Akatsuki Ringar Fakta

Akatsuki Ringar: Vad Betyder Dem?

Akatsuki är en kriminell organisation som består av olika shinobis som verkar utanför deras bys politik. De utför även mord.

Det finns totalt tio medlemmar i Akatsuki. De arbetar alla i par och är vanligtvis ihopparade på ett sätt så att deras stridsfärdigheter går hand i hand med varandra.

Nagato gav var och en av medlemmarna i Akatsuki olika ringar som skall bäras på ett specifikt finger. Alla ringar är japanska Kanji-symboler som är relaterade till kinesisk mytologi. Varje medlem är tänkt att stå på ett specifikt finger på Gedo-statyn, vilket är samma finger som det de bär ringen på.

1. Syftet Med Ringarna

Ringarna hjälper medlemmarna att försegla svansdjur i Gedo-statyn. Ringarna är mycket viktiga och oersättliga. De olika Kanji på deras ringar verkar tyda på att förseglingen har ägt rum. Ringen gjordes av Nagato, och på grund av överföringen av chakrat mellan ringarna, fungerar den också som en kommunikationsenhet mellan medlemmarna.

Detta gör att han kan hålla koll på alla medlemmar i Akatsuki. Ringen hjälpte även medlemmarna att projicera sig själva under deras möten.

2. Vad Är En Akatsuki Ring?

Akatsuki-ringar är mycket viktiga smycken som används för att visa sina ägares lojalitet till Akatsuki-organisationen. Varje medlem av Akatsuki, när den väl rekryterats, får en unik ring som är dekorerad med en kanji (japansk symbol) och en distinkt färg. Att ta emot en Akatsuki-ring är en mycket känslig gåva eftersom när du väl har tagit på Akatsuki-ringen, kan du inte ta bort den.

Orochimaru, som en gång var en del av denna organisation, var tvungen att skära av sig sin arm för att inte längre vara sammankopplad till ringen. Det antas också att de är nödvändiga för utvinningen av svansade bestar, att de har vissa befogenheter och att de är avgörande för gruppens sammanhållning.

Akatsuki Ringar Fakta

Alla Akatsukis ringsymboler är japanska kanji. För 8 medlemmar är dessa kanjis kopplade till den kinesiska mytologins gudar: Seiryu, Byakko, Suzaku, Genbu, Kuchin, Nanju, Hokuto, Santai och Gyokuno.

Var och en av dessa gudar representeras på olika sätt och kan relateras till de olika medlemmarna av Akatsuki, med undantag för ledaren då hans kanji är inte relaterad till dessa kinesiska gudar, eftersom det översätts som "REI". Denna term har tveksamma definitioner: Å ena sidan kan den betyda "ande" och å andra sidan definieras den också av siffran noll.

Här är en komplett lista över alla Akatsuki-ringar och deras ägare där vi förklarar vad varje Akatsuki-ring betyder och där vi även ger dig några introduktioner för placeringen och positionerna där du ska bära dem:

3. Itachis Akatsuki Ring

Akatsuki Ring Itachi

Itachi bär en röd ring med japanska Kanji (Shu) som betyder "Vermilion" eller "Scarlet". Ringen måste bäras på höger ringfinger.

Itachi gick med i Akatsuki och fick sin ring från Tobi efter att han hjälpt honom att döda alla sina klanmän. Itachis första partner var Juzo Biwa, en jonin från Kirigakure och en medlem av Seven Ninja Swords of the Mist.

Efter Juzos död började Itachi resa med en annan Hidden Mist-ninja, Kisame Hoshigaki, som han snart blev nära vän med.

4. Sasoris Akatsuki Ring

Sasori Akatsuki Ring

Sasori bär en lila ring med den japanska Kanji  (Gyoki) som översätts till "juvel". Sasori måste bära ringen på sin vänstra tumme. Efter hans död, när Zetsu och Tobi söker för att hitta hans ring, ersätter Tobi Sasori.

Sasori of the Red Sand var en Missing-nin från Sunagakure och rekryterades av Konan efter att han förstörde ett annat land på egen hand. Sasori var en begåvad dockspelare, men han dog i strid mot Sakura och hennes mormor Chiyo.

5. Tobis Akatsuki Ring

Tobis Akatsuki Ring

Tobi bär samma lilafärgade ring som Sasori. Efter Sasoris död tar Tobi upp ringen. Kanji  (Gyoki) översätts till "juvel".

Efter att Tobi tagit över Akatsuki efter Pains död, och efter att ha dödat Konan, överger han sin ring tillsammans med sin kappa.

Tobi var den sanna dolda ledaren för Akatsuki. Han är i själva verket Obito Uchiha som överlevde och följde Madaras plan att fånga alla svansade bestar. Tobi gick med i Akatsuki efter att Sasori dödats av Sakura och Chiyo, och han tog Sasoris ring från hans lik.

6. Kisames Akatsuki Ring

Kisame Akatsuki Ring

Kisame bär en gul ring med japanska Kanji  (Nan) som betyder "Söder". Kisame måste bära sin ring på sitt vänstra ringfinger.

Kisame rekryterades av Pain (Nagato) för att bilda ett team med Itachi Uchiha efter att Juzo Biwa dog när han försökte fånga Mizukage Yondaime. Kisame var en av de sju svärdsmännen i Hidden Mist och har ett av de bästa svärden (Samehada) i Naruto-serien.

7. Konans Akatsuki Ring

Konan Akatsuki Ring

Konan bär en ring som är vit till färgen och har den japanska Kanji (Byaku) som betyder "Vit". Hon måste bära ringen på höger långfinger.

Konan var en mäktig Kunoichi och en av de tidigare ledarna för Akatsuki-klanen tillsammans med Yahiko och Nagato. De träffades under kriget och skapade tillsammans Akatsuki i syfte om att upprätthålla fred i världen.

8. Pains Akatsuki Ring

Akatsuki Ring Pain

Pain bär en blå eller gul ring som har den japanska Kanji (Rei) som betyder "noll". Han måste bära ringen på höger tumme. Hans ring är inte relaterad till en kinesisk gud som de andra ringarna.

Pain var ledaren för Akatsuki-klanen och var i själva verket Yahikos lik som fjärrstyrdes av Nagato. Pain är också en av de Six Pains som Nagato kontrollerar med sin Rinnegan.

9. Orochimarus Akatsuki Ring

Orochimaru Akatsuki Ring

Orochimaru bär en ring som har den japanska Kanji (Ku) som betyder "Himmel" eller "Tomrum". Orochimaru bar sin ring på sitt vänstra lillfinger. Efter att han lämnat Akatsuki tog han sin ring med sig, och det var därför han aldrig kunde ersättas.

Orochimaru bestämde sig på egen hand för att gå med i Akatsuki och kämpade för sin rekrytering mot Sasori och Pain. Hans enda syfte var att använda Akatsuki för att fortsätta sina studier om att lära sig allt kraftfullare Jutsus.

10. Deidaras Akatsuki Ring 

Deidara Akatsuki Ring

Deidara bar en ring som var blå eller grön till färgen med japanska Kanji (Sho) som översätts till "Blå". Deidara brukade bära sin ring på sitt högra pekfinger. Efter att Deidara tappat sin arm med ringen på under sin kamp med Sasuke, var han mycket mer oroad över att återfå ringen snarare än själva armen.

Deidara var en Missing-nin från Iwagakure (by gömd i sten) och rekryterades av Itachi och Kisame efter att ha nästan sprängt sig själv på grund av Itachis Genjutsu.

Deidara var också en användare av Bakuton, konsten att skapa explosioner, och dog i strid mot Sasuke Uchiha, medan han på den tiden samarbetade med Tobi.

11. Hidans Akatsuki Ring

Hidan Akatsuki Ring

Hidan bär en ring med japanska Kanji (San) som betyder "tre". Hidan bär sin ring på sitt vänstra pekfinger.

Hidan var, liksom Kakuzu, en odödlig ninja som tillhörde Jashin-kulten. Hidan rekryterades av Kakuzu med hjälp av Itachi och Konan, och blev levande begravd efter att ha förlorat en kamp mot Shikamaru.

12. Kakuzus Akatsuki Ring

Akatsuki Ring Kakuzu

Kakuzu bär en ring som är grön till färgen och har den japanska Kanji (Hoku) som betyder "Nord". Kakuzu måste bära sin ring på sitt vänstra långfinger.

Kakuzu var en odödlig shinobi och en legosoldat som var svag för pengar. Han rekryterades av Pain själv med hjälp av Zetsu och dog kämpandes mot Kakashi och andra Hidden Leaf-ninjor.

13. Zetsus Akatsuki Ring

Zetsu Akatsuki Ring

Zetsus ring är gul eller röd med den japanska Kanji (Gai) som betyder "Svin". Zetsu måste bära sin ring på sitt lillfinger.

Zetsu var en mystisk ninja och agerade som Obito och Madaras högra hand. Hans kropp består av två enheter, Black Zetsu och White Zetsu.

14. Alla Akatsuki-Ringar

Nu vet du allt som finns att veta om Akatsukis berömda ringar.

Om du är intresserad av någon av Akatsukis 10 ringar så finns de tillgängliga för individuell försäljning i vår butik. Erövra Shinobi-världen du också, med en Akatsuki-ring på ditt finger!

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: