Naruto Top 50 Fakta

50 Otroliga Fakta Om Naruto

Naruto, är en anime som är den första animen många tittade på och som förvandlades till en känslosam sådan.

Med en fantastisk uppsättning relaterbara karaktärer, livsavgörande dialoger, en av de bästa skurkgrupperna, ninjor och deras olika stilar av jutsu, antagonister som Madara Uchiha, otroliga slagsmål och episk musik, lever serien utan tvekan upp till sin hype och är en av de mest populära animeserierna genom tiderna.

Serien har lite av allt såsom humor, sorg, ikoniska och spännande ögonblick som gör den njutbar för alla.

Och utöver allt detta finns det också flera fakta om Naruto som inte ens fansen har den minsta aning om.

Så fortsätt att läsa det här inlägget för att veta mer om dem.

Naruto Figurer 6 Pack

1. Sasuke är den andra och yngsta sonen till Mikoto och Fugaku Uchiha. De döpte honom efter Sasuke Sarutobi i hopp om att han en dag skulle bli lika stark som en shinobi. Och ironiskt nog vid ett tillfälle blev Sasuke en terrorist för shinobivärlden, vilket rättfärdigade namnet de hade gett honom.

2. Din favoritninja, Naruto, var inte alltid tänkt att till att vara en ninja. Först tänkte skaparen att han skulle använda en form av magi istället för ninjutsu, men han bestämde sig för att detta var för förvirrande och lade ner den idén.

3. Vid ett tillfälle avbröts Narutos animeadaption eftersom en viss organisation inte var nöjd med det höga antalet dödsfall. 

Och de utfärdade ett klagomål och bad en av sponsorerna av serien att dra ut sin finansiering.

Men när sponsorer såg betygen på programmet hade de bestämt sig för att fortsätta med programmet.

4. Shikamaru Naras IQ är över 200, vilket gör honom till en av de smartaste karaktärerna i Naruto.

Naruto Otroliga Fakta

5. Trots att serien hade ett högt antal döda så dödade Naruto bara en person (canon). Och personen han dödade var Sand Village Jonin, Yura.

6. De skyddande pannbanden som bärs i serien kom faktiskt till eftersom det tog Kishimoto Sensei för lång tid att rita reflektionen av glasögonen som bars av Naruto.

7. I den japanska versionen är Narutos slagord dattebayo, och tekniskt sett har den ingen översättbar betydelse på engelska.

Så i den engelska dubben av animen använder han "Believe it" som ett slagord.

8. Men vad som är mer överraskande är att i de tidiga utkasten till Naruto hade även Kakashi sitt varumärkesmönster.

Han skulle avsluta sina meningar med de gozaru precis som Himura Kenshin från Ruroni Kenshin.

9. Om du är mycket uppmärksam på det första kapitlet i Naruto-mangan, kan Chojis far ses som en del av gruppen som ville döda Naruto.

Försök bara föreställa dig hur ledsen Choji skulle vara om han hade vetat att hans far var en del av gruppen som ville döda hans nära vän, Naruto.

Och när han kände Choji, skulle han ha ätit all sin mat som en del av hämnd.

Naruto 50 Fakta

10. Alla som tittade på Naruto vet namnet på Narutos älskade ramen-butik.

Och vet du vad? Du kan faktiskt äta i Ichiraku Ramen, eftersom det finns i verkligheten.

Den verkliga Ichiraku Ramen ligger nära Kyushu Sangyo University som Masashi Kishimoto, skaparen av Naruto, deltog i.

11. Många av Kakuzus tekniker är uppkallade efter Mecha från den första Gundam-serien, eftersom det är en serie som Kishimoto såg som barn.

12. Och om du någonsin känner att livet inte är rättvist, försök komma ihåg det faktum att Kakuzu blev straffad för att han misslyckades med sitt uppdrag att döda Hashirama Senju, Shinobis gud.

Allvarligt talat, allt vi vill veta nu är vad byns äldste höll på med när de trodde att Kakuzu kunde döda Hashirama när inte ens Madara Uchiha kunde döda honom.

13. Det är svårt att kalla vår galna kock, Sanji från den ständigt populära One Piece, som något annat än Sanji.

Men Eiichiro Oda, skaparen av One Piece, döpte nästan Sanji till "Naruto" på grund av hans ögonbryn som liknar Naruto fishcake.

Men med serien Naruto som släpptes ungefär samtidigt, bestämde sig Oda Sensei för att ändra namnet till Sanji, så att det inte skulle bli någon förvirring bland läsarna.

14. Faktum är att till och med Masashi Kishimoto kom på Narutos namn när han åt Ramen.

Naruto är en förkortning för Naruto Maki, en typ av kamaboko med en rosa spiral i mitten som används ofta som topping för ramen.

15. Rock Lee och Might Guy är baserade på den legendariska skådespelaren Bruce Lee.

Plånbok Herr Läder

Dessutom delar Rock Lee till och med samma födelsedag med Bruce Lee, vilket är den 27 november.

16. Enligt Naruto-databoken är Sasukes hobbys att träna och ta promenader.

17. Medan hans äldre bror, Itachi, föredrar att prova traditionella japanska kaféer.

18. Masashi Kishimoto är ett fan av filmen The Matrix. Och han hämtade inspiration från huvudkaraktären Neo när han skapade Gaara.

19. När han skapade Naruto, inkorporerade Kishimoto flera funktioner som han kände skulle göra en perfekt hjälte.

Han skapade Naruto på ett rakt sätt, med en busig sida och många av de egenskaper som Son Goku från Dragon Ball besitter.

Eftersom Kishimoto inte gillar smarta karaktärer gjorde han Naruto enkel och dum.

20. Med över 250 miljoner exemplar i omlopp är Naruto den fjärde bästsäljande mangan genom tiderna. Den är bara bakom One Piece, Golgo 13 och Dragon Ball.

21. Boruto och Himawari var båda menade att ha Byakugan. Men när kapitel 700 kom ut glömde Kishimoto att rita dem med det. Trots det har Himawari utvecklat Byakugan. Och det var en välsignelse för Boruto eftersom han fick Jougan som ett resultat.

22. Kishimoto planerade ursprungligen att det 3:e Hidden Leafs Hokage-karaktärsdesign skulle vara en hund, men skrotade senare denna idé för att den var för konstig.

23. Kishimoto har erkänt att han planterade falska ledtrådar vid ett flertal tillfällen för att reta fans av vissa relationer i serien för att leka med läsare.

Kanske Naruto tar över Kishimotos kropp ibland...

24. Även om Sakura är seriens huvudhjältinna, hade Kishimoto ursprungligen inte för avsikt att hon skulle vara seriens hjältinna.

Kishimoto menar att detta beror på att han inte kan rita en bra kvinnlig karaktär.

25. Rock Lee och Might Guy är favoritkaraktärerna i Naruto för One Pieces skapare, Eiichiro Oda.

Rock Lee Naruto

26. Från och med 2022 är Kishimotos nettovärde ungefär över 20 miljoner USD.

27. Utan Akira-filmen kanske vi inte hade fått Naruto. Under mellanstadiet tappade Kishimoto intresset för att teckna och fokuserade på sport istället.

Men efter att ha sett en av Akira-filmaffischerna väcktes hans passion igen, och han gick direkt tillbaka till ritbordet.

28. Naruto, Sasuke, Kakashi och Gaara är bara fyra av karaktärerna från serien som alltid har varit i topp 10 på listan över populära Naruto-karaktärer.

29. Kakashi har samlat på sig 48 469 röster under de sju Naruto-karaktärernas popularitetsundersökningar, vilket gör honom till den mest populära karaktären från Naruto.

30. Konohagakure är modellerad efter Kishimotos hemstad.

31. Ironiskt nog så gillar inte Kisame hajfenssoppa.

32. För det första var många av animens personal, fans av Hinata Hyuga, och anledningen till att hon var med i Naruto-slutet "Jitensha", är tack vare dem.

33. För det andra, Team Kurenai, även känt som Team 8, dök inte upp mycket i mangan jämfört med i animen. Detta beror också på det stora antalet Hinata-fans i animens personal.

34. Dessutom har även Kishimoto avslöjat att Hinata Hyuga är hans kvinnliga favoritkaraktär.

Hinata Hyuga Naruto

35. Själva märket på Nejis panna påminner mycket om ett hakkors. Detta ändrades i animen och en del av den tryckta mangan eftersom de tyckte att den liknade nazismens hakkors lite väl för mycket.

36. Itachi är lika med Jiraiya för att ha den högsta statistiksumman i databoken.

37. Kishimoto hade problem med att skriva Killer Bees rader eftersom han alltid ville att de skulle rimma på grund av hans rappstil.

38. Om en Sharingan-användare och en Byakugan-användare föder ett barn, skulle barnet ha både en Sharingan och en Byakugan.

39. Kiba delar samma födelsedag med Akamaru, vilket är den 7 juli.

40. Kakashi betyder Fågelskrämma.

41. De legendariska Sannin, Tsunade, Jiraya och Orochimaru togs från den japanska folksagan, Jiraiya Gōketsu Monogatari.

42. Som barn hade Kishimoto inte råd med nummer av Weekly Shonen Jump, så han lånade tidningen av sina vänner.

Och nu är han skaparen av en av de mest populära serierna genom tiderna, och de betalar nu honom.

43. När Naruto försöker på masken under hans och Jiraiyas sökande efter Tsunade, finns det en Chiaotzu-mask i bakgrunden.

44. När man utvecklade den ursprungliga Naruto-mangan hade Kishimoto inte för avsikt att skapa Sasuke.

Men efter att ha pratat med sin redaktör om framtiden för serien rådde hans redaktör honom att skapa en rivaliserande karaktär till huvudpersonen, vilket ledde till skapandet av Sasuke Uchiha.

Sasuke Uchiha Naruto

45. ​​Kishimoto kommer från Okayama, en stad nära Hiroshima. Och hans farföräldrars krigstids-berättelser påverkade hans skildring av kriget i Naruto.

46. Naruto-serien har tjänat in över 10 miljarder dollar sedan den skapades.

47. Allas favorit, Kakashi, var skaparen Masashi Kishimotos förstaval för en potentiell soloserie.

48. Enligt Naruto-databöckerna har Naruto blodtyp B. De med typ B kan vara oansvariga, otåliga och själviska. De kan också vara passionerade, kreativa och vänliga. De förra egenskaperna går hand i hand med Narutos omognad tidigt i serien, medan det senare exemplifieras under hans många hjältemoder.

49. För att ta farväl av sin vän och rival, Kishimotos Naruto, har Oda ritat Naruto i One Piece-manga.

På försättsbladet till One Piece manga 766:e kapitlet är personen bakom Nami Naruto själv. Han har på sig en Chang Pao med Konoha-symbolen på och äter Luffys favoritmat. Och Luffy äter Narutos favoritmat.

Naruto Manga Fakta

50. För att återgälda tjänsten, I det 700:e kapitlet av Naruto manga, ritade Kishimoto symbolen för stråhattpiraterna, som visas på pannskyddet av Narutos staty som en del av Borutos graffiti.

Så skippa dumma fankrig och försök njuta av båda serierna precis som dessa legender gör.

Anime Affisch Naruto 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: