Attack On Titan Eldians

Eldians Titan-Koppling Förklarat

Eldians är en viktig del av historien för Attack On Titan - men vad är deras verkliga koppling till titanerna?

Attack On Titan fångar uppmärksamheten hos fans över hela världen. I slutet av säsong 3 öppnade animen upp för att avslöja en bredare syn på historien om dess värld, inklusive det dolda faktum att det finns en så viktig koppling mellan Eldian-rasen och titanerna.

Men efter tre kompletta säsonger är animen nu redo att avslöja den sanna historien bakom titanernas ursprung och deras relation till invånarna på Paradis Island. Säsong 4 kommer att utforska detta förhållande mer i detalj och avsluta animen och avsluta nästan sju år av titan-mysterium. Men för vissa fans är kopplingen mellan Eldians och titaner fortfarande oklar, så här är en grundläggande sammanfattning baserad på vad vi vet i skrivande stund.

1. Eldians

Titaner Attack On Titan

Eldianerna var en gammal stam som existerade över 2 000 år innan Attack On Titan började. En dag fick en slavflicka vid namn Ymir titanernas makt och användes för att förklara krig mot Eldias fiender. Så småningom blev Ymir fru till kung Fritz och deras barn ärvde hennes krafter när de kannibaliserade hennes kropp efter hennes död. Genom Ymirs barn och andra ättlingar spred sig titanernas makt till nio bärare. Med sina krafter skapade de ett nytt Eldian Empire och tog namnet, "Subjects of Ymir".

Med tiden förde Eldia krig mot alla sina fiender tills det inte fanns någon kvar att slåss utom dem själva. Så småningom beslöt kung Karl Fritz att det var nog och utarbetade en plan tillsammans med familjen Tybur, som äger War Hammer Titan. Genom att exkludera sig själv från interna angelägenheter kastade kungen sitt imperium i kaos och öppnade upp en möjlighet för Eldias fiender att dra fördel av. Kung Fritz tog den här tiden för att flytta sig själv och de flesta av sina medborgare till Paradis Island, där han använde den sista av den grundande titanens befogenheter för att förändra Eldians minnen till att glömma deras arv och kaoset det orsakade. Han skapade de tre väggarna och siktade på att starta en ny civilisation för sitt folk, som sedan levde i fred i ett sekel, omedvetna om sin egen historia.

Aot Armband Herr

Eldians förhållande till titaner har i slutändan två olika naturer - en som Titan-Shifter och en som Pure Titans. Pure Titans var en gång Eldian-människor som anklagades för brott mot Marleyan-nationen och därför injicerades med Titan-serum och skickades ut i naturen. Även om Pure Titans behåller sina mänskliga minnen är de i grunden meningslösa och kan inte agera på sina sanna, inre önskningar. I Return to Shiganshina Arc avslöjar Ymir sin personliga upplevelse som en Pure Titan i ett brev. Hon förklarar att hon återvann sin mänsklighet genom att äta Marcel Galliard, Marleys innehavare av Jaw Titan, men fram till dess kunde hon inte göra något av egen vilja.

Eldians Titan Koppling

Titan-Shifters är av en helt annan karaktär och är de "sanna" ättlingarna till den första Ymir. En Titan-Shifter är en av de legendariska "Nio Titaner" som kan växla mellan mänsklig form och titan-form. De kan kontrollera och till och med beordra Pure Titans att göra sitt arbete åt dem, vilket är anledningen till att Titan-Shifters är utmärkta militära befälhavare. Tyvärr är varje person som ärver en Titan-Shifter bunden av "Ymirs förbannelse", som dömer dem till endast 13 år kvar att leva efter deras arv. Vad som är ganska otroligt med Shifters är dock att de kan komma åt minnen från alla människor som erhöll den Titanen före dem.

Sammantaget är Eldians oupplösligt bundna till Titans, oavsett hur fristående de är från sitt förflutna. Deras förflutna, nutid och i slutändan deras framtid beror helt på användningen eller missbruket av dessa titaner. Den kopplingen är lika intrikat som den är avgörande för den övergripande handlingen. Där Attack On Titan en gång förlitade sig på karaktärernas kunskap för att föra historien framåt, måste nu animen använda sin egen historia för att fullborda historien som började sändas för nästan ett decennium sedan.

Anime Tavla Aot

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: