Sasuke Uchiha Fakta

25 Saker Du Inte Visste Om Sasuke I Naruto

Sasuke är en av de mest kända karaktärerna i Naruto. Här är några av de saker som de flesta fans tenderar att glömma om honom.

Naruto är en mangaserie skapad av Masashi Kishimoto som handlar om titelkaraktären Naruto, men mangan innehåller även andra minnesvärda karaktärer. Sasuke Uchiha är Narutos rival och vän, även om den unge Uchiha inte riktigt ser det under större delen av serien. Sasuke har haft en stor inverkan på anime-fans för att ha blivit kallad en emo-pojke på grund av sitt oroliga förflutna och kalla personlighet, men han är otroligt populär bland fansen.

Manga och anime skulle inte vara densamma utan honom eftersom han är den näst viktigaste karaktären i serien. Hans äventyr liknar Naruto, men med fokus på hämnd på grund av att hans äldre bror, Itachi, är ansvarig för att eliminera Uchiha-klanen. Hans karaktärstillväxt kan vara polariserande i olika åsikter, men hans förmågor som ninja är enastående och kraftfulla.

Även om han lider av rivaliserande troper, hjälper Sasuke att vara Narutos rival berättelsen mycket och hans arv skulle inte vara detsamma om han inte var inblandad. I Boruto är hans roll mycket mindre, men framstår fortfarande som en mentor till Narutos son samt som pappa till Sarada och make till Sakura Haruno.

Under den vackra pojkens exteriör ligger några unika fakta. Kanske känner du redan till några av dessa fakta, eller så kanske du lär dig något nytt om denna populära Naruto-karaktär. Oavsett om de är interrelaterade eller diverse, formar de denna ikoniska karaktär. Här är tjugofem fakta om Sasuke Uchiha som bara sanna fans minns.

Anime T-Shirt Sasuke Uchiha

1. Favoritmat

För någon som är så seriös som Sasuke, vilken typ av mat han föredrar är det sista vi associerar med honom. Men hans favoritmat är unik och inte ens han kan gå hungrig med sitt mål för hämnd. Han gillar att äta omusubi med okaka, som är en risboll med fisk och tomater. Samtidigt ogillar han nattō, en traditionell japansk rätt gjord på jästa sojabönor, och allt sött. Roligt hur han ogillar godis, men hans Team 7-partner som blev fru Sakura gör det.

2. Stjärntecken

Finns det några lejon där ute? Sasuke är lejon då han är född den 23 juli. Detta gör honom också nästan två månader äldre än Naruto, vars födelsedag är den 10 oktober. Detta är givet när vi ser en ung Itachi i både mangan och animen hålla bebisen Sasuke i famnen när den nio-svansade demonräven bröt ut på natten Naruto föddes. Vi ser inget födelsedagsfirande för Sasuke i serien, men anime-gemenskapen har gett Uchiha-medlemmen lite födelsedagskärlek varje år.

3. Sällsynt Egenskap

Till en början verkar det som om Sasuke skulle vara högerhänt som majoriteten av hela världen. Men han föddes faktiskt vänsterhänt. När Sasuke slog eller använde sin ikoniska attack Chidori, använde han sin vänstra hand. I del II använder Sasuke ett svärd med sin högra hand.

Att vara tvåhänt är något att vara stolt över ifall han skulle tappa en arm. Synd att hans arm blev kvar i hans sista kamp med Naruto. Och ja, vi nämnde det med avsikt.

Sasuke Naruto Fakta

4. Personlighet

I Japan har manga- och animekaraktärer profiler som visar deras födelsedag, längd, vikt och våratt huvudfokus, blodgrupp. Det är en vanlig trend i Japan att en persons blodgrupp korrelerar med deras personlighet.

Sasuke har blodgruppen AB.

Det är inte bara en sällsynt blodgrupp, men den passar Sasukes personlighet. Människor med denna blodgrupp tenderar att vara lugna, rationella, intelligenta och seriösa. Hans bror Itachi delar också hans blodgrupp, tillsammans med Shikamaru och Gaara.

5. Det Enda Undantaget

Som en del av Uchiha-klanen har Sasuke förmågan att använda Sharingan. Det är en del av de tre dōjutsuerna tillsammans med Byakugan och Rinnegan. Sharingan är en mycket kraftfull förmåga som kan förbättra utövarens jutsus. Sasuke kan använda Mangekyo Sharingan, som är en avancerad version av förmågan och Sasuke har ett specialfall. Hans ögon skiljer sig från alla i Uchiha-klanen eftersom färgerna rött och svart är inverterade, åtminstone när det kommer till mangan eftersom det finns en karaktär som bara är animerad och som också delar denna egenskap.

6. Spin-Off

Eftersom Sasuke är en mycket populär karaktär, vet du att det kommer att finnas många saker som involverar honom. Oavsett om det är nyckelringar, gosedjur eller actionfigurer kommer Sasuke garanterat att sälja. Precis som en annan populär karaktär (Rock Lee) har Sasuke sin egen spin-off.

Den heter Sasuke Uchiha's Sharingan Legend och den är inte gjord av Kishimoto, utan av hans assistent Kenji Taira. Taira är också ansvarig för Rock Lee-spinoffen, så om Sasukes spin-off får fler kapitel och uppmärksamhet kan det bli en anime-anpassning.

Anime Tavla Naruto Sasuke

7. Dök Upp Mycket Tidigare

I mangan visas Sasuke fullt ut i det tredje kapitlet som heter "Sasuke Uchiha!!" Animeavsnittet som anpassade det här kapitlet skulle vara det tredje avsnittet "Sasuke and Sakura: Friends or Foes?" Även om detta är sant, dök Sasuke faktiskt upp tidigare än vi trodde.

Om man tittar riktigt noga kan han ses på den trettonde sidan i första kapitlet. I den nedre panelen ses han sitta bakom Naruto. För vad som senare skulle bli av med Uchiha, är att börja i bakgrunden ganska subtilt.

8. Ung Ledare

Halvvägs genom del I, skulle Sasuke ge sig ut på egen hand och lämna Leaf Village för att träna med Orochimaru så att han kunde fokusera på sitt mål att hämnas sin klan och besegra sin bror. I den andra delen av mangaserien skulle Sasuke ingå i ett team som heter Hebi, som senare skulle döpas om till Taka efter att hans bror gick bort från sin sjukdom under deras kamp.

Med allt detta i åtanke är det konstigt men coolt hur Sasuke är ledaren, men ändå är han den yngsta. Det är vettigt eftersom Karin och Suigestsu bråkade och Jugo kan bli för arg ibland.

9. Naruto & Sasuke

Sasuke Uchiha Fakta

Parningar i Naruto är otroligt intensiva. Det finns så många som är populära, det är svårt att hålla reda på hur och varför två personer paras ihop. Sasuke har parats ihop med många karaktärer, de mest populära är med Sakura, Hinata och till och med Naruto.

Trots att SasuSaku är Canon är NaruSasu vansinnigt populärt.

I slutändan, vem började inte koppla samman de två rivalerna med varandra när de av misstag kysstes i det tredje avsnittet/kapitlet? Även om dessa två aldrig kommer att bli canon, är det fortfarande ett omhuldat skepp som många älskar.

10. Sasukes Inspiration

Kishimoto sa att det var svårt att skapa en karaktär för Sasuke. Efter det slutliga resultatet kan vi se varför. Det som gör att Sasuke har en unik karaktär är en av mangakaraktärerna han inspireras av. Yu Yu Hakushos Hiei är hur Kishimoto kom på sin karaktär och Sharingan.

Kishimoto hade verkligen turen att ha otroliga influenser som hjälpte honom att forma sin manga och karaktärer. Att skapa karaktärer är svårt så det måste ha tagit ett tag för honom att komma på en av de mest minnesvärda och populära karaktärerna i Naruto.

11. Att Delta I Uppdrag

När Sasuke väl kom in i Team 7 med Naruto och Sakura var uppdragen som de tre gick igenom utmanande och till och med belastande för deras känslor. En av dem inkluderade ett slagsmål med Haku och Zabuza och det var minnesvärt och känslosamt. Efter att Sasuke lämnade Team 7 har han bara gjort sexton uppdrag totalt. Han har: 7 D-rank, 1 C-rank, 2 B-rank, 6 A-rank, 0 S-rank uppdrag genomförda. Även om han inte har gjort många uppdrag som tilldelats av Hokage, gjorde hans erfarenhet och år av träning honom till den han är som ninja.

12. Sasukes Röstskådespelare

Sasukes japanska röstskådespelare är Noriaki Sugiyama och han är produktiv i sitt land. Förutom Sasuke har han gjort andra roller såsom England från Hetalia, Shiro från Fate/Stay Night och Uryu Ishida från Bleach. På tal om Uryu, han och Sasuke har mycket gemensamt.

Båda karaktärerna är rivaler till huvudpersonerna.

Förutom att bära samma svarta hår, är dessa två väldigt lika när det kommer till deras mål. Båda har nästan utdöda familjer och samma blodgrupp av AB.

Allt Om Sasuke Uchiha

13. Det Var Inte Trevligt

Även om slutet av Naruto kändes skönt efter att karaktärerna hade slagit sig ner och börjat sina nya liv, är det ganska bråttom. Tack och lov kan vi se händelser som hände innan karaktärerna fick barn, och en av dem är Hinata och Narutos bröllop.

Även om Sasuke var okej i allas bok, deltog han inte. Det kan bero på att han var på väg att ge sig av på ett viktigt uppdrag. Om du ser på det här på ett sätt kan Sasuke lika gärna vara Drake Bell till Narutos Josh Peck när det gäller att inte gå på bröllop.

14. Dragon Ball-Influenser

Narutos största inflytande är utan tvekan Dragon Ball-serien. Kishimoto ser upp till Akira Toriyama och referenser till Dragon Ball är tydliga i Naruto-serien. När Boruto efterträdde Naruto, skulle Sasuke fungera som en mentor för Boruto och hans team medan han ersatte Konahamaru.

Sasuke och Borutos förhållande liknar Piccolo och Gohans.

Även om Naruto inte hamnade i Gokus öde i början, fick Sasuke och Boruto lära sig mer om varandra med den förstnämnda som skyddade honom från alla faror.

15. Gestens Dolda Betydelse

När han var ung såg Sasuke upp till Itachi som sin hjälte och de var då nära varandra. Då Sasuke skulle känna sig nedstämd eller underlägsen Itachi, skulle den sistnämnde alltid peta honom i pannan och fortsatte göra det tills sista gången de var tillsammans.

På grund av sin brors kärlek och påverkan som hans brors petande gjorde på honom, skulle Sasuke föra vidare det och göra det på Sakura. Detta symboliserar hans växande tillgivenhet för Sakura genom att säga "Jag älskar dig." För Sasuke var det väldigt vackert av honom att göra det.

Naruto Sharingan Ring Sasuke

16. Komplicerad Karaktär

Sasuke är en komplicerad karaktär, vilket är både bra och dåligt. Han har ett förståeligt mål att vilja hämnas för sin klan efter att Itachi utplånade dem alla, utom honom. När han väl lämnade Konoha antog folk att han förrådde dem för ondska. På ett sätt är det sant, men det faktum att Orochimaru är nyckeln till att hjälpa honom att bli starkare, hade Sasuke inget annat val än att gå till honom. Det får oss att må dåligt för Naruto då han ville få honom att komma hem igen.

Fakta Om Sasuke Uchiha

17. Populär Bland Damer

I både Naruto-serien och i det verkliga livet har Sasuke många beundrare. Det är ingen överraskning över hur många tjejer som älskar hans edgy persona och hans snygga utseende. Både mangan och animen leker med denna idé med att nästan alla tjejer faller för honom utom Hinata eftersom hon har varit kär i Naruto ända sedan han räddade henne.

Sakura, Ino och Karin faller pladask för Sasuke.

Till slut hamnar Sakura med sin crush, och hon får sitt lyckliga slut genom att föda deras dotter Sarada.

18. Älskad Av Många 

Vissa fans och kritiker tenderar att se Sasuke som en kall, fast och avlägsen person. Till deras förtjänst är det sant. Sasuke ses som Narutos rival och är raka motsatsen till honom, vilket får oss att relatera till Naruto mer.

Trots detta har Sasuke blivit en av de mest populära karaktärerna i serien och i hela anime-communityt.

I Japan finns det karaktärsundersökningar som beskriver vem som har flest röster. Sasuke har genom alla omröstningar alltid legat kvar bland de fyra bästa. Du kan bara inte förneka hans popularitet.

19. Mer Kraftfull Än Kages

Sasukes styrka och förmågor gör honom till en otroligt kraftfull karaktär. Med sina Fire and Lightning Releases har han starka jutsus såsom Chidori, Fire Ball Jutsu, Kirin och Amaterasu. När Five Kage Summit Arc anlände blev fansen imponerade över hur Sasuke kunde ta sig an dem alla.

Till och med Gaara grät för att han ser sig själv i Sasuke och trodde att han inte kunde räddas längre. Vad är det då som är så förvånande med att Sasuke kämpar mot Kages? Jo han var bara sexton år gammal.

20. Nästan Perfekt

När han var student vid Konoha Ninja Academy kunde Sasuke ha varit en perfekt student som överträffade Ino. Han hade de högsta betygen i ninjutsu, taijutsu och genjutsu. Han har B i attityd i klassrummet, men sedan de två sista kategorierna är hans undergång som passar hans karaktär. Han har ett C i positivitet och ett F i samarbete, det senare är helt vettigt eftersom han ändå föredrar att jobba ensam. Även om han lär sig att samarbeta med dem han helst inte vill, har han visat sig vara bättre på att arbeta själv.

25 Fakta Om Sasuke Uchiha

21. Bakom Namnet

Även om när vi tänker på Sasuke från Naruto är den svarthåriga Uchiha den som dyker upp i våra huvuden. Men det finns faktiskt en annan Sasuke i serien. Sasuke skulle döpas efter Sasuke Sarutobi, en berömd ninja som är släkt med den tredje Hokage och Konohamaru. Han fick sitt namn efter honom i hopp om att bli en stor ninja. Värt att nämna, båda Sasukes var uppkallade efter den fiktiva ninjan i kōdan, som är en typ av traditionellt muntligt japanskt berättande.

22. Mangakas Favorit

Eftersom Sasuke är en mycket populär karaktär i franchisen bland fansen, undrar vi vad mangakan tycker om deuteragonisten också. Som konstnär hävdade Kishimoto att Sasuke var otroligt svår att rita.

Sasuke skulle senare bli hans favoritkaraktär att rita.

Det betyder egentligen inte att Sasuke är hans favoritkaraktär överlag, men med Uchihas coola design är det vettigt varför Kishimoto älskar att rita honom. Att illustrera en svår karaktär är givande i slutändan.

23. Rätt Från Början 

När paren började formas i serien, undrade fansen vem som kommer att sluta med vem och om de kommer att få sin favoritpar att gifta sig och få barn. De som parade Sasuke med någon annan än Sakura skulle i slutändan få sina hjärtan krossade.

Det stod i Da Vinci-intervjun att de japanska röstskådespelarna i Team 7 fick höra omedelbart att SasuSaku så småningom skulle bli canon.

Vem vet hur länge han fick utstå fansens frågor om vem Sasuke kommer att hamna hos, men det lugnade sig så småningom när det sista av Naruto-mangakapitlen kom.

24. Oförskämd I Japan

Japanskt tal är väldigt annorlunda i Amerika. Fans som tittade på anime på japanska kommer att veta att det finns hedersbetygelser som klassificerar en persons status enligt nämnda person. I Amerika sägs sensei när man hänvisar till lagkaptenerna som Kakashi.

Sasuke använder faktiskt inte hedersbetygelser efter sin klans fruktansvärda tragedi.

Han hänvisar inte till Kakashi som sin sensei eller sina kamrater som "san", "chan" eller "kun". Senare efter hans brors bortgång skulle han kalla honom "nii-san."

25. Befintlig Till En Början

Kan du ärligt föreställa dig Naruto utan Sasuke? Förutom Narutos tillväxt från att vara en ensam Jinchuriki till en kapabel och kraftfull Hokage, är hans rivalitet och relation med Sasuke det som gör denna franchise så populär och minnesvärd.

Kishimoto hade aldrig tänkt att Sasuke skulle vara med i mangan.

Han pratade med sin redaktör, och på grund av honom föreslog han att Naruto skulle få en rival. Kishimoto gjorde rätt i att följa sin redaktörs råd, eftersom Sasuke är en integrerad del i Naruto som huvudpersonens rival och motpart.

Anime Figur Naruto Sasuke Uchiha

 

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: