Itachi Uchihas Död

Hur Dog Itachi?

Itachi Uchiha är en viktig karaktär i Naruto som fans ofta undrar över. Han var en av de främsta anledningarna som förklarade varför Sasuke Uchiha kämpade för att bli starkare och för att kunna aktivera Sharingan. Många är nyfikna på Itachis öde. Dog Itachi i slutet av Naruto?

Itachi blev dödad två gånger i mangan. Första gången han dog var i avsnitt 138 av Naruto Shippuden. Han dödades i kampen mot sin yngre bror. Han återupplivades sedan i nästa avsnitt (139). Han dödades sedan för andra gången under samma avsnitt, efter att ha brutit mot reinkarnation jutsu.

Vad hände med Itachi som gjorde att han återupplivades och sedan dog nästa avsnitt? Om du inte är bekant med Naruto, kan historien vara lite otydlig. Den här artikeln kommer att ge klarhet om motiven bakom Itachis död samt återuppståndelse och hans permanenta död i Naruto.

Itachi Uchihas Död

1. Hur Dog Itachi Första Gången?

Itachi avled i slutet av Naruto Shippuden-avsnittet med titeln "End". Avsnittet slutade med att en del från Orochimaru som Sasuke absorberade började inflitrera hans kropp och attackerade sedan Itachi. Detta triggar Itachi att använda sitt Svärd av Totsuka, vilket gör att själar blir inlåsta i genjutsu.

Itachi kunde ta bort Sasukes del såväl som hans förbannande sigill efter hans nederlag mot Orochimaru. De två striderna har dock börjat slita på Itachis kropp. För tillfället har Itachi lite eller inget chakra kvar att bekämpa. En blodig Itachi går fram mot Sasuke, hans yngre bror, och viskar hans sista ord. Han petade även till honom kärleksfullt i pannan, och dog till slut.

2. Därför petade Itachi Sasuke på pannan

Förutom att vara en symbol för deras tidiga år som blodsbröder, så skapar petandet Amaterasu i Sasukes ögon. Sigillen designades för att motverka Tobis Sharingan för att skydda Sasuke.

Naruto Figur Itachi

3. Itachis död

I den ursprungliga mangan av Naruto (kapitel 401) hade Itachi drabbats av en sjukdom. Han var medveten om sin kommande bortgång medan han var en Anbu. Itachi var fast besluten att hjälpa Sasuke att bli den mäktigaste medan han gjorde sig själv till en skurk. Han kämpade för att överleva genom att ta mediciner så att Sasuke kunde få chansen att avsluta hans liv och väcka Mangekyou Sharingan till liv igen. 

Detaljerna om hans sjukdom diskuterades aldrig i varken mangan eller i animen.

4. Hur återuppstod Itachi?

I avsnitt 139 förnyades Itachi såväl som resten av Akatsuki-medlemmarna för att gå med i Tobis komplott. Till slut lyckades Itachi bryta sig loss från Kabutos grepp och slå sig samman med Naruto tillsammans med Killer B för att besegra Naruto.

Efter slagsmålet lämnar Itachi Killer B och Naruto för att ta sig an Kabuto personligen. Medan han är på sin resa till Orochimaru mötte Itachi Sasuke som följer efter honom.

5. Hur Dog Itachi den andra gången?

Efter att ha bildat ett partnerskap med Sasuke och Kabuto kan de två bröderna samarbeta för att stoppa denna orena världsreinkarnation. Men Kabuto försöker vända Sasuke mot sin egen bror under stridens gång. Kabuto avslöjar alla fel som hans bror har begått mot Sasuke i sitt förflutna. Istället för att förneka allt, erkänner Itachi sina fel och lovar Sasuke att han kommer att avslöja något för honom när Sasuke kan få sin Izanami att dyka upp.

Efter en lång kamp lyckas Itachi använda en enjutsu för att påverka Kabuto och tvinga honom att använda handtätningarna för att stoppa denna orena världsreinkarnation. 

Itachi Uchiha Dödsorsak

När Itachi börjar blekna, informerar han Sasuke att han aldrig kommer att vilja bli förlåten och lovar att kärleken han har till honom aldrig kommer att upphöra oavsett vad han bestämmer sig för att göra. Sedan bryts den reinkarnerade kroppen samman och hans själ reser in i livet efter detta.

6. Hur påverkade Itachi Sasuke?

Itachi kan vara den mest inflytelserika personen i Sasuke liv. Från att ha varit en bror som Sasuke älskade var han också någon han ville besegra.

När bröderna var i krig och försonades i Itachis reinkarnation fick Sasuke respekt för sin bror. Itachis ögon tillät också Sasuke att anta sin eviga Mangekyou Sharingan och Rinnegan.  

Till slut, efter att ha förlåtit Itachi, var Sasuke fast besluten att slåss mot Konoha en gång till och sedan bestämma sig för att slå samman med Tobi såväl som Madara för att sluta föra det fjärde Shinobi-världskriget.

Som karaktär i Boruto, har Sasuke anammat Itachis praxis att peta i pannan för att visa sin tillgivenhet. Han har varit känd för att göra detta ofta med kvinnan han är gift med, Sakura Haruno, och hans dotter Sarada.

7. Hur ser Konoha på Itachi?

Itachi betraktas av Konoha som en skurk. Efter världskriget har Naruto försökt att återställa Itachis ära. Naruto försökte övertyga sin vän Itachi att inte slåss för sin by under tiden för hans reinkarnation. 

Så Dog Itachi

8. Itachis inflytande

Itachi har haft ett inflytande på karaktärer utöver Sasuke i serien. Hiruzen upptäckte att människor med ett hjärta av guld (som Itachi) inte passar att vara en Anbu på grund av vad de gör i sitt arbete. Detta ledde till att Hiruzen diskvalificerade Kakashi från positionen som Anbu och gjorde honom till en ledare för en genin-grupp. Han gjorde denna förändring för att förhindra en händelse som liknar den hos Uchiha-klanen.

Itachi spelade också en viktig roll som karaktär i Shins liv. Shin blev hänförd av Itachi och familjen Uchiha, men specifikt av Itachi. Shin antog till och med klanens namn och bar den traditionella dräkten som familjen bar. Denna besatthet fick Shin att hysa ett agg mot Sasuke och skylla honom för Itachis död.

9. Itachis första död

Itachi dog den andra gången i avsnitt 138, känt som "The End". Första gången han dog var efter ett slagsmål med sin egen bror Sasuke när han använder majoriteten av sin kraft för att fly från Orochimaru. 

När åskmolnen samlades på himlen, inser Zetsu att de skapades av Sasukes Realase The Great Dragon's Fire-teknik i kombination med intensiteten hos Itachis ostoppbara Amaterasu.

För att döda Itachi använder Sasuke sin nya Jutsu, Kirin, för att använda sig av blixten på himlen genom att använda sitt chakra. Han kommer att helt eliminera Uchihas Hideout.

Itachi reser sig efter att ha överlevt Kirins attack på grund av hans enorma chakra-skydd som bara är tillgängligt för människor som har Mangekyou Sharingan mellan ögonen. Sasuke är lättad över att ha vunnit.

Itachi Uchiha Fakta

När Itachi avancerar mot Sasuke, som är helt fri i chakrat, börjar det kvävda Orochimaru-fragmentet som Sasuke har tagit in, att bli hans kropp.

Orochimarus åtta vita ormar kom från Sasukes förbannade Sigill genom att använda sig av Eight Branches Technique, där Orochimaru själv flydde genom en öppning i munnen på en orm. Itachi sänkte Sasukes chakra till den grad att det var möjligt att bryta sig loss. Han var tacksam för ännu en möjlighet att bli Sasukes räddare. 

Itachi dödar 7 av 8 ormar genom att använda sig av Susanoos Svärd av Totsuka, som kan försegla själar och binda dem samman för evigt. Det stänger också av Orochimaru, vilket eliminerar Sasukes förbannade sigill under processen.

Men det gör att för mycket chakra konsumeras och reducerar karaktären Susanoo till dess mest grundläggande utseende. Itachi börjar att kräkas blod när han rör sig närmare Sasuke och kan ej heller fly från honom. När Itachi närmar sig Sasuke säger han det sista ordet till Sasuke. Han petar honom på pannan, och faller sedan till marken, död.

Anime Tavla Itachi

Sasuke tänker på Itachis sista ord och tittar på sin brors lik innan han utmattat kollapsar nära honom. Även om han hade många fler viktiga ord att säga andra gången han gick bort, men att bara säga "förlåt Sasuke, det här var det" blev populärt bland hans fans.

Den vanligaste uppfattningen om Itachis död är att Itachi dödades av sin egna bror. Så är inte fallet. Båda slogs och det är sant att Sasuke skulle velat vara en hämndlysten bror efter hans föräldrars- och klans död. Han kunde dock inte åstadkomma detta. 

En sak som ofta förbises är att Itachi kunde välja att slåss mot sin egen bror på grund av att han led av en kronisk sjukdom. Han höll denna sjukdom borta från sin bror för att rädda honom från lidande och tog enorma doser medicin för att hålla sig i liv.

Det var därför han bestämde sig för att ta sig an sin bror på det sättet. Han skulle kunna besegra honom enkelt. Deras kamp skulle också vara en Mangekyou Sharingan-träning för Sasuke och hjälpa Sasuke att fortsätta slåss mot motståndare.

10. Itachis andra död 

Den reinkarnerade Itachi dödades i exakt samma scen som när han återvänder, i avsnitt 339.

Five Kage kämpar för att stå sig emot Madaras Susanoo-klädda trä-motsvarigheter i frontlinjen. Trots de överväldigade oddsen uppmuntrar Onoki trupperna att gå ut i krig och insisterar på att de måste slutföra ett uppdrag som inte går att slösa bort.   

Madara inser det faktum att Onoki är problemet och han måste trotsa sin egen viljestyrka. I det ögonblicket är Kage tillbaka i kampen mot Madaras replikor.

Anime Pläd Itachi

Situationen blir snabbt värre när Madara släpper lös all sin kraft genom att aktivera sin sista Susanoo och släppa lös en attack med sitt svärd mot dem.

Itachi ger order till Kabuto att stoppa den orena världsreinkarnationen, som ligger i grottan. Sasuke tillkännager sin plan att ta sig an staden som har plågat hans bror aldelles för länge. Han tar också farväl av Itachi.

Itachi kan närma sig Sasuke och använder sin Sharingan för att guida honom genom allt som rör Uchiha-klanens undergång när illuminationen kring den återfödda shinobin börjar lysa upp slagfältet, innan de försvinner i en lysande pelare.

Efter att ha äntligen avslöjat vad som verkligen hände med Sasuke, säger Itachi farväl till sin yngre bror för att berätta för honom att oavsett resultatet eller vad som än händer honom från och med nu, kommer han att alltid älska Sasuke. 

De har ett extra betydelsefullt ögonblick när de tar sitt sista farväl. Itachi medger att han inte kunde ha skyddat sin bror från allt som hände, och att resultatet hade kunnat vara annorlunda.

Itachi Uchihas Död

Dem sista orden av hans tal löd: "Jag har alltid ljugit för dig och bett om din förlåtelse för att ha hållit dig borta. Men nu tror jag att du hade kunnat förändra fader, moder och hela Uchiha-klanen. Om jag bara hade kommit till dig från början, sett dig rakt i ögonen och berättat sanningen, då hade jag inte stått här framför dig som ett misslyckande och berättat för dig om allt detta, men jag vill i alla fall dela denna sanning med dig. Du behöver aldrig förlåta mig, och vad du än gör från och med nu, så vet om att oavsett vad som kommer jag att alltid älska dig". 

Det fick alla fans att se en helt ny sida av Itachi och gav honom ännu fler beundrare.

11. I vilket avsnitt kom Itachi tillbaka?

Itachi återupplivades i avsnitt 339, med titeln "I Will Always Love You". Efter striden mot Sasuke använde Kabuto Reanimation Jutsu för att ta tillbaka honom till det fjärde stora ninjakriget.

Lyckligtvis kunde Itachi komma bort från Kabutos inverkan på grund av hans visuella färdigheter och gick samman med Sasuke för att besegra Kabuto för att ta tillbaka hans Reanimation Jutsu. Sedan valde Sasuke att gå i sin brors fotspår genom att bli medlem i de Allierade Shinobi-styrkorna och slåss tillsammans med Naruto.

Anime Tröja Itachi

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: