Kakashi Hatake Sharingan

Fakta Om Kakashis Sharingan

Kakashi Hatake är en av de mest populära karaktärerna i Naruto-serien. Även om han inte är bland huvudpersonerna är han en extremt viktig karaktär som har starkt påverkat Naruto och andra huvudpersoner.

Han är också en fan-favorit eftersom han är så annorlunda jämfört med andra karaktärer som förekommer i serien och är på ett sätt, väldigt unik. En av hans unika egenskaper är hans förmåga att använda Mangekyō Sharingan, en teknik som används av Uchiha-klanen.

I den här artikeln kommer vi att förklara allt du behöver veta om Kakashis Mangekyō Sharingan. Du kommer att få reda på hur han fick förmågan och varför den är så annorlunda, liksom när han använde den första gången och vad dess unika namn är.

1. Kakashis Mangekyō Sharingan

För att förstå hur Kakashi fick sin Mangekyō Sharingan, måste vi först förklara hur han fick Sharingan i första hand, eftersom han inte är en Uchiha och tekniken är reserverad – i första hand – för medlemmar av Uchiha-klanen. Kakashi fick sin Sharingan under det tredje Shinobi-världskriget från Obito Uchiha, som en ersättning för det vänstra ögat han nyligen förlorat.

Sharingan blev hans främsta utmärkande drag under åren som följde, faktiskt så mycket att den har varit allmänt känd som Kakashi of the Sharingan.

Med Sharingan kan Kakashi exakt replikera alla rörelser han ser (så länge som hans egna fysiska förmågor tillåter det), absorbera en ökad mängd visuell information och utföra Sharingans breda kategori av genjutsu.

Eftersom han inte är en Uchiha, kan han inte inaktivera Sharingan vilket leder till att han tömmer sitt chakra varje gång han använder det, vilket lämnar honom sängliggande efter långvarig användning. På grund av detta håller han ögat täckt när den ej behövs för att undvika detta. Trots sitt handikapp är han fortfarande känd för sina formidabla färdigheter, som Itachi Uchiha noterade.

Kakashi Hatake Fakta

Kakashi förlorar sin Sharingan till Madara Uchiha under det fjärde Shinobi-världskriget. När Obito dog med sina två Sharingans, återvände hans ande från de döda och tog plats i Kakashis kropp, med Obito som påkallade dōjutsu-kraften från båda hans ögon till Kakashi och utnyttjade sedan deras förmågor fullt ut.

Att förlora sin Sharingan under kriget innebar att han inte längre kunde använda sin typiska Lightning Release, eftersom tunnelseende inte längre bekämpades av Sharingan. Att förklara detta var avgörande för att förstå hur Kakashi fick Mangekyō Sharingan, så vi ska nu förklara hur han faktiskt fick denna specifika teknik.

Kakashi fick Mangekyō Sharingan efter Rin Noharas död. Dess design är i form av tre trianglar som sveper runt pupillen som ett vindturbin. Han kunde behålla det i över ett decennium, även om han vid varje användning led av konstanta biverkningar såsom blödande ögon och en försämrad syn.

Med sin vänstra Mangekyō kan Kakashi använda Kamuis långdistansversion: på avstånd kan en barriär formas för att bilda vad han än tittar på, till att förvränga målet i Kamuis dimension; slutligen lär han sig förmågan att skicka sig själv till dimensionen och till en ny plats. Kakashi kämpade initialt för att sikta Kamui ordentligt och träffa sina mål.

Han har förbättrats så mycket att han kan använda Kamui på snabba projektiler. Första gången han använde Kamui, krävdes det lite förberedelser och varje gång han gjorde det, satte han en enorm press på sitt chakra. Han kommer också att kunna göra detta snabbare med tiden, så att motståndarna kanske inte ens märker av att han använder det.

Efter att Kakashi förlorat sin Sharingan, är hans kropp tillfälligt bebodd av Obitos ande, vilket innebär att han kan använda båda Obitos Mangekyō Sharingan. Förutom den långdistans Kamui han ursprungligen hade, kan han använda sin kortdistansvariant, vilket gör att han kan göra sin kropp närmast andlig för attacker att passera.

Anime Keps Naruto

Genom att kombinera denna förmåga med sin Lightning Cutter kan Kakashi kringgå alla försvar och eliminera möjligheten att bli kontrad under en attack.

Med en dubbel Mangekyō kan Kakashi manifestera Susanoo, som han har förfinat till sin "Complete Body"-form. Den kan användas för att stjäla, försvara andra med sin storlek och till och med utöka Kamuis immateriella egenskaper på den. Han kan manifestera svärd eller shuriken för att hjälpa honom i strid, den senare kan producera Kamui Shuriken.

Dessutom fick Kakashi lite av de Six Paths chakra som gjorde det möjligt för honom att använda Mangekyō Sharingan och dess förmågor för upprepad och långvarig användning, utan att påverka hans hälsa eller syn.

2. Varför Är Kakashis Sharingan Annorlunda?

Kärnan i Kakashis Mangekyō Sharingan är ganska individualiserad, dock inte baserad på Kakashi, utan på Obito Uchiha, från vilken Kakashi ärvde tekniken. Men detta är ett direkt resultat av teknikens medfödda natur, så för att kunna svara på denna fråga korrekt måste vi förklara själva naturen hos Mangekyō Sharingan.

Mangekyō Sharingan är en avancerad form av Sharingan som endast aktiverades av ett litet antal Uchiha-klanmedlemmar.

De anses vara de "himmelska ögonen som ser sanningen om hela skapelsen utan hinder". Termen betyder bokstavligen "Kaleidoscope Copy Wheel Eye". En Mangekyō Sharingan skiljer sig från en normal Sharingan i sitt utseende, vilket ändrar formen på Tomoe-sälen.

Även om den exakta designen är olika för varje användare, liknar de alla vindkraftverk.

Naruto Sharingan Fakta

Det väcks först av traumat som drabbats av döden av en släkting till användaren eller någon som står honom nära. Uchiha har historiskt sätt missuppfattat detta kriterium eftersom användaren måste vara ansvarig för personens död, och det är av denna anledning som de utvecklade metoden att döda sina närmaste vänner för att få Mangekyō Sharingan.

Obitos Mangekyō aktiverades omedelbart efter hans trauma, medan i Naruto Jinraiden, så aktiverades Sasukes Mangekyō några veckor senare.

Mangekyō Sharingan behåller alla generiska Sharingan-färdigheter. Mangekyō ger kraftfulla förmågor som skiljer sig från öga till öga, även om förmågorna kan vara av en liknande karaktär; Sasuke och Itachi har båda tillgång till Amaterasus lågor, även om de kan användas i olika grad.

En Mangekyō Sharingans färdigheter kanske inte ens är desamma för en enskild användares båda ögon, eftersom Itachi har Amaterasu på ett öga och Tsukuyomi på ett annat.

Eftersom varje öga innehåller de speciella dōjutsu-teknikerna, är de bara tillgängliga om de för närvarande hyser det ögat, även om de var upphovsmannen till nämnda teknik. Så snart en användare väcker Mangekyō på båda ögonen kan de utföra Susanoo utan några ögon.

Förutom unika tekniker ger Madaras högra Tomoe och Sasukes Mangekyō Sharingan dem mer flyt i sina rörelser i strid. Madara kunde känna denna form och drog senare slutsatsen att han och Sasuke inte bara behövde vara släkt genom blod. Som med vilken dōjutsu som helst, kan Mangekyō Sharingan transplanteras till en icke-Uchiha, vilket ger dem alla dess förmågor, om än med högre chakrakrav.

En Mangekyō Sharingans förmågor kan också programmeras att aktiveras under vissa omständigheter, antingen i användarens egna ögon eller i ett mål efter eget val. Denna programmering kvarstår även efter döden. Deras användning ger en viss känsla som sensorerna kan upptäcka, även om detta inte indikerar vilken teknik som förbereds.

Kakashi Hatake Sharingan

Även för riktiga bärare kan det vara en enorm börda för användaren att använda funktionerna hos Mangekyō Sharingan. Det dränerar en ansenlig mängd chakra helt enkelt genom att aktivera och stödja avancerad dōjutsu, och mer så genom vilken teknik som helst som används.

Det kan avsevärt skada deras väsen, lämna kroppen i olidlig smärta och försämra deras syn tills de så småningom blir blinda av överanvändning.

Synen kan återställas genom att transplantera Mangekyō Sharingan från en Uchiha med starka blodsband – helst en bror – och på så sätt väcka den så kallade Eternal Mangekyō Sharingan.

Till skillnad från andra transplantationer tillåter denna andra utveckling användaren att behålla sina ursprungliga tekniker. Även om dessa ögon sammanfogar designen av de två Mangekyō Sharingan av Uchiha, förblir de ögonen på den tidigare ägaren och svarar därmed på vissa tekniker som syftar till Mangekyō Sharingan från den ursprungliga ägaren.

Dessutom lider de inte längre av negativa biverkningar av deras användning och minskar till och med chakradräneringen till en omärkligt minimal nivå. Enligt Madara är den eviga Mangekyō Sharingan ett bevis på att en Uchiha fortsatte att avancera trots stora förluster.

Mangekyō Sharingan ger också sin användare möjligheten att läsa och avkoda Uchiha-klanens stentavla. Enligt Obito kan Mangekyō Sharingan avkoda mer än Sharingan, men mindre än Rinnegan.

Så, som du tydligt kan se, är Mangekyō Sharingan helt individualiserad baserat på användaren av tekniken, med Kakashi som ärver Obitos egenskaper.

Det är därför Kakashis Mangekyō Sharingan är annorlunda jämfört med alla andra – för Obitos var det också. Denna analys har visat oss de speciella förmågorna som innehas av Mangekyō Sharingan och vi kan nu fortsätta med svaren.

Naruto Tröja Kakashi

3. Varför Använde Inte Kakashi Mangekyō Sharingan?

De exakta orsakerna till detta har aldrig avslöjats och det är ganska så oförståeligt för Kakashi att inte använda en så kraftfull teknik när han väl hade kunnat och också behövt göra det. Ändå finns det flera skäl som kan förklara Kakashis beslut och vi kommer att lista och förklara dem här.

Vi har vid det här laget konstaterat att Kakashi väckte Mangekyō Sharingan efter att Rin dödades. Detta innebar automatiskt att han misslyckades med att hålla sitt löfte till Obito. Rins död visade sig således vara ett känslomässigt smärtsamt ögonblick för honom, och det var knutet till både Rin och Obito. Detta kunde ha inneburit att han undvek att använda tekniken eftersom han inte ville återuppleva dessa känslor.

Kakashi Sharingan Fakta

En annan möjlig förklaring skulle kunna kopplas till det faktum att han var en icke-Uchiha. Han hade helt enkelt inte tillräckligt med chakra för att använda det effektivt i strid. Som vi har konstaterat tidigare så dränerade denna teknik en enorm mängd chakra, även hos Uchiha-medlemmar.

Även efter tidshoppet kunde Kakashi bara använda det två gånger om dagen och var tvungen att vila i en vecka eller så efter att han hade använt det. Innan tidshoppet var han ansvarig för elever på geninnivå, vilket gjorde att han inte hade råd att vara borta en vecka och riskera sina elevers liv.

Dessutom, innan tidshoppet, behövde han faktiskt aldrig möta motståndare som skulle tvinga honom att använda en så kraftfull teknik. Kakashi var en kraftfull shinobi och hans motståndare var tvungen att vara riktigt tuff för att utmana honom.

Han slogs bara mot Zabuza och Haku under Land of Waves Arc, och namnlösa shinobi från Sand Village och Sound Village under Konoha Crush Arc, men alla var inte så svåra att slå.

Om Orochimaru skulle slåss mot honom skulle Kakashi förmodligen tvingas använda tekniken, men Orochimaru slogs med den tredje Hokagen istället. Att förlora mot Itachi Uchiha kunde dock lätt ha tvingat Kakashi att överväga att använda tekniken, eftersom den vanliga shōnen/Naruto-logiken alltid slutar med att karaktären ska fokusera på att bli starkare för att skydda sina nära och kära.

Masashi Kishimoto kan mycket väl ha fel eftersom Kakashi inte kunde visas använda den tidigare i franchisen. Sasuke var nämligen en av huvudpersonerna på den tiden, och hans huvudsakliga mål i livet var att döda Itachi. Därför var det nödvändigt att introducera Itachi som en superkraftig skurk, någon som Sasuke bara kunde slå efter att ha nått en viss nivå av makt.

Att se till att Mangekyō Sharingan först nämns när Itachi introducerades till franchisen skulle säkert ha maximerat fansens uppfattning om hur stark och ond Itachi var.

En annan, enklare anledning är att det helt enkelt inte ingick i Kishimotos plan att avslöja att Kakashi redan hade väckt Mangekyō Sharingan när serien precis började, och han planerade att ge en alternativ förklaring till hur han hade väckt den under tidshoppet.

Men när han faktiskt började ta itu med de lösa trådarna samtidigt som han byggde vidare på historien, bestämde han sig för att helt enkelt lägga in den i Obitos bakgrund.

Som sagt, vi vet inte det officiella skälet, men alla dessa skäl verkar mer än rimliga och kan förklara varför Kakashi inte använde Mangekyō Sharingan tidigare i serien.

4. När Använder Kakashi Sin Mangekyō Sharingan För Första Gången?

Ögonblicket som Kakashi erhöll Mangekyō Sharingan hände efter Rin Noharas död, vilket bekräftades i Naruto #605, vilket var i den ursprungliga Naruto-mangan.

Ändå var vi tvungna att vänta länge innan vi faktiskt såg den i action, vilket hände under Kakashis sammandrabbning mot Deidara, som avbildades i Naruto #276 (med titeln "The New Sharingan!!") och #277 (med titeln " The Ultimate Art!!”), som båda publicerades 2007.

Båda dessa kapitel har anpassats i Shippuden-animen, som vi kommer att se i det sista avsnittet av denna artikel. Detta är naturligtvis inte den första användningen av tekniken i franchisen, men det var första gången vi såg Kakashi använda den.

5. I Vilket Avsnitt Använder Kakashi Sin Mangekyō Sharingan För Första Gången?

Det första avsnittet där Kakashi använder Mangekyō Sharingan, var avsnitt 29 av Naruto: Shippuden anime-serien, med titeln "Kakashi Enlightened!". Avsnittet sändes först den 27 september 2007 och skildrade Kakashis och Narutos kamp mot Deidara.

Anime Ring Naruto

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: