Hur Gamla Är Naruto Karaktärerna

Så Gamla Är Karaktärerna I Naruto

Naruto-karaktärerna åldras i takt med seriens tvådelade berättelse-ark. Den ursprungliga mangans och Narutos anime-skapare kan hjälpa till att uppskatta hur gammal var och en av Narutos huvudkaraktärer är i del 1 och 2. 

Naruto Uzumaki är vid del 1 i 12-årsåldern, och går vidare för att träna med Jiraiya och avslutar del 1 som 13. När han kommer tillbaka i del 2 är Naruto 15 och slutför serien vid 17 års ålder.

Sakura Haruno är i samma ålder som Naruto genom del 1 och 2. Sasuke Uchiha är i samma ålder som Naruto i del 1, men när vi nästa gång ser Sasuke i del 2 är han 16 år gammal, vilket betyder att han är något äldre än Naruto.

Den äldsta karaktären i hela Naruto-serien är Madara Uchiha på sina 90 år fyllda när han introduceras i del 2. Detta är dock bara för att han återuppstår, inte för att han har levt naturligt i 90 år.

Anime Ring Naruto

Serien Naruto följer en ung ninja som heter Naruto Uzumaki, och handlar om hans resa till att bli en Hokage i sin by Konohagakure. I del 1 träffar Naruto många andra unga ninjor som har flertalet häpnadsväckande förmågor för deras ålder.

Mellan Naruto och Naruto Shippuden finns det 2,5 års tidshopp, men de flesta av huvudkaraktärerna är fortfarande inte vuxna när del 2 äger rum. De förväntas utkämpa ett krig mot skurkar som är mycket äldre och mer erfarna än vad dem själva är. 

1. Naruto Uzumaki 

Som vi nämnde ovan är Naruto 12 i början och 13 i slutet av del 1. Del 2 (Naruto Shippuden) återupptas när Naruto är 15 år och varar i ungefär 2 år tills Naruto är 17 år.

Till att börja med är Naruto en klumpig men spännande karaktär. Han tränar för att bli en skicklig shinobi i Uzumaki-klanen.

Naruto går med i Team 7 (Team Kakashi), där han jobbar hårt för att förtjäna respekt från alla runt omkring honom.

Med den nio-svansade demonräven har Naruto tillgång till ett överflöd av chakra som ingen annan ninja i hans ålder har. Under sin tid med Team 7 lär sig Naruto den verkliga omfattningen av denna kraft. Han lämnar del 1 med Jiraiya för att träna vidare och för att kunna slå sin bästa vän som sedan blev hans fiende (Sasuke).

Så Gammal Är Naruto

När han återvänder i del 2 får Naruto veta att hans nyvunna mognad och förmågor kommer med ytterligare ansvar. Han möter sina egna motgångar medan han navigerar sin roll i det fjärde shinobi-världskriget

Naruto är huvudorsaken till att kriget är vunnet. Endast 17 år gammal blir han Konohas sjunde Hokage, vilket gör att han når sitt ultimata mål.

2. Jiraiya 

Jiraiya är redan 50 år gammal när Naruto del 1 börjar. När han kommer tillbaka från att träna Naruto i 2 år i början av del 2, är Jiraiya 54 år gammal. 

Som en av tre sannins (legendariska ninjor) i Konoha, var Jiraiya en eftertraktad lärare. Han tränade många av karaktärerna i serien, inklusive Narutos far. Detta ledde till att Jiraiya blev gudfar till Naruto efter sin fars död.

Jiraiya Ålder Naruto

När han tvar yngre och tränade med den tredje Hokagen från Konoha, fick Jiraiya veta att han en dag skulle lära upp en ung ninja som skulle bli räddaren av världens förstörelse. Denna unga ninja var Naruto, som Jiraiya tar på sig som student i slutet av del 1. 

I säsong 6, avsnitt 21 av Naruto Shippuden, dödas Jiraiya vid 54 års ålder när han undersöker den allt farligare Akatsuki, vilket gör Naruto till hans sista elev. Det är då han inser att Naruto är den bekännande unga ninjan.

3. Kakashi Hatake

När vi först introduceras för Kakashi Hatake i del 1 är han 26 år gammal. Han närmar sig 30 års-åldern i början av del 2, börjar vid 29 och slutar serien vid 31. Kakashis huvudroll i del 1 är som ledare för Team 7, och lär Naruto, Sasuke och Sakura värdet av lagarbete.

Faktum är att han vägrar att ta teamet som studenter tills de förstår vikten av lagarbete som de så småningom gör.

Till att börja med är Kakashi bedrägligt sorglös, och föredrar hellre att läsa sina böcker än att hålla reda på träningspass. När serien fortsätter avslöjas det också att Kakashi också är känd som Kakashi of the Sharingan. Med denna information blir Kakashi plötsligt en mycket mer komplex karaktär.

Kakashi Hatake Ålder

Kakashi fick Sharingans öga av sin vän Obito som presenterade gåvan som sin döende önskan under det tredje shinobi-världskriget

I del 1 har Kakashi redan haft år på sig att bemästra Sharingan. Vi får se dess fulla kraft i del 2 när han slåss mot Akatsuki.

4. Sakura Haruno

Sakura Haruno är 12 år och fyller 13 som Naruto och Sasuke allt eftersom serien fortskrider. I del 2 är Sakura 15, och avslutar serien när hon är 17 år fyllda.

Sakura Ålder Naruto

Till en början sticker inte Sakura ut som något speciellt mot resten av Team 7. Hennes brist på förtroende för sina förmågor gör att hon ofta lämnas vid sidan av och håller sig borta från slagsmål. 

Hon inser dock mot slutet slutet av del 1 att det är farligt att inte ta för sig och istället förlita sig på sina lagkamrater. Detta bevisas först efter att Sasuke lämnar Konoha och tar bort en kritisk krycka för Sakura.

Medan Naruto tränar med Jiraiya, tränar Sakura med Tsunade Senju. Under denna tid blir hon en av de bästa medicinska ninjorna strax under Tsunade och får en övermänsklig styrka, likt den styrka Tsunade besitter.

5. Sasuke Uchiha

Sasuke Uchiha är 12 år gammal i början av Naruto, och fyller 13 innan seriens slut. I del 2 är Sasuke lite äldre än Naruto vid 16 års ålder. Hans födelsedag är 3 månader före Narutos, så han fyllde 16 strax innan Naruto Shippuden började. Sasuke är 17 i slutet av del 2.

Sasuke Uchiha Ålder

Som Narutos bästa vän och rival utgör Sasuke en tredjedel av Team 7. Han är motsatsen till Naruto, då han är mer asocial och dyster, när Naruto är mer exalterad. Detta beror delvis på att Sasuke bevittnade mordet på hela Uchiha-klanen i händerna av sin egen bror Itachi Uchiha.

Sasuke öppnar upp sig för sina lagkamrater under del 1, men när han möter Orochimaru, får han den förbannade sigillen på sig.

Efter den tidpunkten blir Sasuke mörkare och lämnar Konoha helt och hållet, och börjar på en väg av brottslighet i jakten på sin bror.

När han hittar sin bror slåss Sasuke mot honom och söker hämnd för deras mördade by. Det är inte förrän Itachis död som Sasuke får veta sanningen om sin bror och inser sina egna misstag.

6. Itachi Uchiha

Itachi Uchiha börjar del 1 vid 17 års ålder och slutar som en ung man vid 18 års ålder. Sedan börjar han del 2 vid 20. Itachi dog under ett slagsmål med sin yngre bror Sasuke, efter en längre tids sjukdom som gjort han märkbart försvagad. Han var 21 år gammal när han dog.

Itachi Ålder Naruto

Han var en medlem av Uchiha-klanen och ansågs vara ett underbarn, vilket banade väg för Sasuke. Så en dag mördade Itachi hela sin klan men skonade endast Sasuke för att direkt efter gå med i Akatsuki.  

Itachi attackerar ständigt Konoha i del 1, och ställs mot sin bror otaliga gånger. Men i del 2 visar sig den sista striden med Sasuke var dödlig.

Det är inte förrän efter hans död som Itachis verkliga avsikter med allt han hade gjort avslöjats. 

Naruto Filt Akatsuki

7. Minato Namikaze

Minato Ålder Naruto

Minato Namikaze var 24 år gammal när han dödades av Nine-Tails. Tyvärr dog Minato före händelserna i del 1, även om han förekommer i tillbakablickar och sidohistorier.  

Minato var den fjärde Hokagen av Konoha, och var känd över hela världen som den gula blixten. Han tränade under Jiraiya, så att han kunde utveckla sina förmågor väl redan i ung ålder. 

När Nine-Tails attackerar hans by var Minato den ende som kunde bekämpa hotet men det kostade hans egna liv. Som ett resultat överfördes Nine-Tails till Minatos ofödda son, Naruto.

8. Hinata Hyuga 

Hinata Hyuga åldras från 12 till 13 års ålder i del 1. På grund av hennes sena födelsedag (27 december), så stannar Hinata vid 16 års ålder för hela del 2.

Som arvtagerskan till Hyuga-klanen, uppfostrades Hinata till att ta rollen som chef för huvudhushållet när hon väl är redo. Men hennes ninjalärare uttryckte oro för hennes förmågor några år efter hennes utbildning.

Strax efter avvisades Hinata av Hyuga-klanen.

Hinata Ålder Naruto

Efter att ha fått sitt självförtroende förstört, möter Hinata Naruto och blir omedelbart inspirerad igen. Hon går med i Team 8 och går vidare genom de rigorösa testerna med sin kusin Neji. 

I slutet av del 1 har Hinata bevisat sig själv för sitt team och sin klan. Hennes relation med Naruto fortsätter att blomma långt in i och efter del 2.

9. Neji Hyuga 

Neji Hyuga är 13 år gammal i början av del 1, och fyller sedan 14 men senare in på slutet. Han börjar del 2 vid 17 års ålder och når vuxen ålder (18) någon gång i serien.

Neji Ålder Naruto

Som tjänare till huvudfamiljen Hyuga är Neji redan tveksam till moralen i Hyuga-hierarkin när hans vilja är helt krossad. Han är stämplad med ett märke som gör att familjen kan tortera honom om det finns några tecken på uppror.

Det är inte förrän han träffar Naruto som Neji inser att han kan skapa en väg åt sig själv. Han är mycket skicklig, ingjutit av Byakugan som hela Hyuga-klanen, som han även använder för att utveckla sina förmågor när han väl är fri från klanen.

10. Rock Lee

Rock Lee från Lee-klanen är 13 år i början av del 1 och 14 år när den är över. På grund av hans sena födelsedag (27 november) förblir Rock Lee 17 under hela del 2.

Naruto Karaktärer Ålder

Trots att han inte kan träna Ninjutsu eller Genjutsu, ser Rocks lagledare (Might Guy) potential i sin elev. Så han lär ut Rock Taijutsu.

Han använder detta för att slåss mot Gaara under deras Chunin-prov men förlorar till slut. Även om Gaara krossar hela vänster sida av Rocks kropp, räddar Rock fortfarande Gaara i del 2 när han kidnappas, vilket bevisar att han helt enkelt är en god kille.

11. Gaara

Vid 12 år i del 1 är Gaara i samma ålder som Naruto. Precis som Naruto är Gaara 15 år när del 2 börjar och är 17 år när den slutar.

Gaara och Naruto liknar varandra i det faktum att de båda avvisades av sina byar för att besitta svansade bestar. Gaaras far gjorde Gaara Shukaku till One Tail när han fortfarande var i livmodern för att fungera som ett vapen för deras by, Sunagakure.

Gaara Ålder Naruto

På grund av hur hans far och hans by behandlade Gaara, trodde han att det enda sättet han kunde bevisa sig själv var att skada människor.

Men efter att ha träffat Naruto när han skickades till Konoha som spion, inser Gaara att han inte behöver skada människor. Utan istället kan han skydda dem.

12. Nagato

Nagato är introducerad i del 2, och är då 35 år gammal. 

Nagato började först bygga en plats för fred med sina vänner: Konan och Yahiko, vilket ledde till grundandet av Akatsuki.

Nagato Ålder Naruto

Som en shinobi av Amegakure ville Nagato bygga en shinobi-livsstil i Akatsuki som var mindre beroende av våld. Men när Yahiko dör tappar Nagato kontrollen.

Han blir en bitter, hämndlysten diktator som tar namnet Pain och tvingar på sina idéer om fred på världen. Tillsammans med Konan bygger Nagato den hänsynslösa Akatsuki.

13. Orochimaru

Orochimaru är 50 år när han presenteras för Naruto i del 1 och fyller 51 någon gång i serien. I del 2 är han 54.

Även om han en gång kämpade tillsammans med Jiraiya och Tsunade som en av de legendariska Sannin, blev Orochimaru korrupt i sin strävan att låsa upp alla världens hemligheter.

Så Gammal Är Orochimaru

Han bestämde sig för att det enda sättet han kunde uppnå sin ambition var att göra sig själv odödlig, vilket ledde till dödliga experiment på oskyldiga bybor i Konoha. Orochimaru flyr sedan Konoha för att fortsätta sitt arbete innan han åtalas för sina brott.

Orochimaru är huvudpersonen i del 1 och orsakar lika mycket problem i del 2 när han arbetar med Sasuke för att hitta hemligheterna med att vara en ninja. När hans skurkaktiga sida avtar i del 2, minskar också Orochimarus fysiska utseende, och krymper från 178 cm till 170 cm.

14. Madara Uchiha

Madara Uchiha är frånvarande i del 1 men introduceras fullt ut i del 2 vid 90 års ålder. Men eftersom han återuppstod, verkar han inte så gammal.

Madara var en gång del av Uchiha-klanen som en av två grundare till Konohagakure. Byn var avsedd till att vara en plats för fred, men Madara kolliderade ständigt med sin medgrundare och vän Hashirama, vilket så småningom resulterade i Madaras död.

Madara Uchiha Ålder

Det är i alla fall vad byn trodde.

Madara överlevde faktiskt slagsmålen och arbetade själv på sina planer för världsfred flera år efteråt. När han dog, överfördes dessa planer till Obito Uchiha med ordern att föra dessa planer till liv. 

Men när väl Madara har återuppstått under del 2, inser han vad hans planer verkligen har åstadkommit.

15. Obito Uchiha

Obito Uchiha visas bara i tillbakablickar och sidohistorier i del 1, där han är 13 år. Men i del 2 är Obito i hans nuvarande ålder 32 och avslutar del 2 som 34-åring.

Obito är en nära vän till Kakashi och visas i del 1 när han tränar för att bli en ninja under det tredje shinobi-världskriget. Men under ett räddningsuppdrag krossas Obito av ett stenblock.

Obito Ålder Naruto

Under sina sista döende andetag transplanterar han sitt Sharingan-öga in i Kakashi.

Obito som tros vara död från den tidpunkten, räddas i hemlighet av Madara som helar honom och gör honom till sin lärling. 

Madara förvränger sin uppfattning om den moderna världen och ansar Obito för att fullborda sina planer med alla möjliga medel.

16. Tsunade Senju

Tsunade Senju är 51 i del 1 och 54 vid början av del 2, och avslutar serien vid 55 års ålder.

Hennes härkomst från två mäktiga Konoha-klaner (Senju- och Uzumaki-klanerna) gör Tsunade till en av de mäktigaste ninjorna i hela Naruto-världen. Hon är särskilt känd för att vara den mest anmärkningsvärda medicinska ninjan och starkaste kunoichi någonsin.

Tsunade Senju Ålder

Men efter att ha förlorat en för många nära och kära under sin ninja-karriär, lämnade Tsunade Konoha för att skydda sin omgivning. 

Först efter att Naruto övertalat henne att återvända till Konoha tar Tsunade upp rollen som den femte Hokagen och visar sig vara en ovärderlig beskyddare.

17. Kabuto Yakushi

Naruto Karaktärer Ålder

I del 1 är Kabuto Yakushi 19 år och fyller 20 i slutet, men är ej en av huvudpersonerna. Sedan i del 2 är Kabuto 23 och sedan 24 när serien går mot sitt slut. 

Det är inte nödvändigtvis hans fysiska förmågor som gör Kabuto till ett sådant hot, utan snarare hans intelligens. Han är inte en lika stor fara som Orochimaru i del 1. Genom del 2 har Kabuto tagit över manteln som seriens huvudantagonist.

Kabuto arbetade för Orochimaru men ville finna sin egna väg i världen och ta reda på sin sanna identitet utanför den att tjäna Orochimaru. Detta leder till massor av skadliga misstag genom hela del 2, men Kabuto kan rentvå sig själv i slutet av serien.

Svart Anime T-Shirt

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: