Vad Är Sharingan

Vad Är Sharingan I Naruto?

I den älskade animeserien Naruto finns det få förmågor och ninjutsu som är mer kraftfulla än Sharingan. Denna teknik, översatt från japanska till svenska som "kopieringshjul-öga", är ganska okomplicerad. Ändå ger den en så unik kraft att de flesta ninjor som använder Sharingan är mäktiga fighters och praktiskt taget oberörbara. Men hur fungerar Sharingan?

1. Vad Är Sharingan?

Till skillnad från andra tekniker kan Sharingan inte läras in. Snarare är det en förmåga som enbart innehas av medlemmar i Uchiha-klanen. De är otroligt sällsynta och de flesta i Uchiha har inte ens Sharingans kraft.

Uchiha-medlemmar måste "väcka" sin Sharingan, och för att göra det måste de gå igenom en allvarlig känslomässig upplevelse. Dessa känslor kan variera från traumatiska till extatiska, men oavsett sammanhanget är det tydligt att intensiteten är målet. 

Vad Är Sharingan

Utanför de råa känslorna och standardförmågorna går några shinobi bortom basen Sharingan och utvecklar mer specifika tekniker. Detta kan orsakas av död, kärlek, olika motgångar, uppoffringar, sorg och andra intensiva stunder av känslomässighet. Vissa ninjor kan växa och kontrollera sin makt till en punkt av fullständig behärskning, vilket gör dem till en värdig motståndare och en formidabel kraft i Naruto.

Det är också värt att nämna att även om Sharingan-förmågan uteslutande tillhör Uchiha-klanen, kan ninjor från olika klaner få tillgång till denna makt, men inte genom naturliga processer, och det kommer även med allvarliga konsekvenser.

2. Hur Kan Andra Shinobis Få Tillgång Till Sharingan?

Ögontransplantationer verkar vara det enda sättet för en annan shinobi utanför Uchiha att få Sharingan, och de flesta får inte dessa ögon villigt. Ninjor har varit kända för att stjäla ögonen på Uchiha-medlemmar och slita dem ur deras huvuden om möjligheten ges. En tillgång som Sharingan bör inte tas lätt på, och kan korrumpera en person lika mycket som den kan hjälpa.

Ett undantag är Kakashi Sensei som fick sin Sharingan från en tidigare Uchiha-lagkamrat under sitt första uppdrag som jonin. Hans lagkamrat, Obito, var instängd under ett stenblock och skulle uppenbarligen inte klara sig ur levande. Så han gav sin Sharingan till Kakashi.

Ninjorna som framgångsrikt transplanterar Sharingans öga kan inte avaktivera kraften som de som fick förmågan naturligt, och på grund av detta tas en större andel ut av deras chakra.

Anime T-Shirt Sharingan

3. Sharingans Egenskaper

I huvudsak, som namnet antyder, är Sharingan en sorts jutsu (mystisk ninjakraft) som har att göra med ögonen. Känd specifikt som en Dojutsu, tillåter Sharingan-förmågan att omedelbart se och kopiera en motståndares kampstil med lätthet.

Sharingan-användarens syn och reflexer höjs till en nivå där deras uppfattning tillåter dem att förbli flytande och dynamiska i strid. Beroende på kraftnivån hos ninjan som använder sin Sharingan, kan de gå långt utöver att bara se och kopiera tekniker som deras motståndare använder. 

Istället för att bara se sina motståndares rörelser och härma dem, kan vissa Sharingan-användare faktiskt se chakrat (det som ger kraft till jutsu) som deras motståndare använder, i en synlig form. Detta gör att de kan katalogisera vilken typ av teknik en motståndare använder innan de ens har agerat ut den. Detta resulterar i en förutsägelse-förmåga som är nästan oslagbar.

Sharingan Fakta Naruto

Det finns dock en hake med all denna kraft. Om Sharingan används på fel sätt kan den blinda dem som besitter den, orsaka förödande skador och tömma deras chakra. Det är därför en stor försiktighet som måste tas av de som försöker utforska förmågan till dess fulla omfattning.

En annan egenskap med Sharingan är att vissa ninjor utvecklar hypnotiska förmågor som gör att de kan kontrollera sina fiender efter behag. Utanför total dominans kan ninjor som har kraften i Sharingan-hypnos, också diskret leka med det mentala tillståndet i omgivningen. Vilket utan tvekan hjälper till i en knipa.

Det finns också individualiserade krafter som bara specifika Sharingan-användare besitter. Dessa sträcker sig från skadliga svarta lågor, blixtar eller förvrängning av dimensioner. Vissa kan till och med manifestera chakra i fysiska former som kan förvandlas till former och djur.

Sharingan är en av de starkaste förmågorna i Naruto. Få som utmanar en Uchiha Sharingan-ninja går levande ur striden.

4. Etapper

Vad Är Sharingan

Det första steget av Sharingan tillåter användare att kopiera Ninjutsu och Taijutsu perfekt. Den andra etappen av Sharingan låter användaren kopiera och skingra Genjutsu.

När Sharingan är helt aktiverad kan användaren förutsäga en fiendes attack genom deras små ryckningar i sina muskler.

5. Mangekyou Sharingan

Fakta Om Sharingan

Mangekyou Sharingan är en förhöjd form av Sharingan. Mangekyou Sharingan särskiljs från en normal Sharingan genom sitt utseende, som ändrar formen på tomoe och ger användaren nya förmågor som också varierar från person till person.

6. Eternal Mangekyou Sharingan

Om en Uchiha-medlem som har väckt sin Mangekyo Sharingan sedan tog ögonen på en annan som hade utfört samma bedrift så skulle de låsa upp Eternal Sharingan. 

Eternal Mangekyou Sharingan är den sista Dojutsu i Uchiha-klanen som bara har väckts av två personer hittills, Madara Uchiha och Sasuke Uchiha. Den ger varje kraft som Mangekyou Sharingan har, men den är mycket starkare i jämförelse.

Eternal Mangekyou Sharingan ger användaren möjlighet att använda Susanoo och belastar kroppen mycket mindre. Ännu viktigare är att ljuset i användarens ögon återställs för alltid. 

Anime Tröja Naruto

7. Itachis Mangekyou Sharingan

Itachis Sharingan förmåga omfattar Tsukuyomi, en kraftfull genjutsu. Denna jutsu kommer ut ur vänster öga. När Itachi får ögonkontakt med en motståndare, kan han använda Tsukuyomi för att transportera dem till en illusionsvärld där dagar uppgår till ett ögonblick i verkligheten. Eftersom Itachi har total kontroll över den här världen, kan han tortera en motståndare på alla tänkbara sätt, som t ex lämna dem lamslagna och i ett tillstånd av mental kollaps, även om det inte har gått mer än 3 dagar.

Allt Om Sharingan

Den andra jutsu är Amaterasu. Denna jutsu belastar höger öga och fick hans öga att blöda under hans sista kamp med Sasuke. Denna jutsu beskrivs av Zetsu som den ultimata ninjutsu, och har visat sig kunna brinna igenom nästan vad som helst genom att skapa en kolsvart låga som sägs vara lika het som solen och kan brinna i sju dagar och sju nätter.

Den sista och mest kraftfulla av dessa jutsu är den förödande Susanoo Jutsu. Denna jutsu tillkallar en massiv förandligad krigare, som sedan slåss på uppdrag av Itachi. I vänster hand använder krigaren Yata No Kagami, en sköld som kan reflektera alla attacker, och i sin högra hand den legendariska Totsuka no Tsurugi, även känd som Sakenagi Longsword. Totsuka no Tsurugi, vanligtvis höljd i en sakeburk som hålls av en tredje hand som växer från Susanoos högra underarm, är ett översinnligt vapen med ett förtrollat blad som kan försegla allt det tränger igenom i en evig drömlik illusion. 

Sasuke Uchiha besitter samma förmågor som sin bror Itachi.

8. Kakashis Mangekyou Sharingan

Allt Om Sharingan

Kakashi utvecklade sin egna version av Mangekyou Sharingan under tidshoppet. Kakashi använder sin Sharingan för att skapa en lokaliserad interdimensionell rum-tidsförvrängning, vilket gör att han kan rikta sig mot vilket objekt som helst och skicka det till en annan dimension. Attacken kräver avsevärd ansträngning för att kunna sikta så exakt som möjligt, och verkar lämna Kakashis chakra betydligt dränerad. Han kollapsar efter att ha använt tekniken tre gånger på en dag (jämfört med hans andra ursprungliga drag, Lightning Blade, som han kan använda fyra gånger om dagen).

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: