Hoppa till innehållet
Kundvagn
Aot I Ordning

Så Ser Du Attack On Titan I Ordning

Den berömda animen Attack On Titan är på väg mot sitt slut, men om du vill komma in i historien om Eren Yeager vs. titanerna, så förklarar vi här i vilken ordningen du ska se serien i.

Attack mot Titan (eller Shingeki no Kyojin på japanska) är på väg att ta slut. Animen inspirerad av Hajime Isayamas manga och är inne på sin sista säsong. Om du ännu inte har sett en av de mest hyllade animerna de senaste åren, så är det nu hög tid att se den. Den sista säsongen av Attack on Titan sänds för närvarande, och vi alla är spända på att se hur den slutar.

Vi kan inte heller förneka att hajpen för serien är på rekordnivå och att det kommer att finnas folk som vill veta varför den är såpass het. Om du är en av de lyckliga som kan njuta av – och kanske lida – av att se serien för första gången, men inte har en aning om var du ska börja, har vi här sammanställt en lista så att du kan följa historien om Eren Yeager och hans kamp mot titanerna.

Attack on Titan har för närvarande ett uppehåll innan den sänder ut sista halvan av sin sista säsong. Detta ger fansen gott om tid att ta igen allt de kan ha missat. 

Attack On Titan

1. Så Ser Du Attack On Titan I Ordning

Sedan Attack on Titans första sändning 2013 har det funnits tre kompletta säsonger av programmet. Säsong fyras första halva avslutades precis under våren, med dess andra del som avslutades i april 2022 och en tredje som förväntas avsluta programmet 2023.

Utöver detta, även om det ännu inte finns en film som utspelar sig i dess universum, har det funnits flera originalvideoanimationer, eller OVA, som överbryggar historien mellan säsongerna. Men för vissa är deras Canon-status uppe för debatt, eftersom de inte alla skrevs av seriens ursprungliga författare, Hajime Isayama.

Den enda bekräftade icke-Canon spin-offen är Attack On Titan: Junior High, som parodierar serien i en skolmiljö.

För den fullständiga tidslinjen med alla OVA, kommer du att starta med den första säsongen. Här är vår rekommenderade se-ordning för Attack On Titan:

 • Attack on Titan: Säsong 1
 • Attack on Titan: Ilse’s Notebook (OVA)
 • Attack on Titan: The Sudden Visitor: The Torturous Curse of Youth (OVA)
 • Attack on Titan: Distress (OVA)
 • Attack on Titan: Säsong 2
 • Attack on Titan: Lost Girls: Avsnitt 1-2 (OVA)
 • Attack on Titan: Säsong 3, avsnitt 1-12
 • Attack on Titan: No Regrets: Avsnitt 1-2 (OVA)
 • Attack on Titan: Lost Girls: Avsnitt 3 (OVA)
 • Attack on Titan: Junior High (OVA)
 • Attack on Titan: Säsong 3, avsnitt 13 – slutet
 • Attack on Titan: Säsong 4, del 1
 • Attack on Titan: Säsong 4, del 2

2. Behöver du se Attack On Titans OVA?

Även om det inte är nödvändigt att se Attack On Titans OVA, är det ändå värt att titta på dem för att lära dig så mycket du kan om karaktärerna som serien handlar om. Även om du helt enkelt kan titta på säsongerna i ordning, så bidrar seriens OVA med mycket djup till historien.

Attack On Titan

3. När Släpptes Attack On Titan?

Attack on Titan släpptes först som en manga 2009. Animeserien började 2013. Det har varit flera spin-offs, inklusive annan manga, en live-actionfilm, videospel och romaner. Serien, skriven av Hajime Isayama, har fått global framgång som både manga och anime. Serien har till och med gjort crossover-event med spel som Dead by Daylight.

4. Vad Handlar Attack On Titan Om?

Attack On Titan handlar om historien om den sista mänskliga civilisationen. Omgiven på alla sidor av massiva, mordiska jättar kallade titaner, så skyddas den sista delen av mänskligheten av tre enorma murar. När människor behöver slåss med titaner använder de vertikal manöverutrustning, vilket är ångdrivna system som gör att de snabbt kan korsa byggnader och röra sig genom luften.

Berättelsen kretsar kring Eren Yeager, en ung man förtärd av rädsla och hat mot titaner efter att ha förlorat en familjemedlem till följ av en titan-attack. Serien följer Eren och hans vänner när de försöker lära sig de färdigheter de behöver för att överleva mot Titaner, och kanske till och med få ett slut på det skrämmande hot de utgör.

Attack On Tröja

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: