Lever Naruto I Boruto

Är Naruto Död?

(Obs! Spoilers förekommer i denna artikel) I det första avsnittet av Boruto: Naruto Next Generation, förklarade Kawaki under sin kamp med Boruto att han kommer skicka honom (Boruto) dit han skickade den sjunde Hokagen.

Senare i serien förlorar Naruto sin mest anmärkningsvärda egenskap, nämligen den niosvansade demonräven (Kurama), i sin kamp mot Isshiki Otsutsuki. 

Förutspår dessa händelser Narutos undergång i Boruto-serien?

Naruto är inte död i Boruto. Han har dock varit försvagad sedan Kuramas död. Trots den spännande prologen har vi ingen aning om vad som händer med honom senare. Det finns dock spekulationer om att han kan dö i framtiden.

Är Naruto Död

1. Olika teorier om Narutos död

En sak som alltid är säker i varje bok, film, tv-program och annat medium är att protagonisten ej dör. (Åtminstone inte förrän berättelsens slut.)

Trots spänningen som råder i hela Naruto Shippuden, dör inte Naruto eftersom han är berättelsens huvudperson. Han är dock inte längre huvudpersonen, utan istället är Boruto protagonisten.

Som ett resultat är Narutos överlevnad inte längre skyddad, och hans bortgång kan bidra till att berika berättelsens narrativ i vissa aspekter.

Anime T-Shirt Naruto

2. Naruto är dödlig och försvagad 

Naruto anses vara en gudalik karaktär som är extremt kraftfull, men han är inte odödlig.

Dessutom har han inte längre kraften från den niosvansade demonräven, så hans krafter är ordentligt försvagade. Nu när Naruto är i ett svagare tillstånd kommer han att vara ännu mer sårbar i framtiden.

3. Kishimoto älskar att spela på känslor

Vi vet alla vad Kishimoto är kapabel till, så hans beslut att döda Naruto senare i serien borde inte komma som någon överraskning. 

Kishimoto förstår att dödandet av Naruto kommer att framkalla en stark känslomässig reaktion från publiken och orsaka en betydande förändring i seriens narrativ. 

4. Konohagakure har förstörts

I seriens prolog finner vi byn helt decimerad, till den punkt där till och med de stora Hokage-statyerna har förstörts. Vi vet att detta inte skulle ha hänt om Naruto hade varit närvarande. 

5. Dör Naruto i kampen mot Isshiki?

Naruto klarade sig knappt levande mot Isshiki om han inte hade skapat ett nytt läge som heter "Baryon Mode", vilket tyvärr resulterade i Kuramas död (den niosvansade demonräven).

Baryon Mode är Narutos bästa teknik, som konkurrerar med kraften hos Six Path Sage och Otsutsuki. Den har kraften att öka användarens styrka, reflex och hastighet och även tömma fineders livskraft per träff.

I slutändan har Baryon Mode olika sidor. Den enorma kraften kommer till en mycket hög kostnad. Om den överanvänds, konsumerar den livskraften från Kurama och tömmer den från dess existens helt och hållet.

Anime Halsband Naruto

5. Dör Naruto mot Code?

Enligt Amado kan Naruto inte ta sig an sådana som Code i strid och förvänta sig att vinna med tanke på hans tillstånd (ingen Kurama), vilket är rimligt. Code har ännu inte angripit Konoha, så vi vet inte hur denna kamp kommer att utvecklas. Men även om oddsen inte är till hans fördel, håller vi alla på Naruto!

Det har bekräftats att Code, den sista Kara-medlemmen vid liv, är starkare än Jigen och har kraften som en Otsutsuki tack vare hans vita karma-sigill. Code har lovat att hämnas Isshiki Otsutsukis död genom att förstöra Sasuke och Naruto och har börjat mobilisera sig i skuggorna för att förbereda sig just för det ögonblicket.

Hur kan Naruto någonsin hoppats på att slåss mot Code nu när han inte längre har Kurama vid sin sida, och är det ens möjligt?

Kommer något att hända i framtiden som ger Naruto den fördel han behöver för att bekämpa Code och hans vita karma-sigill? Eller kommer hans död att vara det som sätter igång Borutos profetia om att förlora allt? Allt vi kan göra är att hoppas på det bästa från Kishimoto.

6. Vad händer efter att Naruto har förlorat Kurama?

Naruto anses fortfarande vara en karaktär som är extremt kraftfull, även efter att ha förlorat kraften hos den nio-svansade demonräven.

Han är fortfarande väldigt aktiv, eftersom han fortfarande har tillgång till sitt Sage Mode, Six Paths chakra och chakrat till andra svansdjur. Låt oss ej heller glömma lava- och magnet release Kekkei Genkai, för att nämna några.

Även om det kan ta lite tid för Naruto att anpassa sig till att slåss utan Kurama, kommer han så småningom att få kläm på det, eftersom han aldrig ger upp oavsett oddsen.

Det är också osannolikt att han kommer att få en massiv power-up, så vi bör förvänta oss att han är innovativ med de förmågor han redan besitter för att sticka ut.

Med Kurama ute ur bilden har Naruto fortfarande tillräckligt med chakra, färdigheter och erfarenhet för att överleva strider, vilket är vad vi tror kommer att hända i framtiden. 

Är Naruto Död

7. I vilket avsnitt dör Kurama?

Kurama, den nio-svansade demonräven, dog i avsnitt #218 av Boruto: Naruto Next Generations, med titeln "partner", och i kapitel 55 av mangan. Kurama dog på grund av bakslaget i det nyligen upplåsta läget - Baryon Mode. Det här avsnittet innehåller ett av Narutos mest tragiska ögonblick då han förlorade sin bästa vän, Kurama.

Medan Naruto tror att han har dött, försäkrar Kurama honom att hans tid ännu inte har kommit. Detta omfattar dock inte Kurama. 

Narutos farhågor bekräftas när Kurama berättar för honom om lögnen.

"Baryon-lägets pris är mitt liv, inte ditt Naruto". "Bara så du vet har jag aldrig ljugit för dig en enda gång. Jag har aldrig sagt att du skulle dö. Om jag hade berättat för dig vid avfärden att makten kom i utbyte mot mitt liv, skulle du ha tvekat".

Kurama hade en poäng med att ljuga. Om Naruto hade vetat att hans partner kunde dö, skulle han aldrig använt Baryon-läget, och i sin tur kan alla, inklusive Boruto, Sasuke, Kawaki och Kurama, ha dött.

Ett hjärtskärande montage av Kuramas största ögonblick genom hela franchisen avslutar Boruto-avsnitt 218. Den tragiska separationen mellan den ikoniska duon efter att ha tillbringat hela livet tillsammans gör både Naruto och fansen ledsna och ensamma. Kurama kommer för alltid att leva i våra hjärtan!

Är Naruto Död

8. Kommer Kurama tillbaka till liv?

Tyvärr finns det inga tecken på Kuramas uppståndelse i serien. Naturligtvis är det för tidigt att utesluta den möjligheten, men oddsen är väldigt dåliga.

När en Bijuu (svansartad best) extraheras, dör vanligtvis en Jinchuuriki (värd). Men i Narutos fall, försvann Kuramas chakra helt, vilket gjorde att Naruto kunde överleva prövningen.

Enligt Kurama själv livnär sig Baryon Mode på livskrafts-chakrat. Så, för att Kurama ska återvända, måste en del av hans chakra fortfarande vara närvarande. Om det nu vore sant skulle Naruto ha känt hans chakra vid det här laget, vilket han inte har gjort. 

Kuramas död var ett smärtsamt ögonblick för Naruto och publiken, och vi önskade alla att han kunde komma tillbaka på något sätt. Ändå pågår serien fortfarande, så allt är möjligt. Kanske kommer Ukyo Kodachi och Masashi Kishimoto att hitta ett sätt att få tillbaka Kurama.

9. Slutsats

Som alla karaktärer kommer Naruto så småningom att dö och kommer att efterträdas av den åttonde Hokagen, men detta kommer inte hända inom den snaraste framtiden. Naruto är nämligen dödlig och han kommer så småningom att dö av ålderdom, men det ser inte ut som att han kommer dö innan det.

Han har varit stöttepelaren i Kishimotos franchise sedan starten och även om fokuset skiftades på hans son, har Naruto fortfarande en central roll i hela franchisen, även i Boruto. Visst, det narrativa fokuset ligger på nästa generation, men vi kan ej se att Naruto dör.

Kanske kommer det att dyka upp en mer storslagen handling där Naruto måste dö, men de blir vårt att genomföra och vi tycker att det skulle vara dumt av Kishimoto att gå i en sådan riktning. 

Boruto Uzumaki har inte gått om sin far i popularitet och han kommer förmodligen aldrig att göra det. Utöver det är Naruto Uzumaki förknippad med hela franchisen, varför det skulle vara dumt att helt enkelt döda honom. Det är därför vi tror att Naruto inte kommer dö i förtid.

Funko Pop Naruto

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: