Top 20 Fakta Om Ichigo Kurosaki

20 Saker Du Inte Visste Om Ichigo Kurosaki

Bleach är en av de mest populära animeserierna genom tiderna, och Ichigo är en av de mest populära karaktärerna. Här är allt vi vet om honom.

En gång i tiden var Bleach en av den mest populära Shonen Jump-mangan. Animeanpassningarna av Tite Kubos samurajserie var också kritiska och kommersiella framgångar. Nuförtiden, överskuggar Bleachs abrupta slut och alla dess Filler Arcs, seriens tidigare prestige. Men vi minns en tid då serien var en del av Shonen Jumps "Big Three". En tid då Ichigo Kurosaki var en av de mest älskade animekaraktärerna där ute!

På grund av Bleachs trunkerade final kan många fans ha kvardröjande frågor om sin älskade Substitute Soul Reaper. Andra kanske är nyfikna på Tite Kubos kreativa process och vad som inspirerade honom att göra Ichigo. Hur som helst kommer den här artikeln att tjäna ett bra sätt för alla Bleach-fans att få svar på alla frågor.

1. Därför Gifte Sig Ichigo Med Orihime

I slutet av den ursprungliga Bleach-mangan hoppar berättelsen över tio år och visar Ichigo och Orihime som ett officiellt gift par. De två har till och med en son tillsammans (Kazui Kurosaki). Detta avslöjande orsakade mycket ångest för Ichigo x Rukia-fans, av vilka många har längtat efter att de två ska träffas sedan seriens början.

Många Bleach-fans köper helt enkelt inte Ichigo och Orihimes förhållande - de kräver att få veta varför Tite Kubo inte gjorde Ichi-Ruki till ett officiellt par. Oavsett våra personliga känslor kan vi säga att det finns tillräckligt med bevis för att stödja Ichi-Hime. Ända sedan starten av serien har Orihime visat känslor för Ichigo. Vår ledande man kan ha varit omedveten om Orihimes signaler, men han visade alltid omtanke gentemot henne.

2. Är Ichigo Och Hisagi Bröder?

Om du tänker efter så har många Shonen-serier stora plottwists som kretsar kring syskon. DBZ, One Piece, Naruto och Fairy Tail följer alla denna trend, på ett eller annat sätt. Det är förmodligen därför så många Bleach-fans förväntade sig att Tite Kubo skulle avslöja att Ichigo och Hisagi Shuuhei var länge förlorade bröder.

Anhängare av denna teori hävdar att Ichigo och Hisagi ser för lika ut för att det helt enkelt ska vara en slump. Hisagi är också huvudkaraktären i Bleach: Can't Fear Your Own World - vilket betyder att han är den enda andra karaktären som fyller rollen som seriens huvudperson förutom Ichigo. Sanningen bakom deras likhet är dock ganska enkel. Tite Kubo baserade Hisagis design på ett av hans tidiga koncept för Ichigo. Så på sätt och vis delar de en speciell koppling.

Fakta Om Ichigo Kurosaki

3. Ichigos Reiatsu

Battle-aura är mode i den mest populära Shonen-mangan. När någon går Super Saiyan i Dragon Ball Z, omsluts de av en våg av gyllene energi. Till och med One Piece har Haki - vilket är lite av en överraskning, eftersom den serien ska handla om pirater som letar efter skatter.

Termen Reiatsu syftar på Bleachs tolkning av vad en Battle Aura är. Karaktärer med stor andlig kraft har alla Reiatsus i Bleach-världen - var och en av dem har sina egna unika färger och egenskaper. Ichigos Reiatsu var ursprungligen gul i Tite Kubos manga innan den blev helt svart. I animen har dock Ichigos Reiatsu en vit nyans för större delen av serien.

4. Kan Ichigo Använda Sig Av Qunicy-Förmågor?

Det korta svaret på denna fråga? Ja, det kan han absolut. Vad vi borde fråga är "kan Ichigo använda sina Quincy-krafter effektivt?" Du förstår, Ichigo ärvde sina Quincy-förmågor från sin mamma, Masaki Kurosaki. Tillbaka i sin storhetstid var Masaki en mäktig Quincy - en genuin kraft att räkna med.

Masaki tillbringade dock lång tid med att träna och finslipa sina Quincy-förmågor. Ichigo, å andra sidan, har ägnat större delen av sin tid åt att bemästra sina Hollow och Soul Reaper-krafter.

5. Vad Betyder Ichigo?

Goku, Naruto, Luffy, Deku - det verkar som att en Shonen-anime bara är så bra om huvudpersonens namn är unikt! Det finns vissa fördelar med denna trend. De flesta mangaskapare strävar efter att få sina huvudkaraktärer att sticka ut så mycket som möjligt. Tite Kubo tillskrev samma tankegång när han gjorde Ichigo, därav vår hjältes mångfacetterade namn.

Du förstår, namnet Ichigo har många olika betydelser. 'Ichi' och 'go' är symboler som representerar siffrorna 'ett' och 'två' på japanska. Tekniskt sett betyder Kurosakis förnamn "en och fem" eller "femton". Senare i serien sa Isshin Kurosaki också att namnet betyder "beskyddare" eller "han som skyddar." För att lägga till ytterligare information kallar Mashiro Kuna Ichigo för "Berry-tan".

Anime Tröja Bleach

6. Ichigos Mamma

Bleach-fans känner till Ichigos ursprungshistoria lika väl som deras Bankai. För länge sedan gick en pojke och hans mamma hem längs en flod. Med ögonvrån ser pojken en ledsen liten flicka stå framför strömmen. Pojken tror att hon ska hoppa i och rusar iväg för att rädda henne. Snart står han ansikte mot ansikte med en Hollow känd som Grand Fisher! Pojken mörknar och upptäcker sedan sin döda mamma som skyddar honom när han vaknar.

I åratal var det allt vi visste om Ichigos tragiska berättelse. Nära slutet av serien får vi dock veta att Masaki Kurosaki hade många dolda djup för sig. För det första var hon en Quincy och hade en enastående andlig kraft. För det andra tog en man vid namn Yhwach hennes krafter - vilket gjorde henne hjälplös mot Grand Fisher!

7. Varför Ändras Ichigos Stil Så Mycket? 

En som inte är ett fan av Bleach kan titta på ett diagram över Ichigos former och fråga varför hans utseende förändras så mycket. En trogen medlem av Bleach skulle ta tillfället i akt och möjligen tillbringa timmar med att förklara begreppen Shikai och Bankai!

Men svaret på denna fråga är mycket enklare: Tite Kubo ville att Ichigo skulle se coolare ut när han blev starkare. I en anime som Dragon Ball Z eller Saint Seiya ändrar karaktärer vanligtvis färg och stil på håret när de startar. Kubo ville skapa en mer distinkt representation av makt i sin serie. Som ett resultat får karaktärer nya garderober eller vapen när de blir starkare.

8. Så Tunga Är Hans Svärd

Mycket av kritiken i action-anime kommer från den flagranta ignoreringen av fåniga saker såsom fysik och rörelselagarna. Om en anime-huvudperson tränar tillräckligt, finns det nästan ingenting han eller hon inte kan göra! Ichigo Kurosaki var ungefär 175 cm och vägde ca 60 kg i början av Bleach. Det hindrade honom inte från att svänga runt en rad massiva svärd utan att svettas!

I flera år har fans undrat hur tunga Ichigos svärd måste ha varit. Vi tror att hans första svärd måste ha vägt runt 5 kg eftersom det ser ut som en överdimensionerad Odachi - en typ av japanskt storsvärd. Tite Kubo tror dock att Ichigos svärd är viktlösa. Följaktligen är alla Zanpakutō viktlösa eftersom Soul Reapers "inte svingar dem med sina muskler." Kubos ord, inte våra!

9. Hur Många Former Har Ichigo?

Medan vi är inne på ämnet Ichigos former, kan vi lika gärna ta upp elefanten i rummet. Bleachs ledande man har en uppsjö av supermodes, alternativa tillstånd, etc. Vad du än föredrar att kalla dem, har Bleachs huvudman fler former än de flesta DBZ-karaktärerna har. Enligt vår räkning hade han fler än 18 när serien tog slut!

Från toppen hade Ichigo sin Soul Reaper-form, Shikai, Bankai, Half-Hollow, Full Hollow, 1st & 2nd Hollowfications, Muigetsu, Final Getsuga Tensho, 1st & 2nd Fullbrings, Fullbring Shikai & Bankai, True Shikai & Bankai och hans Horns of Salvations-lägen. Och återigen, det är bara vår räkning. Vissa gillar att lägga till Ichigos 9-åriga och 27-åriga jag i mixen.

Ichigo Kurosaki Fakta

10. Så Fick Han Tillbaka Sitt Shinigami-Märke

Ichigos sista kamp mot Ulquiorra Cifer är en av de mest minnesvärda i hela serien. Arrancar Arc som helhet innehöll ett smörgåsbord av fantastiska slagsmål. Men kriget mellan dessa två titaner tar priset! Ben bryts, lemmar tappas bort och en ny Hollow-form uppstår mitt i striden!

Fans som läste Bleach-mangan såg ett mycket olyckligt omen när Ichigo fick en ny Hollow-form. I volymskisserna kan man se Ichigos Soul Reaper Badge gå sönder på mitten! Men när striderna är över är hans märke helt okej. Vi Bleach-fans tyckte att omenet var symboliskt och metaforiskt. Om du enbart tittar på animen så får du aldrig se den scenen. 

Pop Figur Ichigo Kurosaki

11. Är Hans Hollow-Form En Andra Identitet?

Om du har kommit så här långt, så har du säkert märkt att Ichigos Hollow-former kommit upp en hel del. Det beror på att den Hollow som bor inne i Berry-san har försökt ta över gång på gång. När denna Hollow lyckades ta över, skulle Kurosaki inte ha något minne av vad han gjorde.

Det låter mycket som en dissociativ identitetsstörning när vi uttrycker det så. Än idag finns det sekter av Bleach-fans som undrar om Ichigos Hollow-former var splittrade personligheter. Andra tycker att Berry-sans strider med sin Zangetsu definitivt stängde av den tidigare teorin. När serien är slut får vi veta att det är lite av kolumn A och kolumn B. När Ichigo sluter fred med andarna inom honom når han höjden av sin kraft.

12. Ichigo Var Inte Den Ursprungliga Huvudpersonen

Nej. Tite Kubo hade väldigt olika idéer för serien i sina tidiga utgåvor. Ursprungligen föreställde Kubo sig att Shinigami använde vapen - därav de tidiga utgåvorna av Bleach som kallas Snipe. Kubo hade heller inte för avsikt att presentera Soul Society i sina första versioner av serien. Det kanske mest fantastiska av allt, Rukia skulle bli seriens främsta dam!

Då skulle Ichigo fungera som en bikaraktär till Rukia. Kuchiki skulle ha varit en mer egensinnig karaktär (nåja, mer än vad hon redan var.) Kubos Burn The Witch one-shot story använder många av dessa element. Serien följer trots allt två häxor som använder vapen och har en blyg killkompis med taggigt hår!

Ichigo Kurosaki Fakta

13. Ichigos Inspirationskälla

Så vad fick Ichigo att bli hjälten som vi känner och älskar idag? Till att börja med avvisades Kubos tidiga utgåvor av Shonen Jump. Som ett resultat, tänkte Kubo om allt och hämtade ännu mer från sina inspirationer. Kubo hämtade också från sitt förflutna - närmare bestämt hans första serie Zombiepowder.

Zombiepowder innehöll en Western Frontier-estetik, toner av blod och en protagonist med ett motorsågsvärd! Dessutom hade seriens huvudkaraktär Gamma Akutabi en djävulsk attityd för det mesta. Kubo kom till och med på ett koncept som heter Samurai Drive när han arbetade på Zombiepowder. Gissa var alla dessa element hamnade efter Zombiepowders annullering.

14. Hans Styrka Är Hans Svaghet

På frågan om Ichigos styrkor och svagheter i en intervju på San Diego Comic-Con, sa Tite Kubo att hans styrkor och svagheter var en och samma.

"Hans styrka är att han alltid är hänsynsfull och omtänksam. Han tänker alltid på andras behov. Det är en stor styrka, men det är också hans största svaghet, för att oroa sig för sina vänner utsätter även honom för fara."

15. Hans Syster Klipper Hans Hår

När Ichigo går till frisören får han alltid en massa frågor om dess orangea färg. Eftersom han inte vill ta itu med det, undviker han vanligtvis professionella frisörtjänster och låter sin syster Yuzu sköta det.

Anime Affisch Bleach

16. Omänsklig Uthållighet 

Med tanke på att Ichigo Kurosaki är en mix av allt i Bleach-universumet är det ingen överraskning att han är lite starkare än de flesta andra karaktärererna. Han är fortfarande kapabel att hantera flera attacker och på olika sätt än de flesta andra shonen-anime-protagonister.

Även om han kände att hans beskärda del av skadan skedde i ett slagsmål, fanns det många ögonblick då han omedelbart gjorde något för att förutse det. Han överlevde Quilges Heilig Pfeil-attack oskadd och lyckades ta sig an Ginjos Getsuga Tensho med endast minimal skada på armen.

17. Hans Personlighet Ändras Inte 

När vi tänker på huvudpersoner i shonen-anime, är huvudpersonerna i början av animen aldrig desamma som deras karaktärer i slutet av animen. Naruto är ett klassiskt exempel på att en irriterande bad boy blir en av de mest respekterade karaktärerna i serien.

Ichigo går inte igenom mycket personlighetsutveckling, och blir bara starkare i takt med Bleach-seriens gång. Vissa av hans drag är försvagade, till exempel hans griniga natur, men han är en karaktär med samma personlighet från början till slut.

18. Många Tror Att Han Är Galen

Ichigo Kurosaki kunde se Pluss eller andar i mycket ung ålder, och när han var väldigt ung var hans sinne inte tillräckligt utvecklat för att veta om att han såg ett spöke. Ichigo trodde att han tittade på vanliga människor och förde samtal inom sig själv på de mest avlägsna platserna.

Det får de flesta av de andra barnen att tro att Ichigo är galen och tror att han ser och pratar med saker som egentligen inte existerar. Detta gör att han blir utstött.

Top 20 Fakta Om Ichigo

19. Ichigos Xcution-Registreringsnummer Är 007

Även om Fullbringer-bågen lämnade en hel del intressanta saker som fansen ville ha så känns denna berättelsebåge som en utfyllnadsbåge som är mer spännande än mangan eftersom den ger intressant information. Där sägs det att Ichigo Kurosakis Xcuction-registreringsnummer är 007, vilket naturligtvis är en referens till James Bond, en mycket vänlig brittisk superspion som har en förkärlek för att rädda världen och som älskar att umgås med kvinnor.

Även om Ichigo inte har lika tur som James Bond när det kommer till kvinnor, måste han också ha räddat världen mer än ett par gånger, nämligen mot Aizen och Yhwach. Detta nummer 007 är en bra liten referens för att koppla samman Ichigo med James Bond.

20. Han Är Expert På Shunpo

Det finns en anledning till att Ichigo Kurosaki märks som att ha speciell krigspotential, och det är inte bara på grund av hans blandade blodlinje eller ens för att han har blivit expert på Shunpo. Det hände för att han tog saker i väldigt hög hastighet, med Shunpo som en av dem aspekterna.

Även Byakuya, som är skicklig i denna teknik, berömmer alltid Ichigos färdigheter. Skickligheten fortsätter att förbättras, och vid tiden för millenniekriget kan Ichigo resa mil och mil i ett enda språng och överträffa till och med Sternritters uppfattning.

Anime Figur Bleach Ichigo

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: