Gaara Naruto Fakta

15 Saker Du Inte Visste Om Gaara I Naruto

Naruto har sålt 220 miljoner manga världen över och skapat minnesvärda karaktärer som Gaara. Upptäck hur Gaara övervinner tragedi för att bli en fanfavorit.

Gaara har ett lite ovanligt namn; vet du vad det betyder? Namnet Gaara kan ha två betydelser: det kan betyda "självälskande demon" eller "självälskande siden." Detta är riktigt intressant, med tanke på Gaaras ursprung och natur.

Gaara har One-Tail besten förseglad inuti sin kropp, så han kan tekniskt sett betraktas som en typ av demon. Och i början har Gaara ett sådant hat mot människor att han bara ser efter sig själv, och inte bryr sig om vad som händer andra. Detta gör namnet ganska så intressant.

Historien bakom namnet är dock lite mer vardaglig. Kishimoto fick namnet föreslagit av sin redaktör, som fick det från en skidort.

Gaara är en sådan karaktär som omedelbart tjänar popularitet från Naruto-fans på grund av sin kraft och hjärtskärande barndom. Han skulle först framstå som en galen och sadistisk ond karaktär som var fiende till seriens huvudperson, Naruto Uzumaki.

Gaaras motto började som "kärlek till sig själv" (自愛, jiai). Han förklarar detta för Naruto genom att säga: ”Jag är en relik som de vill bli av med, så varför finns och lever jag? För att existera behöver du ett syfte. Att existera utan anledning är detsamma som att vara död... Sedan kom jag till slutsatsen att jag bara skulle älska mig själv och bara kämpa för mig själv.”

I en av seriens största upprättelse-arcs skulle Naruto hjälpa Gaara att förändra sitt sätt att se på livet - vilket ledde till att han istället anpassade mottot till "tillgivenhet" (慈愛) och "framtid" (未来).

Anime Keps Naruto Gaara

1. Hans far beordrade att han skulle dödas

Gaaras far Rasa (den fjärde kazekagen) var en grym man och en tvivelaktig ledare. Rasa stod inför ökande press från Sunarådet angående att Gaara inte kunde kontrollera Shukaku (One-Tail odjuret Rasa beslutade om att placera i hans son).

I ett vansinnigt försök att lära Gaara om smärta och kärlek, beordrar Rasa Yashamaru (Gaaras vaktmästare och farbror) att i hemlighet attackera Gaara som ett test över hans kontroll över Shukaku.

Trots att Gaara bara var sex år gammal gjorde Yashamaru som beordrats men blev besegrad av honom. Överväldigad av sorg av Yashamarus sista handlingar och ord förvandlades Gaara till Shukaku och attackerade Suna.

Medan Rasa stoppade attacken mot Sunagakure med sitt Gold Dust, insåg han att han aldrig helt skulle kontrollera Gaara, och beordrade lönnmördare att ta ut hans sexårige son istället för att slutföra uppgiften själv.

Rasa brydde sig inte om vem som levde och dog så länge Sunagakure inte blev förstört.

2. Meningen bakom symbolen på hans panna 

Gaara ristade in symbolen i pannan efter attacken från Yashamaru för att betona självkärlek, men det hade faktiskt en större mening bakom sig.

Som barn ville Gaara att byborna i Sunagakure skulle acceptera honom trots deras rädsla för att han skulle vara en jinchūriki. Han var ofta snäll mot byborna och erbjöd att hjälpa dem, men han skadade dem oavsiktligt på grund av sin bristande kontroll över Shukaku. Gaara skulle acceptera självkärlek som sitt öde, tills han träffade Naruto.

Shukakus tidigare jinchūriki hade profeterat att någon skulle visa honom den övergripande betydelsen av tatueringarna på hans egna händer. Dessa var "acceptera" (受, veckoru) och "hjärta" (心, kokoro). Gaaras tatuering, "kärlek" (愛, ai), är en kombination av dessa två kanji.

Symbolen för kärlek skulle då bli en påminnelse om vad han var och vem han verkligen var menad att vara.

3. Gaaras ledarskap 

Varje by har en ledare även känd som en Kage. Till exempel har Konoha en Hokage och Sunakagure har en Kazekage. Åldrarna på de olika Kage skiljer sig ofta åt, men medelåldern för dem tenderar att vara lite äldre. Det är vettigt; ju äldre du är, desto mer mogen och klokare är du (i teorin), så en by som har en ung Kage tillhör ovanligheten.

Och så kom Gaara. Han blev Kazekage av Sunakagure (The Village Hidden in the Sand) vid femton års ålder. Detta gör honom faktiskt till den yngsta Kage någonsin. Medan vissa människor till en början var skeptiska till att Gaara skulle bli en Kage, visade han sig vara en ganska populär ledare. Han fick så småningom respekt från andra byars Kage och de andra byarna var avgörande för att vinna det fjärde stora ninjakriget.

4. Insomnia 

En av de bidragande faktorerna till Gaaras tidiga galenskap var hans oförmåga att sova. Shukaku pratade med Gaara i hans huvud och sa till honom att om han sov så skulle han ta över hans kropp fullt ut. Gaara kämpade mot sömnen i 12 år innan Shukaku togs ur honom.

Under den här tiden lärde sig Gaara att hålla sig vaken och fick kontroll över sömnlösheten som brukade förfölja honom. Efter Shukakus extraktion undrade många Naruto-fans varför han fortfarande hade de mörka ringarna runt ögonen. Var Gaara fortfarande sömnlös?

Även om ringarna aldrig riktig adresserades, kanske de inte har något att göra med att han lider av sömnlöshet. Både Rasa och Kankurō (Gaaras bror) har ringar runt ögonen, vilket betyder att det kan vara genetiskt eller en del av Kazekage-klankulturen.

5. Planerad missbrukare 

Visste du att Gaara ursprungligen var tänkt att vara en missbrukare? Faktum är att hela Gaaras karaktär skulle vara ganska annorlunda, enligt Kishimoto. Till och med hans namn genomgick några förändringar sedan han skulle heta Kumomaru, sedan Kotaru, innan de bestämde sig för Gaara. Men de skulle ursprungligen även göra honom mycket yngre än vad han är.

Inledningsvis skulle Kishimoto introducera Kumomaro som en elitninja på sju år som missbrukade substanser för att pressa sig själv bortom sina fysiska begränsningar. En sjuårig missbrukare. Det är lite väl mörkt, även för Naruto. Men Kishimoto bestämde sig för att gå i en annan riktning. Och sedan skapades Gaara. 

Gaara Top 15 Fakta

6. Den första att slå honom

Tack vare Gaaras unika förmågor upplevde han egentligen inte mycket smärta eller skada förrän han var tonåring. Sanden fungerade som en naturlig beskyddare och skyddade honom från alla typer av fysiska skador. Som ett resultat var det otroligt svårt för någon att ens landa en träff på Gaara. Endast två personer lyckades göra det under Chunin-proven.

Rock Lee var faktiskt den första personen som landade en träff på Gaara under deras kamp. Tack vare Lees kraftfulla taijutsu och snabbhet lyckades han slå Gaara och överraska honom. Detta var dock inte tillräckligt för att besegra honom, och Lee slutade med att förlora. Sedan blev Sasuke den första personen som faktiskt skadade Gaara. Under deras strid använde Sasuke sin Chidori-teknik för att bryta igenom Gaaras barriär och få honom att blöda. Förståeligt nog flippade Gaara lite.

7. En unik hemlig förmåga

Gaara har några trick i rockärmen. De som enbart är bekanta med Gaara genom animen vet förmodligen inte om att han har en ganska speciell förmåga som han inte använder så ofta. Denna förmåga kallas Magnet Release Kekkei Genkai, och den låter honom kontrollera järnsand.

Denna förmåga avslöjades först i mangahistorien Gaara Hiden. Så varför använder han den inte så ofta? Det är faktiskt av en ganska bra anledning. Gaara gillar inte att folk känner till denna förmåga eftersom det hjälper till att se till att han ligger steget före sina fiender. Det är i grunden ett hemligt vapen. Om han inte behöver använda det, kommer han inte att göra det, och hans fiender kommer inte att veta allt om honom. Men oavsett vad så är det en fantastisk kraft.

8. Gaaras koppling till Matrix

Kishimoto pratade om Gaaras utseende och sa att hans första outfit faktiskt var lite svår att rita och hålla konsekvent. Så han ändrade det mot slutet av del I, och vi måste säga att Gaara ser ganska bra ut! Det får honom definitivt att se lite äldre och mer mogen ut. Men visste du att den här outfiten hade en ganska intressant inspiration?

Tydligen sa Kishimoto att han tog inspiration från filmen The Matrix för Gaaras nya utseende. Och tittar vi på de två kan vi se likheterna. Det är den höga kragen, de solida färgerna och trenchcoatkänslan. Det är lite coolt att actionfilmer som The Matrix till och med kan påverka animeserier.

15 Fakta Om Gaara

9. Han blev nästan gift

Visste du att Gaara nästan gifte sig? Tja, det var lite av ett arrangerat äktenskap, introducerat i Gaara Hiden: A Sandstorm Mirage. Sunakagures råd var oroliga över att om Gaara aldrig gifte sig och fick barn, skulle nästa arvtagare till Kage-rollen komma från Konoha eftersom Temari gifte sig med Shikamaru. De ordnade så att han träffade kvinnan de valde åt honom, Hakuto.

Gaara var faktiskt okej med det eftersom han såg logiken i det, och när han träffade Hakuto gillade han verkligen henne. Men saker och ting fungerade inte. Nåväl, vilket betyder att Hakuto planerade att lämna Sunagakure med sin älskare och rymma. Det var komplicerat, men till slut släppte Gaara dem. Vi antar att han inte kommer att hitta kärleken snart, men vi tror också att han är okej med det.

10. Intensiva uppdrag

Uppdragen i Naruto går till så att S-rankade uppdrag är de högsta och farligaste, följt av A-rank, B-rank, C-rank och D-rank. De flesta Genins skulle slutföra D-rank och några C-rank uppdrag. Men de flesta genin är inte Gaara. Sedan han var ett litet barn var han tvungen att kämpa för att överleva och tvingades ofta bli starkare av ren nödvändighet. Så han visade sig vara ganska kapabel på tuffare uppdrag.

När han bara var en genin, vilket är en av de lägre rankningarna i ninja-militären, genomförde han många B-Rank-uppdrag. Under hela sin karriär har Gaara faktiskt genomfört 0 D-rank, 9 C-rank, 8 B-rank, 14 A-rank och 3 S-rank uppdrag. I grund och botten är Gaara någon som du verkligen inte vill slåss mot, eftersom han kommer att ta ut dig och få det att se enkelt ut på samma gång.

Pop Figur Gaara Naruto

11. Kishimotos favorit-backstory

En av de saker som Naruto gör riktigt bra är att det ger ganska intressanta bakgrundsberättelser även till de karaktärer du kanske inte gillar från början. Som ett resultat kan du sympatisera med vilken karaktär som helst, även om de är en skurk. Gaaras bakgrund är i synnerhet verkligen en fantastisk sådan.

När vi först träffar Gaara verkar han ganska sociopatisk och har detta djupa hat mot alla människor, men också denna kalla likgiltighet för dem. I kombination med hans fantastiska kraft är han genuint skrämmande och blir således en bra "skurk". Sedan kommer vi in på hans bakgrund, och vi får veta om hans hemska barndom och den enorma smärta han bar på. Det är hjärtskärande. Vi har aldrig ändrat uppfattning om en karaktär så snabbt. Kishimoto har själv sagt att Gaaras bakgrundshistoria är hans favorit från del I. Vi håller med. Det är verkligen otroligt.

12. Överraskande hobby

För någon så kraftfull och ganska så känslomässigt obunden som Gaara är, är det svårt att föreställa sig att han gör vardagliga saker eller ens har enkla hobbyer. Men det finns saker som Gaara gillar att göra förutom att slåss, och du skulle bli förvånad över vad en av hans favorithobbyer är. Det är nämligen att odla kaktusar!

Japp, Gaara gillar faktiskt att ta hand om kaktusar. Vi tycker att det här är bedårande och kan se varför han gillar kaktusar. Han pratar till och med om sin hobby och varför han gillar det med andra människor, vilket också är fantastiskt. Att se denna karaktär som introducerades som en ganska psykotisk mördare dela hans intresse för att odla levande växter är lite overkligt. Men det visar även hur långt Gaara har kommit!

13. Intressanta smaker

Det var inte ofta vi fick se Gaara äta i serien. Vi är ganska säkra på att folk tror att killen lever på luft. Men Gaara äter mat, och han gillar och ogillar rätter likaså... även om det kanske inte är vad du förväntade dig.

Enligt databoken som du kan hitta på Gaara, är hans favoritmat saltad tunga och fågelmage. Lite konstigt kan man tycka. Å andra sidan ogillar han yokan och marron glace, som är typer av sötsaker. Så i grund och botten gillar han inte godis alls, och han föredrar mer välsmakande mat. Viket vi kan respektera.

14. Gaara dog när Shukaku extraherades

Gaara Fakta Naruto

När ett svansdjur (bijū) extraheras från deras Jinchuuriki ─ dör de. Det finns ingen annan väg runt det. Gaara lever fortfarande idag eftersom han återuppväcktes av Chiyo, som råkar vara den som ursprungligen placerade Shukaku i honom på order från Rasa.

Detta har lett till en massa förvirring bland Naruto-fans eftersom Gaara fortfarande har de krafter han hade när Shukaku var ett med honom. Även om det aldrig förklaras i tidslinjen, kan man anta att Gaara fortfarande har sina sandkrafter eftersom han lärde sig att kontrollera och äga dem under den långa tiden Shukaku slogs samman med honom.

Ironiskt nog blir Gaara mer kraftfull med tiden efter att Shukaku extraherades vilket visas när han besegrar och förseglar den andra Mizukage i världskrigets arc.

15. Hans örhängen

2014 släpptes Jin no Sho (fjärde Naruto-databoken) och skulle innehålla en intervju med Masashi Kishimoto om skapandet av Gaara och de olika anpassningar han gick igenom innan han blev karaktären vi känner och älskar idag.

Kishimoto förklarar i den här intervjun att Gaara hade flera örhängen under sin första design och till och med presenterades på det sättet i den tidiga mangan.

Han förklarade också att den ursprungliga designen var svår att rita regelbundet. När karaktärs-arcen av Gaara blev en som Kishimoto ville expandera på, anpassade han sin stil och tog bort örhängena för att göra det lättare för honom att rita.

Senare anpassningar skulle inkludera att Gaara hade en outfit med hög krage som Kishimoto förklarar var en influens från en av hans favoritfilmer, The Matrix.

Anime Halsband Gaara Naruto 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: