Kurama I Naruto

Vem Är Kurama I Naruto?

Kurama var en Nine Tailed Beast vars jinchuriki var Naruto Uzumaki. Narutos positiva attityd, trots allt han har gått igenom under sitt liv, övertygar äntligen Kurama att hjälpa Naruto. Inte bara det, han använder också, tillsammans med Naruto, sin makt för att hjälpa världen snarare än att förstöra den.

Kurama har mycket respekt för Hagoromo Otsutsuki och minns honom väl. Även om hans talmanér är hård, uttrycker Kurama oro över sina vänner.

Anime Poster Naruto

1. Kuramas Liv

Kurama och de andra svansdjuren kom till på grund av Hagoromo Otsutsuki, som delade upp Ten-Tails chakrat i nio olika kroppar och gav dem namn. Efter detta sa han till de svansade bestarna att även om de kommer att skiljas åt kommer de alltid att ha en länk med varandra. Han nämnde också att en dag kommer de alla att föras samman och någon kommer att visa dem deras sanna kraft. Innan hans död, placerade Hagoromo Kurama i ett tempel omgivet av skogar och berg.

Under årens lopp var Kurama känd som den varelse som skulle kunna skapa förödelse och förstöra mänskligheten. Under denna tid skickades två shinobi från Kumogakure, bröderna Guld och Silver för att slåss mot Kurama men blev uppätna av demonräven. Lyckligtvis överlevde bröderna genom att äta Kuramas magkött i nästan två veckor, varefter den nio-svansade demonräven kräktes ut dem.

Efter att Madara lämnat Konoha hittade han Kurama och med hjälp av sin Sharingan kontrollerade han honom. Han använde honom i sin kamp mot Hashirama. Efter Hashiramas seger förseglade hans fru Mito Uzumaki Kurama inuti henne och blev den första jinchuriki.

Mito kunde alltid hålla Kurama i schack och bara en gång, när hon födde, bröts hennes försegling nästan. I sina sista ögonblick av livet passerade hon Kurama till Kushina Uzumaki. Kushina var ganska rädd för ansvaret som hon hade fått henne men Mito försäkrade henne att hennes kärlek skulle övervinna Kuramas hat.

Kushina gifte sig senare med Minato och hon blev gravid. Minato anordnade så att Kurama skulle hålla sig förseglad inuti henne medan hon födde. På födelsenatten, dvs. den 10 oktober, trots att barnets födelse var en hemlighet, lyckades Tobi nå dem genom att döda eskorterna och föra bort Naruto, vilket tvingade Minato att rädda sin son. Under tiden fångade Tobi Kushina och extraherade Kurama från henne.

Vem Är Kurama

Innan Kurama kunde döda Kushina räddade Minato henne och teleporterade henne till en säker plats där han hade förvarat Naruto. Medan detta hände lämnade Tobi Kurama fri, som började härja vilt i byn. Minato slogs med Tobi och lyckades sätta ett sigill på honom, vilket befriade Kurama från hans kontroll.

Trots att han var fri, fick Kuramas uppbyggda förbittring mot Konoha honom att fortsätta sin förödelse i byn. Kushina var nästan döende på grund av utvinningen som hade ägt rum, hon planerade att försegla tillbaka Kurama i henne så att den dör men hon visste om att om värden dör blir Kurama ett ännu större hot.

Minato kom på en plan där han skulle försegla Kurama i sin son. Kuramas chakra var för mycket för ett spädbarn, så Minato använde den döda demonförtärande förseglingen för att separera och försegla ena halvan av chakrat i sig själv och den andra halvan i sin son, Naruto.

När Kurama insåg vad som hände försökte han döda Naruto. Precis när han skulle attackera Naruto, använde både Minato och Kushina sig själva för att skydda sitt barn och spetsades i processen.

Det betyder att Kurama framgångsrikt förseglades i Naruto. Under åren försökte han ta kontroll över Naruto genom att läcka små mängder chakra som hade positiva bieffekter på Naruto som att ge honom ännu större chakrareserver, förbättrad läkningsförmåga och så vidare.

Funko Pop Naruto

2. Kuramas Personlighet

Kurama karakteriseras som en snårig och slug individ. Kurama uttrycker stor stolthet över sin kraft, och tror sig vara den starkaste av de svansade bestarna på grund av sin tro att deras styrka bestäms av deras antal svansar, vilket Kurama inte fick något annat än ogillande från sina bröder, särskilt Shukaku. Den reagerar av avundsjuka när Naruto använder en annan kraft än sin egen. Omvänt erkände Kurama öppet det faktum att han ensam inte har en chans mot Ten-Tails, och från sin tidigare erfarenhet med Madara visste han mycket väl om att han inte är en motståndare som ska underskattas. Kurama hyser stor respekt för Hagoromo Ōtsutsuki, eftersom det visades under svansdjurens ungdom att räven fällde tårar efter att han hade delgett dem sina sista ord. Kuramas sätt att tala är ofta hårt, men innerst inne har det en stödjande läggning, eftersom räven uttrycker oro över sina kamrater, och till och med gav några uppmuntrande ord till Kawaki.

Århundraden av att ta emot mänsklighetens negativa behandling fick Kurama att utveckla intensiv fientlighet och misstro mot dem, till och med gå så långt som att utropa sig själv som det levande förkroppsligandet av hat. Ända sedan dess försegling inom Naruto planerade Kurama att använda sitt beroende av dess makt för att bryta sig loss från förseglingen. Så småningom, efter att Naruto lyckats hantera Kurama i strid, berättade den unge shinobin sedan för räven att han hoppades att lösa sitt hat en dag. Trots att han hörbart förebrått honom för att göra ett sådant påstående, hade Kurama ändå utvecklat en nivå av respekt för Naruto och hans beslutsamhet, och noterade till och med att han var annorlunda än de människor han tidigare hade mött, och därför tillåtit hans jinchūriki att använda Nine-Tails Chakra Mode utan konsekvenser under det tidiga skedet av det fjärde Shinobi-världskriget. När sedan Naruto berättade för Son Gokū om sin önskan att rädda svansdjuren och bli vän med Kurama, stod räven – efter att ha sett alla svårigheter och handlingar som Naruto hade i sitt liv – för att se om han verkligen kunde hjälps sina bröder genom hans handlingar. När Naruto framgångsrikt befriade Son Gokū från Obitos kontroll, blev Kurama till slut övertygad om Narutos ord och erbjöd sig att smälta hans chakra med hans som en koalition, till vilket Naruto sedan tog bort sigillen som höll tillbaka den och gladeligen erkände Kurama som sin lagkamrat och en medlem av Konoha.

Vem Är Kurama

I slutändan bildade Kurama ett starkt band med Naruto. Räven skulle stolt förklara sig vara sin vän och kunna skratta med pojken och erkänna att han hade den största tilltro till Narutos förmåga att föra vidare arvet Minato och Jiraiya hade lämnat honom, och därför övergav han sitt agg mot Minato för att han förseglade det. De två uttryckte ett såpass stort förtroende för varandra att Naruto till och med skulle tillåta Kurama att ta kontroll över sin kropp och byta tillbaka utan konflikt. Det visades senare att trots att dess Yang-halva befriades från sitt sigill i Naruto, löd räven villigt Hagoromos begäran om att den skulle återvända till Naruto.

Med tiden kom den att ta hand om Narutos familj och tyckte att det var roligt att vara i närheten. Dess oro för Naruto visades till och med när man avslöjade Baryon Mode, och döljde den stora risken för sitt eget liv om Naruto använde makten eftersom Kurama visste att han skulle motsätta sig att använda makten om han visste sanningen, vilket visade att den till och med skulle gå så långt som att offra sig för honom. Dessutom, tack vare dess bedrifter under fjärde Shinobi-världskriget och sitt arbete tillsammans med Naruto, expanderade Kuramas fredliga tillvaro till de fem stora Shinobi-länderna, eftersom den skulle prata direkt med de andra Kage och hjälpa till i viktiga frågor.

Kurama har också en komisk sida av sig själv. Räven retade Naruto om hans första kyss med Sasuke och bråkade med honom om varandras envishet.

3. Kuramas Intelligens 

Nine-Tails Fakta Naruto

Kurama är mycket listig och kan formulera strategier mitt i striden. Genom Narutos kropp lurade demonräven Obito att använda Kamui för att absorbera Kakashi i Kamuis dimension, bara för att Obito skulle bli sårbar för Kakashis attacker när han steg igenom Narutos slag.

Kurama har också visat anmärkningsvärda ledarskapsförmågor, såsom att lugnt och effektivt kunna instruera sina allierade om hur man bäst kan engagera Ten-Tails. I animen har den tillräckligt med kunskap om fūinjutsu för att bestämma naturen och svagheterna hos det åtta trigramsseglen som band det inuti Naruto. Dessutom har Kurama en avancerad förståelse av kärnfysik, särskilt kärnfusionen som sker inom solen.

4. Vad Betyder "Kurama"?

"Kurama" betyder bokstavligen "nio lama". Kishimoto inspirerades främst till att skapa Kurama baserat på karaktären med samma namn från mangaserien Yu Yu Hakusho. Namnet kan också referera till Mount Kurama, det heliga berget som sägs vara hemmet för Tengu Sōjōbō som lärde folk ninjutsu och andra japanska kampsporter.

5. Kuramas Förmågor

Kuramas Styrkor Förklarade

Eftersom Kurama är en svansad best, besitter den enorma mängder chakra. På grund av hans kompatibilitet med Narutos chakra gav duon tillsammans hela shinobi-armén chakra-kappor under det fjärde stora Shinobikriget.

Kurama kan gå in i Nine-Tails chakrat för att öka dess kraft. Detta får hans reflexer, råstyrka och chakra att skjuta i höjden när råvarorna kombineras med hans chakra för att producera en ny typ av energi. På grund av att den har extrema mängder energi bör Kurama hålla sig fokuserad och inte slösa sin energi.

Han besitter också en enorm mängd rå styrka för att ge upphov till jämna tsunamier, platta till bergen, etc. Han är ganska snabb och tål flera svåra attacker likaså.

6. Kuramas Speciella Förmågor

Tailed beast ball: Det är en ultimat teknik för svansade odjur. Det orsakar allvarliga skador på omgivningen och Kurama kan generera flera av dem och kan enkelt överladda dem.

Destruktiva stötvågor: I detta skede använder det svansade odjuret sitt chakra för att förvandla ett dån till en kraftfull kraft av tryck och förstörelse.

Sensoriska färdigheter: Han har exceptionella sensoriska färdigheter. Han kan upptäcka chakrat från stora avstånd som naturlig energi, som han sedan överför till Naruto för att använda under Sage-läget.

7. 5 Kända Citat Från Kurama 

Fakta Om Kurama

1. "Du har inte vad som krävs för att kontrollera min makt. Du är inget annat än bara ett litet fragment av mitt hat."

2. "Förstör allt, radera allt som gör dig ont, anförtro ditt hjärta åt mig, jag ska rädda dig från ditt lidande."

3. "Om jag hade sagt från början att den kraften måste ersättas med mitt liv, skulle du definitivt tvivla, eller ännu värre, vägra direkt, även om du visste att det var vårt enda hopp."

4. "Den Fjärde Hokage anförtrodde mig åt Naruto, vi blev vänner och nu kan han använda mitt Chakra, den Fjärde förseglade mig till Naruto för att ta ut dig."

5. "Gör inga onödiga drag, befria dig själv från onödiga tankar, det är nyckeln till att fortsätta försvara dig själv."

8. Kuramas Främsta Strider

1. Naruto Vs Nine Tails

2. Kurama & Madara Vs Hashirama

 

Naruto Gosedjur Kurama

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: