Susanoo Naruto Fakta

Fakta Om Susanoo

Susanoo är en av Uchiha-klanens mest kraftfulla förmågor. Här tar vi reda på allt du behöver veta om Susanoo.

I Narutos värld har vi fått skåda några kraftfulla förmågor genom åren, med några av dem som helt enkelt har lagt till mer hype till berättelsen. Under åren introducerade Masashi Kishimoto en hel del mäktiga krafter i serien och en av dem var Susanoo från Uchiha-klanen.

Susanoo introducerades först mot slutet av Sasukes kamp mot sin bror Itachi, och Susanoo fortsatte sedan att bli en makt med stor betydelse. Susanoo är en av de mäktigaste krafterna i Naruto-världen och ger dem i Uchiha enorma krafter i strid och ger fansen ännu en fantastisk titt på deras häpnadsväckande visuella skicklighet, men det är inte många som har tillgång till denna otroliga förmåga.

1. Vad Är Susanoo?

Susanoo är en otrolig förmåga som bara de som har väckt Mangekyou Sharingan i båda sina ögon kan använda i strid. Denna makt är därför exklusiv för medlemmarna i Uchiha-klanen och de som på något sätt fått Mangekyou Sharingan av en Uchiha. Efter att ha väckt Mangekyo Sharingan, kan Susanoo utnyttjas som en ultimat kraft för detta öga. 

Med den kan användaren kalla fram ett kraftfullt chakra som uppslukar deras kropp och skapar en massiv humanoid runt kroppen. Denna humanoid växer sig starkare ju mer kraft användaren utövar och får ett gigantiskt utseende.

Eftersom Susanoo är en humanoid som omger användaren, slåss Susanoo sina strider åt användaren, vilket gör den till en oerhört kraftfull förmåga. Vid sin debut såg fansen den användas för att motverka ett blixtnedslag som gick på 1/10-dels sekund, vilket bara visar att det är en fenomenal förmåga. Susanoo är känd för att vara den ultimata formen av försvar och enligt Sasuke är den till och med starkare än Gaaras Shield of Sand.

Susanoo Fakta

Även om det är en av de starkaste vakterna som finns i Naruto-världen, så är den mycket mer än bara det. För det mesta är Susanoo beväpnad på något sätt eller i någon form. Sasuke Uchihas Susanoo hade tillgång till en båge som han använde för att skjuta pilar gjorda av chakra från stora avstånd. Madara Uchihas Susanoo var en tengu med Katanas som stod till förfogande. Susanoo är en mäktig och kraftfull förmåga som till och med kan förändra terrängen i vissa situationer.

2. Hur Stark Är Susanoo?

Eftersom Susanoo är den starkaste förmågan som ges av Mangekyou Sharingan, är Susanoo verkligen mäktig. Genom att manifestera chakrats humanoida avatar runt dem, kan användaren få den att slåss för deras räkning. Susanoo erbjuder en stor fördel eftersom den inte bara är otrolig i storlek och har kraftfulla vapen för att attackera, utan den har också ett skickligt försvar, vilket innebär att de flesta användare av denna förmåga är fria från alla hot.  

Kraften i Susanoo beror på hur mycket användaren har behärskat sin Mangekyou Sharingan. Sådana som Itachi Uchiha kunde tillkalla den bepansrade versionen av tekniken, men det slutade med att han dog långt innan han nådde sin bästa ålder.

T-Shirt Naruto Itachi

Under tiden var Madara Uchihas Susanoo så mäktig att den till och med stod över bergskullarna. På grund av hur stark Madara Uchiha var kunde hans Susanoo till och med enkelt skära igenom bergskedjor, vilket bara visar hur speciell denna teknik är. Utan tvekan ger Susanoo användaren ofattbara krafter, men det kommer även till ett högt pris. Susanoo kommer inte utan dess negativa egenskaper, och  den största av dem alla är den skarpa stickande smärtan som känns över hela kroppen. Samtidigt kan kontinuerlig användning av denna kraft, förblinda personen eftersom det trots allt är en Mangekyou Sharingan-förmåga. 

Susanoo kan avanceras till full body-tillståndet genom att få den eviga Mangekyou Sharingan, som bara två personer hittills har väckt. Av alla former av denna kraft är full body Susanoo den förmåga som är allra starkast. Trots att belastningen på kroppen fortfarande är enorm, är resultaten som den levererar värda mer beröm om något. Med den eviga Mangekyou Sharingan lägger denna teknik inte alls lika mycket stress på användarens kropp och ger även ännu mer styrka.

Även om Susanoo är långt ifrån oövervinnlig, är den ganska kraftfull och har tidigare visat sig förstöra dalar och bergskedjor. Susanoo är till och med kapabel med att bekämpa svansade bestar vilket bara visar hur otrolig denna kraft är. Även efter att ha förvärvat de gudomliga Six Paths-krafterna kunde fansen fortfarande se Sasuke förlita sig på denna förmåga, vilket bara betyder att vikten av denna jutsu förblir ytterst viktig, även efter att ha uppnått ännu bättre dojutsu, såsom Rinnegan. Susanoo är verkligen skrämmande och kommer att fortsätta att vara en av de mest skrämmande förmågorna i Naruto-världen.

Susanoo kan alltså väckas av varje Uchiha med två Mangekyou Sharingan, men dess krafter skiljer sig från användare till användare. Här är alla 7 Susanoo användare i Naruto:

3. Shisuis Susanoo

Susanoo Fakta Shisui

Shisui var en av de berömda Uchiha-underbarnen och en Jonin från Konoha med exceptionell talang och färdigheter. Vid en tidpunkt under det tredje stora ninjakriget såg Shisui någon nära honom dö, vilket ledde till att han fick en Mangekyou Sharingan. Eftersom han hade det på båda ögonen, hade han också förmågan att använda Susanoo.

I Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution, avslöjade Shisuis bakgrund, att han faktiskt var kapabel att använda Susanoo. Även om hans version av denna förmåga inte var komplett, förmodligen på grund av att Danzo hade stulit ett öga, var det tillräckligt kraftfullt att ta sig an en bataljon med shinobis.

4. Indras Susanoo

Vad Är Susanoo

Indra är den äldre sonen till Hagoromo Otsutsuki, och ansågs vara ett kämpande geni ända sedan han var liten. Han stridsförmåga var sådan att ingen kunde stå emot honom i strid. Som ett resultat av att han ärvde sin fars starka chakra hade Indra Kekkei Genkai från Sharingan som med tiden utvecklades till Mangekyou Sharingan. Som en dygd av krafterna som erbjuds av denna legendariska Kekkei Genkai, kunde Indra använda Susanoo.

Föga överraskande kunde Indra manifestera en full body Susanoo även om han inte hade den eviga Mangekyou Sharingan. När det gäller krafter var hans Susanoo mäktig nog att matcha Ashura Otsutsuki i strid, och till en viss del, behärska den. Utan tvekan var Indra en exceptionell Susanoo-användare.

5. Kakashis Susanoo

Kakashi Susanoo Fakta

Även om han inte är en Uchiha, så hade Kakashi tillgång till sin Sharingan från början av serien. Under det tredje stora ninjakriget, gav Obito ett av sina ögon till honom när han dog, och i processen gav han upphov till legenden om "Kakashi of the Sharingan". I början av Naruto Shippuden ses Kakashi också använda Mangekyou Sharingan, och hans kontroll över denna förmåga blomstrade bara med tiden. Precis mot slutet av det fjärde stora ninjakriget, fick Kakashi Mangekyou Sharingan av Obito, tillsammans med hans återstående Six-Paths chakra.

Genom att kombinera de två krafterna väckte Kakashi full body Susanoo som till och med kunde bekämpa Kaguya Otsutsuki. Även om kraften bara var tillfällig, förstärkte den Kakashis förmågor utöver någon annan shinobi under den tidsperioden, och gjorde honom helt oövervinnlig,

6. Itachis Susanoo

Fakta Om Susanoo

Känd som klanmördaren, Itachi Uchiha var den äldste sonen till Fugako Uchiha. Itachi stoppade Uchiha-upproret på en enda natt genom att massakrera hela sin klan. Känd för sin Mangekyou Sharingan, Itachi väckte denna förmåga när Shisui Uchiha begick självmord mitt framför honom. Följaktligen fick Itachi tillgång till dessa ögon, vilket också gav honom möjligheten att använda Amaterasus svarta lågor och kasta den allsmäktiga Tsukuyomi genjutsu.

Den tredje makten i hans ögon var Susanoo. Itachis Susanoo var speciell, och introducerades först i hans kamp mot Sasuke. Även om det inte var en full body Susanoo, hade den två eteriska vapen som gjorde den oövervinnlig. Hur stark den var i jämförelse med en full body Susanoo är okänt, men den skulle troligen vara en aning svagare.

7. Madaras Susanoo

Fakta Om Susanoo

En av de starkaste Uchiha genom tiderna, Madara var den första personen som sågs i serien för att ha manifesterat en full body Susanoo. Som barn väckte Madara sin Sharingan tidigare än vanligt, och hans framsteg stannade inte där. Snart dödade han sin bästa vän för att få tag på Mangekyou Sharingan, och efter sin brors död transplanterade han sina ögon för att göra sin egna eviga Mangekyou Sharingan. Med krafterna från den eviga Mangekyou Sharingan kunde Madara slåss mot Hashirama på samma nivå i minst 3 dagar.

Det gjorde det också möjligt för honom att manifestera en full body Susanoo, som fick bergen att framstå som dvärgar i jämförelse. Med denna gudomliga styrka kunde Madara matcha den starkaste shinobin från den eran, Hashirama Senju. Även om det slutade med att han mestadels förlorade, var Madaras användning av denna förmåga exceptionell, och han använde den till och med på en svansad best.

8. Hagoromos Susanoo

Hagoromo Otsutsuki Susanoo

Den starkaste karaktären i hela serien, Hagoromo Otsutsuki var även han en Susanoo-användare, åtminstone i animen. På grund av utvecklingen av hans Sharingan till Mangekyou Sharingan, fick Hagoromo tillgång till Susanoos krafter. Tack vare hans Six-Paths chakra kunde han manifestera en full body Susanoo direkt, och hans version av denna förmåga var anmärkningsvärt stor och matchade till och med Ten-Tails i storlek.

Dess kapacitet var tillräckligt stor för att överträffa Kaguya Otsutsuki, som hade smält samman med gudaträdet för att bli Ten-Tails. Hagoromo fortsatte med att väcka Rinnegan kort därefter och fick ytterligare makt, vilket gjorde att han steg i statusen som en gud.

9. Sasukes Susanoo

Sasuke Uchiha Susanoo

Den starkaste Uchiha genom tiderna, Sasuke gick från att vara en vanlig Uchiha till en som nu har hälften av Hagoromo Otsutsukis krafter. Under det fjärde stora ninjakriget fick Sasuke tillgång till den eviga Mangekyou Sharingan efter att ha transplanterat Itachis ögon. Tack vare den eviga Mangekyou Sharingan väckte Sasuke även full body Susanoo, som drevs av Six-Paths chakrat, precis som Indras.

För att ta sina krafter till nästa nivå, dränerade Sasuke chakrat för de svansade bestarna och använde det för att ge Susanoo ännu mer kraft, och blev den första och enda personen som väckte "Indra Susanoo". Dess styrka räckte för att fullständigt utklassa Narutos Kyuubi-läge, även om den senare hade mer fysisk kraft och högre reserver av chakra.

Sasuke Uchiha T-Shirt

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: