One Piece Luffy Fakta

Top 15 Fakta Om Luffy I One Piece

One Piece skulle inte vara så bra som det är utan Monkey D. Luffy i centrum. Här är allt du bör veta om denna elastiska huvudkaraktär!

Monkey D. Luffy är sonson till Marine Admiral, Monkey D. Garp och Monkey D. Dragon, befälhavaren för den revolutionära armén. Denna blodslinje innebar alltid att Luffy föddes med en löjlig latent talang, men det var genom hans hårda arbete och engagemang som han lyckades bli riktigt stark.

Efter att ha ätit en djävulsfrukt tillbringade Luffy flera år av sitt liv med att experimentera med frukten och lyckades till och med utveckla en stridsstil som passade hans nya gummikropp. Luffys fightingstil kan vara enkel, men hans fighting-IQ på geninivå och flexibla tekniker gör att han är att räkna med, även för de starkaste av fighters.

15. Luffys Inspiration

One Piece Fakta

Oda var ett stort fan av Akira Toriyama och hans arbete. Utöver detta var Akiras arbete den stora inspirationen för Odas arbete och designen i hans barndom. När vi går efter fakta, visade den första manga-crossovern 2007 några One Piece-karaktärer för Dragon Ball Anime Series. Förutom detta liknar Luffy Goku på många sätt. Som att båda har svart och spetsigt hår och att de båda äter för mycket.

Anime Tröja Luffy

14. Går Ej Upp I Vikt

One Piece Fakta

Med tanke på hur mycket Luffy äter, kanske du tror att han till slut skulle lägga på sig några kilo. Oda säger att detta inte kommer att hända - förutom som en tillfällig visuell gag.

"Nej nej, hur mycket du än äter tror jag att det skulle vara svårt för en kille som rör sig så mycket att bli tjock."

Men Oda råder inte läsarna att följa Luffys vanor. När ett ungt fan hävdade "Om jag inte äter som Luffy, kommer jag att dö i sjukdom" svarade han så här:

"Ät inte för mycket! Du riskerar att få hypoglykemi och genom att upprepade gånger äta för mycket kan det uppstå en nedgång i din fysiska styrka och sömnlöshet bland andra symtom med möjlighet att få en allvarlig sjukdom. Känner du dig stressad av ditt jobb? När det gäller hur du äter dina måltider... FÖRLÅT! DU ÄR INTE VUXEN ÄN! 

13. Varför Heter Han Luffy?

One Piece Fakta

Vid det här laget är de flesta One Piece-fans vana vid namnet Luffy. Men eftersom det inte är ett etablerat namn från någon kultur så uppstår frågan – hur kom Oda på det?

I One Piece 10-årsjubileum Treasures hävdade Oda att namnet först kändes rätt. Senare upptäckte han att det faktiskt finns en maritim term som kallas luffing. Oda sa att han inte visste om detta förrän långt efter att han hade döpt Luffy, men han tyckte att sammanträffandet var förtjusande.

12. Därför Låter Han Sina Fiender Leva

One Piece Fakta

I vilken shonen-anime som helst så kommer huvudpersonen att vägra ta sina fiendes liv ur moraliska principer. För Luffy är det lite annorlunda. Oda förklarar sitt resonemang:

"Varför dödar inte Luffy sina fiender? För i den eran använder alla sina liv för att kämpa för sina drömmar. För en fiende, när deras dröm har krossats, är det samma sak som att förlora en kamp, ​​och lika smärtsamt som döden. Jag tror, ​​för en pirat att inte döda en fiende, ger det dem en andra chans att kämpa för sina drömmar."

I grund och botten låter han dem uppleva något mer smärtsamt än att förlora sina egna liv, men han ger dem också en chans till att försöka igen. Även om detta lätt kan resultera i att de blir hans fiende igen, blir hans tidigare fiender ibland hans vänner.

11. Inga Smeknamn På Sina Besättningskamrater 

Monkey D. Luffy Fakta

Luffy ger ständigt smeknamn till slumpmässiga personer han träffar, men han har aldrig gett några till sina besättningskamrater. Det finns faktiskt en bra anledning till detta. Oda förklarar:

"Tja...Luffy är en typ av person som i grund och botten inte bryr sig om att komma ihåg någons namn, så han kommer att ge folk ett smeknamn baserat på hans intryck av dem oavsett om de gillar det eller inte, men med det sagt, när någon blir hans besättningskompis kommer han äntligen ihåg deras namn. Han kan deras namn, så han kallar dem vid deras namn. Det är egentligen allt som finns med det."

I grund och botten är att inte ge dem smeknamn ett bevis på att han har skapat ett band med dem.

10. Alla Tings Röst

One Piece Fakta

Alla Tings Röst är en sällsynt förmåga som bara ett fåtal personer i One Piece-världen besitter; Luffy, Roger och Momonosuke är några av de få vi känner för närvarande. Denna förmåga ger Luffy en speciell hörsel, vilket gör att han kan förstå tal från forntida djur.

Ett exempel på att Luffy använder denna förmåga är på Fishman Island, när han kunde höra Sea King i Fishman Island Arc. Ungefär som Roger förstod inte Luffy förmågan vid den här tiden, men under hans framfart kommer han att bemästra den.

9. Bärare Av Rogers Testamente

One Piece Fakta

Ett huvudtema i One Piece är ärvt testamente. Detta säkerställer att även när en persons liv tar slut kommer någon någonstans att följa med och föra sina drömmar vidare. Vid Marinefordkriget förklarade Whitebeard att även om både Roger och Ace nu är döda, kommer någon en dag att fortsätta deras vilja.

Den personen är Straw Hat Luffy. Under hela berättelsen gör Eichiro Oda allt för att likna Luffy med Roger. Grunden för detta ligger i deras önskan om frihet. Både Rayleigh (fd Rogers högra hand) och Shanks (tidigare besättningskamrat till Roger) har handlett Luffy, efter att ha noterat att hans önskan om frihet var ungefär samma som deras tidigare kapten.

8. Söker Frihet

Monkey D. Luffy Fakta

Luffy inspirerades till att bli pirat av Shanks efter att de två träffades i Luffys hemstad, Fuusha Village, en liten väderkvarnsby på Dawn Island. Inspirerad av Shanks livsstil bestämde Luffy där och då att han ville bli pirat så att han kunde vara lika fri som Shanks.

Efter att ha hört talas om Gold D Rogers äventyr och livsstil, bestämde sig Luffy för att även han en dag ville bli piraternas konung och satte igång sin resa mot tornen. Till skillnad från andra pirater som vill ha titeln för berömmelse eller rikedom, söker Luffy bara One Piece på grund av att han tror att piraternas konung är den friaste mannen i hela världen.

7. Medlem Av D-Klanen 

Luffy Top 15 Fakta

Medlemmarna i klanen D anses vara Guds naturliga fiende. I detta sammanhang hänvisar gud till de himmelska drakarna. Himmelsdrakarna är ättlingar till makthungriga kungar, som tog kontroll över världen för åttahundra år sedan. Sedan dess har de behållit sitt styre från den "tomma tronen".

Familjen av D:s härstamning går tillbaka till bortom Void Century, och Luffy är en av de moderna bärarna av namnet. Även om han kanske inte är medveten om det ännu, kommer hans hunger efter frihet att resultera i den stora gryningen som världen länge har väntat på.

Anime Figur Luffy

6. Hot Mot Världsregeringen

One Piece Fakta

Straw Hat Luffy är ett hot i regeringens ögon, vilket återspeglas i hans belöning på 1,5 miljarder berries. Luffy har varit känd för att gå runt i olika världsregerings-territorier och göra vad han vill. Detta är ofta till fördel för medborgarna, men eftersom han är en pirat, hatar världsregeringen honom för det.

Mer än så, det som gör Luffy till ett hot mot regeringen är hans ideal. Hans strävan att rädda sina vänner från dödens klor tvingade honom att förklara krig mot världsregeringen en gång, och när han hittar One Piece kommer han att tvingas göra det igen.

5. Hans Djävulsfrukt

Luffy One Piece Fakta

Huvudpersonen ska alltid ha den starkaste, coolaste kraften... eller hur? För vissa shonen-skapare är svaret ja – men det är inte så Oda ser på saker och ting. Han gav avsiktligt Luffy den dummaste förmågan han kunde tänka sig för att hålla saker roliga för sig själv även när saker och ting blir intensivt.

"Det måste verka som ett mysterium när man tänker på alla andra starka och coola förmågor. Svaret är enkelt. Jag har valt den mest löjliga förmågan. Om huvudpersonen var den typiska starka killen, tvivlar jag på att jag skulle kunna fortsätta med detta länge. Oavsett hur seriös berättelsen blir, är Luffy där för att sträcka ut och blåsa upp. Han ger mig alltid en chans att busa. Det är den typen av manga jag ville skriva."

4. Rekryteringsstrategier

One Piece Fakta

Varje piratkapten i One Piece är olika, vilket leder till olika rekryteringsstrategier. Vissa besättningar är bara på jakt efter starka män, medan andra vill ha medlemmar som har användbara färdigheter. På typiskt Luffy-manér skapade han sina egna konstiga kriterier som t ex "Jag är Luffy. Jag tycker du är cool, gå med i mitt team."

Denna rekryteringsstrategi är ansvarig för det galna och älskvärda Straw Hat-teamet, som inkluderar människor, en ren och ett återupplivat skelett. Luffy verkar ha ett fantastiskt öga för talang eftersom alla hans besättningsmedlemmar är exceptionellt begåvade i sin egen rätt, och det är lätt att se varför de kommer att fortsätta erövra den nya världen.

3. En Typisk "D"

Luffy One Piece

Luffy är inte på något sätt din vanliga karaktär. Han är en gummimänniska som inte kan simma och trots att han strävar efter att bli Piraternas kung är han en ganska udda karaktär så man skulle bli förlåten om man tror att han är unik.

Det skulle vara fel och rätt med tanke på att även om Luffy är unik på sitt eget sätt, har han fortfarande många likheter med andra medlemmar av familjen D. Dessa egenskaper inkluderar narkolepsi, naturlig karisma, ledarskap, stark aptit och, viktigast av allt, en förkärlek för att le inför döden.

2. Luffys Kroppsstruktur 

One Piece Fakta

Luffy är en gummiman, vilket bokstavligen betyder att hela hans kropp består av gummi. Hans organ fungerar på samma sätt som en vanlig människa, men istället för att ha muskler och ben har Luffy gummimuskler och gummiben. På grund av gummits elasticitet kan han sedan sträcka ut sina kroppsdelar, vilket är hur han vanligtvis väljer att slåss.

Luffy utvecklade skickligt en kampstil kring sin kroppsmekanism och hans stretching såg honom bli den farligaste mannen i East Blue. Efter att ha sett hur begränsade hans förmågor var utvecklade Luffy två nya tekniker. En där han började blåsa in i sina muskelben för att förstora dem till gigantiska proportioner, och en annan där han använder sin kropps elasticitet för att påskynda sitt blodflöde och därigenom öka sin hastighet och kraft.

1. Luffys Mest Förödande Kraft

One Piece Fakta

Trots sin omärkliga ram är Luffy verkligen en kraftfull fighter som kan ta sig upp mot de flesta bråkare i One Piece-berättelsen. Hans kreativa användning av sin djävulsfrukt har förvandlat honom till en av världens mest ökända pirater medan hans härstamning innebär att om han inte kontrolleras kan han en dag spela en grundläggande roll i att förändra världen.

Han är också en skicklig användare av alla typer av Haki och har visat exceptionella färdigheter i alla tre kategorierna hittills. Trots detta är Luffys största vapen hans karisma, det är den karisma som har lett till att han utvecklat många allierade och de allierade kommer att behövas om Luffy verkligen ska bli piraternas konung.

Anime T-Shirt Luffy

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: