Hokage Fakta & Lista

Komplett Lista Över Alla Hokage

I byn Konohagakure är Hokage den primära politiska ledaren, och omfattar all den makt och ansvar som tilkommer positionen.

Under hela manga- och animeserien, såväl som i dess fortsättning Boruto, har det funnits sju officiella Hokage som refereras till Konohas historia, såväl som en anmärkningsvärd Hokage-kandidat med en kortare maktperiod. Tre av dessa Hokage var döda före starten av serien, men alla har haft en stor inverkan på historien och karaktärerna i Naruto, samtidigt som de är imponerade ninjor i sin egen rätt.

Funko Pop Naruto

1. Hashirama Senju, Den Första Hokage

Lista Över Hokage

Konohagakure grundades av Madara Uchiha och Hashirama Senju, där den senare blev den första Hokage i byns historia. Hashiramas dröm om världsfred var en vägledande princip genom hela Konohas historia, och hans maktposition kommer från hans rykte som "Shinobis gud", och är en av de starkaste ninjorna i hela franchisen.  

Hashirama ville att Madara skulle bli den första Hokage, men hans bror Tobirama Senju insisterade på ett demokratiskt val som ledde till att Hashirama valdes. Även om han hade många förmågor till sitt förfogande, var Hashirama mest känd för sin Wood Release-teknik som gjorde att han kunde manipulera trä och växter. Hashirama skulle fortsätta att namnge Tobirama som sin efterträdare före sin död, och skulle senare tillfälligt återuppstå.

2. Tobirama Senju, Den Andra Hokage

Lista Över Hokage

Efter Hashiramas död invigdes hans bror, Tobirama Senju, som den andra Hokagen i Konohas historia. Tobiramas tid som Hokage var omvälvande och skapade många institutioner i byn såsom Akademin och Anbus specialstyrkor, samtidigt som betoningen lades på bylojalitet framför klanlojalitet. 

Uchiha-klanen gjorde motstånd mot denna förändring i ideologin, och startade den ödesdigra klyftan mellan deras klan och Konohas ledarskap. Nästan lika kraftfull som sin bror, var Tobirama kapabel till att använda många ninja-tekniker, även om han var mest känd för sitt behärskning av Water Release, såväl som sin uppfinning av Flying Thunder God-tekniken. Han återuppstod tillfälligt tillsammans med andra avlidna Hokage under det fjärde shinobi-världskriget

3. Hiruzen Sarutobi, Den Tredje Hokage

Lista Över Hokage

Hiruzen Sarutobi, en elev från de båda tidigare Hokage, är känd över hela ninja-världen för sin mångsidiga kraft och förmåga med sin stav, och ärver Hashiramas smeknamn "Gud av Shinobi". Hiruzen utsågs till Hokage-positionen av Tobirama kort före sin död. Den tredje Hokage var känd för sin välvilliga ledarstil, som han försökte balansera genom att låta Danzo Shimura leda den hänsynslösa Root-organisationen. 

Som Hokage tog Hiruzen också på sig utbildningen av Orochimaru, Jiraiya och Tsunade, i hopp om att Orochimaru skulle efterträda honom som Hokage, men beslutade slutligen om Minato Namikaze (en elev till Jiraiya) som sin efterträdare efter pensioneringen. Efter Minatos död tog Hiruzen upp Hokage-positionen igen, och dog i strid mot Orochimaru under invasionen av Konoha i ett av animens mest återsebara avsnitt. Senare återuppstod han tillfälligt av Orochimaru och Sasuke under det fjärde shinobi-världskriget.

4. Minato Namikaze, Den Fjärde Hokage

Lista Över Hokage

När Hiruzen gick i pension valde han Minato Namikaze (elev till Jiraiya och eventuell lärare till Kakashi Hatake, Obito Uchiha och Rin Nohara) som sin efterträdare. Under sin tid som Hokage, fick Minato och Kushina Uzumaki ett barn, Naruto Uzumaki, samma natt som den niosvansade demonräven attackerade Konoha.

Minato kämpade mot demonräven, som tidigare hade förseglats i Kushina. Han förseglade den sedan i sin nyfödda son innan han dog. Hans otroliga krafter i strid gav honom smeknamnet "Konohas gula blixt" och inkluderade hans behärskning över Flying Thunder God-tekniken och skapandet av hans Rasengan, som hans son skulle fortsätta att bemästra. Han var den sista Hokage som tillfälligt återuppstod av Orochimaru och Sasuke under det fjärde shinobi-världskriget.

5. Lady Tsunade, Den Femte Hokage

Lady Tsunade Hokage

Den enda kvinnliga Hokage i Naruto är Tsunade, en tidigare elev till Hiruzen och jämnårig med Jiraiya och Orochimaru som är känd för sin styrka och behärskning av helande förmågor. Hon är också barnbarn till den första Hokage Hashirama Senju och hans fru Mito Uzumaki. Noterbart var att hennes bror Nawaka och den bortgångne älskaren Dan, tidigare hade ambitioner att bli Hokage, vilket gör henne förtjust i den ambitiöse Naruto.

Tsunade blir motvilligt Hokage efter Hiruzens död, och behöver övertygas av Jiraiya för att ta på sig rollen, men hon är kvar på kontoret under större delen av serien. Hennes regeringstid anses vara rik för Konoha, trots de många utmaningar hon står inför och det faktum att hon tillfälligt försätts i koma efter smärtattacker. Noterbart är att Tsunade också utser sin lärling och Dans systerdotter, Shizune, som assistent, en position som hon stannar kvar i för framtida Hokage.

6. Danzo Shimura, Den Sjätte Hokage-Kanditaten

Danzo Shimura Hokage

Även om han aldrig var en officiell Hokage, är Danzo Shimura ökänd för sin hänsynslösa regeringstid som den sjätte Hokage-kandidaten. Danzos historia sträcker sig tillbaka innan seriens början, när han skapade Anbu-underavdelningen Root, känd för sin hänsynslösa taktik. 

Även om han alltid hade byns bästa i åtanke, var Danzo en hänsynslös ledare och ibland en ond skurk som trodde att både Tsunade och Hiruzen hade lett Konoha in i ett tillstånd av svaghet som han tänkte fixa. En skräckinjagande ninja, Danzo var skicklig på många jutsu och mest känd för sina flera Sharingan-ögon längs med armen, som även var genomsyrade av Hashiramas DNA. Vid Kage-toppmötet representerade Danzo Konoha och krävde Sasukes avrättning, även om han senare dog i strid mot Sasuke och Tobi.

7. Kakashi Hatake, Den Sjätte Hokage

Lista Över Hokage

I slutet av Naruto-serien, drog sig Tsunade tillbaka från rollen som Hokage efter det fjärde shinobi-världskriget. Hon utnämnde Narutos lärare och Minatos elev Kakashi till den sjätte Hokage. Kakashi, som är känd för sitt Sharingan-öga och behärskning av blixt-baserad jutsu, är en kraftfull ninja vars ideologi är centrerad på samarbete för att bygga en bättre framtid för Konoha.

Kakashis tidigare tjänst hos Konoha omfattade hans tid som Anbu-agent och hans nära relation som rådgivare till Tsunade. Även om han till en början är överväldigad till att ta på sig rollen som Hokage, hjälper Tsunade honom att komma in i det, och hans regeringstid fokuserar på att bygga en bättre värld för framtiden, särskilt Narutos generation. I början av Boruto har Kakashi gått i pension som Hokage och har utnämnt sin tidigare elev Naruto till den sjunde Hokage.

8. Naruto Uzumaki, Den Sjunde Hokage

Naruto Hokage Lista

Den enda Hokage som invigs efter Narutos första körning, Naruto Uzumaki är den sjunde Hokage och den enda Hokage i Boruto. Som son till Minato och elev till Kakashi är Naruto redo att uppnå sin livslånga dröm om att bli Hokage, då han vid denna tidpunkt ses som en av de starkaste ninjorna i världen efter sin roll i det fjärde shinobi-världskriget.

När Kakashi går i pension testamenterar han kontoret som Hokage till Naruto, som har mer än visat sig vara en mäktig ninja och "hjälten av Hidden Leaf". Denna mästare av Shadow Clone Jutsu och Rasengan har haft en utmanande regeringstid som Hokage, ungefär som Tsunades, med fiender som Otsutsuki-klanen och Kara som skapat problem. Det är okänt vem som kommer att efterträda Naruto som Hokage, men några av de främsta kandidaterna är hans vän och skyddsling Konohamaru Sarutobi (som också är Hiruzens barnbarn) och hans barn, Boruto och Himawari.

Anime Duschdraperi Naruto

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: