Grisha Yeager Fakta

Fakta Om Grisha Yeagers Bakgrund

Grisha Yeager är far till Eren och han har en lång, komplex bakgrund i Attack On Titan. Här förklarar vi hans historia.

Grisha Yeagers bakgrund är nyckeln till händelserna i både mangan såväl som i anime-versionen av Attack On Titan. Attack On Titan är en manga skapad av Hajime Isayama och utspelar sig i en värld där mestadels av mänskligheten har utplånats av monster som kallas för titaner. Det som fanns kvar av mänskligheten drog sig tillbaka bakom en stad skyddad av murar men yttermuren bryts ned när serien väl börjar, vilket leder till en ny kamp med jättarna. Huvudpersonen är Eren Yeager, som går med i Survey Corps för att slå tillbaka mot dem, men när han gör det upptäcker chockerande hemligheter om både sig själv och titanerna.

1. Grisha Yeagers Bakgrund

Attack On Titan exploderade i popularitet tack vare sin fantastiska anime-anpassning, och den första säsongen kom 2013. Animen porträtterade mangans täta, lärorika historia samt dess chockerande våld. Franchisens popularitet ökade just därifrån, vilket ledde till en tvådelad japansk filmatisering - som fick blandade recensioner - till olika videospel och till och med nöjesparker i Japan.

Grisha Yeagers Bakgrund

Animen Attack On Titan kommer att avslutas med sin fjärde säsong, även om den kommer att behöva förklara en hel del komplex handling om mangan är något att gå efter. Mot slutet av säsong 3 ledde den så länge efterlängtade avslöjandet om vad som låg i källaren i Erens gamla hus, till upptäckten av böcker från hans far Grisha. Eren fick reda på att titanerna härstammar från en kvinna som heter Ymir Fritz, som gjorde någon form av affär med okända varelser som förvandlade henne till den grundande titanen. Alla med titan-kraft har en livslängd på tretton år, och efter hennes död överfördes hennes krafter till nio av hennes folk, kända som Eldians. Detta ledde till en lång period av krig där Eldia försökte använda titanerna för att bygga ett imperium som sträckte sig runt jorden och på så sätt, bokstavligen krossa vilken nation som helst som stod i deras väg.

Anime Tavla Aot

Eldians tog så småningom Marley, som då var den mäktigaste nationen i världen. Attack On Titan avslöjade att styrkor inom Marley ställde Eldias olika hus mot varandra och kunde på så sätt, ta sju titaner. Eldian-kungen Karl Fritz förvisade sig senare till Paradis Island och förseglade sig själv och sitt folk bakom en stor muromgärdad stad. I utbyte mot att bli lämnad ensam av Marley, lovade Fritz att aldrig låta sitt folk utlösa ett nytt krig. Kungen raderade också människors minnen av livet innan murarna. Tyvärr förtrycktes de Eldians som inte nådde Paradis och tvingades därför in i getton av Marley. Det är här historien om Grisha Yeager börjar.

Grisha Yeager Fakta

Grisha och hans syster var bland de Eldians som föddes i ett Marley-getto, och en dag som barn smög de ut för att se ett luftskepp. De fångades, vilket ledde till att Grishas syster dödades. När han växer upp blir Grisha en del av Eldian Restorationists, som vill återta Founding Titan och använda den för att få ner Marley. Han gifter sig också med Dina Fritz och har en son som heter Zeke. När han fyller sju år, säljer Zeke ut sina föräldrar till Marley-regeringen, vilket är en viktig vändpunkt i Attack On Titan.

Grisha, Dina och resten av restauratörerna förs till Paradis Island och förvandlas till de sinneslösa jättarna som strövar omkring i landskapet i Attack On Titan. Grisha är den enda överlevande, eftersom en av officerarna var en mullvad - kallad "The Owl" - inom Marley, som överför kraften från Attack Titan till Grisha. Till sist så avslöjas det att Grisha dök upp vid stadsmuren och låtsades ha minnesförlust och fick då komma in. Han skaffar sig ett liv där genom att gifta sig med Carla Yeager och får en son som heter Eren, samtidigt som han planerar att hitta den grundande titanen för att använda den mot Marley, vilket leder till händelserna som utspelar sig när mangan och animen väl börjar.

Anime T-Shirt Aot

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: