Hashira agerar bara inte i de nio medlemmarnas bästa, utan de fungerar som en pelare för disciplin och styrka för hela generationen.

8. Hashira är olika starka

Det skulle ha varit för enkelt om Gotouge skrev hela Hashira för att vara lika starka som den nästa. Detta skulle dock vara orealistiskt. Hashira förstår hierarkin bland de nio om vem som är svagare eller starkare. Även om det inte finns någon officiell rankning, finns det verkligen konsekvenser för var var och en står. Från den officiella statistiken som släppts kan några saker uppskattas.

Tengen, Sanemi, Rengoku och Himejima verkar vara den starkaste Hashira. Detta är baserat på deras ranking i armbrytning och deras löphastigheter. Samtidigt verkar Obanai, Mitsuri, Muichiro och Shinobu vara de svagaste. Att vara svag bland Hashira betyder naturligtvis fortfarande att de är mycket starkare än den genomsnittliga Demon Slayern.

Alla Hashira I Demon Slayer

9. Varje Hashira leder med exempel

Även om alla Hashira blir mentorer för Tanjiro och resten av gänget någon gång i Demon Slayer, leder de hela organisationen genom att sätta solida exempel för alla andra att sträva efter. Som vi såg med Hashira-träningen, vill dessa nio Hashira hjälpa de lägre rangordnade Demon Slayers att bli starkare och föregå med gott exempel.

Även när varje Hashira personligen agerar mentorer åt Tanjiro och hans vänner, finns det alltid en viktig läxa de lämnar de yngre Demon Slayers med. Till exempel var Rengokus sista ord till Tanjiro uppmuntrande. Han sa åt honom att "sätta sitt hjärta i brand" och aldrig sluta se framåt eftersom tiden inte stannar för honom, och den kommer inte heller att sörja tillsammans med honom.

10. De inser sina svagheter

I shonen anime är det vanligt att de starkaste karaktärerna verkar som om de inte har några svagheter - än mindre känner igen sina egna brister. Om de gör det löser det sig snabbt och de blir starkare direkt. Även om de har imponerande krafter, är de trots allt fortfarande mänskliga.

Hashira är dock medvetna om sina svagheter. De har realistiska förväntningar på vad de kan förvänta sig när de ställs mot en demon av högsta rang. Till och med ledaren, Kagaya Ubuyashiki, var förvånad över nederlaget för Gyutaro och Daki eftersom inte en enda högre rang hade dödats på ett sekel.

11. Vilka är de olika Hashira?

Alla Hashira I Demon Slayer

  • Giyu Tomioka - Water Hashira

Giyu är den första Hashira som Tanjiro och Nezuko möter i serien. När Giyu inser att Nezuko är olik andra demoner, tar Giyu dem till före detta Water Hashira Sakonji Urokodaki, så att han kan träna Tanjiro för att bättre skydda sin syster i deras resa för att söka efter ett botemedel.

  • Shinobu Kocho - Insect Hashira 

Efter Tanjiros rättegång under Rehabilitation Training Arc, föreslår Shinobu att huvudkaraktärerna förs till Butterfly Mansion där de kommer att kunna återhämta sig ordentligt.

Hon bondar med Tanjiro efter att ha avslöjat att hon ärvt Insect Hashira-titeln från sin äldre syster som dödats av demoner.

  • Kyojuro Rengoku - Flame Hashira

Kyojuro var en stor protagonist under Mugen Train Arc, och Tanjiro sökte till en början upp Kyojuro i hopp om att lära sig mer om Sun Breathing.

Huvudkaraktärerna uppmanas så småningom att besöka Rengoku-huset för att leta efter svar, eftersom familjen Rengoku är känd för att ha fört register om den tidigare Flame Hashira.

  • Tengen Uzui - Sound Hashira

Tengen, en stor huvudperson under Entertainment District Arc, tar hjälp av Tanjiro och hans vänner för att söka efter hans fruar som försvann i red light district. Detta uppdrag leder till ett upprörande möte med medlemmar från Upper Rank of the Twelve Demon Moons.

  • Obanai Iguro - Serpent Hashira

Obanai gör ett framträdande i slutet av Entertainment District Arc. Innan detta var han närvarande under Tanjiros rättegång och har sedan dess visat intresse för syskonen Kamado på grund av deras unika omständigheter.

  • Mitsuri Kanroji - Love Hashira

Mitsuri, kanske den mest framträdande av alla Demon Slayer Hashira, dyker upp under Tanjiros rättegång och föreslår att Hashira väntar på Oyakata-sama innan de fattar ett beslut om syskonen Kamado.

Vi lär oss mer om Love Hashira när historien om Swordsmith Village Arc berättas i säsong 3 av animen.

  • Muichiro Tokito - Mist Hashira

Muichiro dyker upp under Tanjiros rättegång och kort i Entertainment District Arc, när Tengen visas reflektera över Muichiros exceptionella färdigheter som svärdsman. I likhet med Mitsuri är Muichiro en huvudperson i Swordsmith Village Arc.

  • Sanemi Shinazugawa - Wind Hashira

Sanemi dyker upp under Tanjiros rättegång i Rehabilitation Training Arc och antagoniserade Kamado-syskonen mest innan Oyakata-samas ankomst, övertygad om att Nezuko var som andra demoner och som ett resultat, vägrade acceptera dem.

  • Gyomei Himejima - Stone Hashira

Gyomei dyker upp under Tanjiros rättegång i Rehabilitation Training Arc och kort i Entertainment District Arc, när Tengen visas reflektera över både hans och Muichiros exceptionella färdigheter som svärdsmän.

Serien har också innehållit pensionerade Demon Slayer Hashira som Tanjiros mentor Sakonji Urokodaki, Zenitsus mentor Jigoro Kuwajima och Rengokus far, Shinjuro Rengoku.

Anime Musmatta 9 Hashira

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: