Allt Om Rinnegan

Allt Du Behöver Veta Om Rinnegan

Rinnegan är det starkaste ögat av de "Tre Stora Dojutsu" i Naruto. Den första personen som ägde denna kraft var ingen mindre än Hagoromo Otsutsuki, även känd som Sage of Six Paths. Endast en handfull karaktärer i serien har tillgång till Rinnegan, men de som har tillgång till Rinnegan besitter otroliga krafter.

Till skillnad från andra Dojutsu, har Rinnegan en uppsättning förmågor som kallas för Six Paths-teknik, vilket gör detta öga farligt och gör att den även sticker ut som en dyrbar skatt. Vad är Rinnegan? Här tar vi reda på allt vi vet om Rinnegan.

Anime Halsband Naruto

1. Rinnegan manipulerar attraktiva- och frånstötande krafter

En av Rinnegan starkaste krafter kommer ifrån Deva Path. Denna Path ger användaren möjligheten att dra vad som helst mot sig själv med en enorm kraft med Bansho Ten'in, eller göra tvärtom genom att pressa bort dem med Shinra Tensei.

När den används med betydande mängder chakra, kan denna kraft till och med användas för att enkelt förstöra en hel by. Hagaromo och Hamura Otsutsuki kunde skapa månen med den attraktiva kraften från Six Paths, Chibaku Tensei.

Allt Om Rinnegan

2. Rinnegan förstärker kroppsdelar

Den kanske minst använda kraften hos Rinnegan är Asura Path. Med denna förmåga kan användaren utöka sin kropp med mekaniska modifieringar. Denna kraft användes av en av de Six Paths av Pain som kontrollerades av Naruto Uzumaki. 

En enda attack från Asura Path var stark nog för att döda en kraftfull shinobi, och även om den bara användes ett fåtal gånger, var förmågan definitivt ganska användbar.

3. Rinnegan reparerar alla skador med King of Hell

Naruto Rinnegan Fakta

Naraka Path tillåter användaren av Rinnegan-ögat att tillkalla en gudom känd som King of Hell som i sin tur är känd för ge användaren två förmågor. King of Hell kan användas för att både förhöra och döda offer efter att ha fångat dem, medan en annan förmåga som denna path erbjuder är återställande, vilket utan tvekan är den mest användbara förmåga som finns tillgänglig för en Rinnegan-användare.

Varje kropp som King of Hell tar hand om förblir helt återställd, vilket man såg när Asura Path togs tillbaka kort efter att Choji Akimichi och Choza Akimichi förstörde den.

4. Rinnegan extraherar mänsklig själar

Rinnegans Human Path har några av de mest extraordinära förmågorna både i strid och utanför. Enkelt uttryckt låter denna path användaren att extrahera en persons själ genom kontakt, och snabbt döda offret.

Nagato Uzumaki sågs använda denna kraft på Naruto Uzuamki när de drabbade samman i det fjärde ninja-kriget, och hade det inte varit för Itachi Uchihas avbrott, kunde Naruto ha dött redan där. 

5. Rinnegan kan se Madaras Limbo-klon

Fakta Om Rinnegan

Rinnegan är ganska anmärkningsvärd och även om den inte kan se igenom rökridåer eller barriärer, kan den observera chakra-flödet. Även om denna Rinnegans förmåga verkligen inte var unika, hjälper den användaren att se saker som finns i en annan värld.

Madara Uchihas Limbo-klon är omöjlig för normala människor att se och inte ens Sharingan eller Byakugan kan se den. Rinnegan är det enda ögat som kan se igenom en såpass komplex jutsu.

6. Rinnegan är det enda ögat som kan läsa Hagoromo Otsutsukis stentavla

 

Syftet med stentavlan är att förhindra framtida reinkarnationer av Indra och Asura från att återskapa kraften hos Sage of Six Paths och uppnå kraften i Rinnegan.

Denna stentavla kan delvis läsas av Sharingan och Mangekyo Sharingan, men det enda ögat som helt kan avkoda den är Rinnegan. Tack vare detta öga kan alla Uchiha-klanens hemligheter, tillsammans med hur man skaffar dem, tolkas.

7. Rinnegan beviljar all naturomvandling till sin användare

Varje Rinnegan-användare har potentialen att bli mycket skicklig med ninjutsu eftersom detta öga erbjuder fullständig behärskning över alla naturomvandlingar. Nagato Uzumaki, en lärjunge till Jiraiya, kunde få fullständig kontroll över varje naturomvandling, liksom andra ögon-användare såsom Madara Uchiha, Obito Uchiha och Sasuke Uchiha.

Dessutom blir det mycket lättare att lära sig vilken jutsu som helst för användaren av detta öga, vilket ytterligare cementerar detta ögas plats som det starkaste av "de tre stora Dojutsu".

Anime Ring Naruto

8. Rinnegan-användare kan skapa Six Paths of Pain

Genom att använda möjligheten att skapa svarta mottagare som kan användas som chakra-mottagare, kan varje Rinnegan-användare skapa Six Paths of Pain. Som namnet antyder skapar användaren sex kroppar som tar emot chakrat genom svarta stavar och agerar på deras vägnar.

Var och en av Pains Akatsuki-kroppar får tillgång till en Path och alla delar en vision, vilket gör det extremt svårt att besegra dem. Enligt Inoichi är den här tekniken mycket lik Yamanaka-klanens Mind Body Switch, men starkare och kraftfullare.

Fakta Om Rinnegan

9. Rinnegan-användare kan manifestera Chakra-kedjan

Tack vare Rinnegans sjunde Path, även känd som Outer Path, kan användaren manifestera en chakrakedja som är stark nog att binda alla de siktar på. Dess kraft var så formidabel att inte ens det mäktiga svansdjuret var tillräckligt starkt för att undkomma dess grepp. 

Den här kedjan kan undertrycka chakrat för alla den berör. Detta kan göra offret betydligt svagare, samt orsaka olidlig smärta. Med hjälp av denna kraft kunde Madara extrahera Kurama från Naruto på bara några sekunder.

10. Rinnegan kan återuppliva de döda

Fakta Om Rinnegan

Utan tvekan var Rinnegans största förmåga kraften att återuppliva alla som använder Rinne Rebirth-tekniken. Användaren av Rinnegan sägs ha kontroll över livet och döden själv, och genom att använda sin egen livskraft kan användaren få en annan person tillbaka från de döda.

Nagato Uzumaki kunde ta tillbaka alla Konoha-bybor som han dödade under invasionen på bekostnaden av hans liv. I det fjärde ninja-kriget tvingades Obito Uchiha att återuppliva Madara med denna teknik.

11. Rinnegan skapar kraftfull jutsu

Denna Dojutsu är såpass kraftfull att användaren sägs ha skickats ned från himlen för att bli en "skapelsens gud" som kommer att lugna världens kaos eller en "förstörare" som kommer göra allt till tomma intet.

Rinnegan tillhandahåller olika typer av jutsu för sina användare, och det finns 31 kända jutsu. I Naruto: Shippuden avsnitt 203, visas Sage of Six Paths Rinnegan i rött.

12. Rinnegan har en förmåga som är unik för varje användare

Fakta Om Rinnegan

Madara Uchiha kan skapa en limbo-klon, som bara hans Rinnegan kan se. Sasukes Rinnegan låter honom flytta sig själv inom ett visst område och skapa portaler till andra dimensioner.

Momoshiki Otsutsuki kan absorbera vilken ninjutsu som helst med sin högra Rinnegan och sedan släppa den från sin vänstra sida, och använder rymdtids-ninjutsu för att resa igenom sin egen dimension. Rinnegan har därför en förmåga som är unik för varje användare.

13. Rinnegans betydelse

Den bokstavliga översättningen av Rinnegan är Samsaras öga. Samsara betyder cykeln av död och återfödelse där livet i den materiella världen är bundet. Kanji "Rin" (Betyder hjul) som också används i Sharingan och Rinne Sharingan, vilket potentiellt kopplar de tre termerna etymologiskt. 

Pop Figur Sasuke 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: