Klassiska animeserier såsom Naruto & One Piece har båda fått titeln som den bästa animen som någonsin gjorts. I dagsläget förtjänar även Attack On Titan den här titeln med sin intensiva berättelse.
Attack On Titan har gradvis förtjänat sin position som den bästa nya generationens anime sedan starten 2013.
Serier såsom Naruto, One Piece och Death Note har alla vid ett tillfälle förtjänat titeln som den bäst animen genom tiderna. Idag förtjänar Attack On Titan denna titel då serien vägrar att böja sig för genretroper som skulle sakta ner deras rena tempo. Den här serien återför anime till den nivå av internationell berömmelse som den uppnådde på 90-talet.
Nedan kommer vi lista olika skäl till vad som gör Attack On Titan till en såpass bra anime.
1. Mikasa Ackerman
Få shonen animeserier erbjuder sina kvinnliga bikaraktärer möjligheten att glänsa på det sätt Mikasa gör.
Den kraftfulla Mikasa stod nära toppen av Attack On Titans kraftskala under hela serien. Även efter att ha skämt ut sig genom att falla för Eren eller tvingats gå in i slagfältet med Titan Shifters, förlorade Mikasa aldrig sin plats i toppen.
2. Attack On Titans enorma tittarskara
Attack On Titans tittarsiffror är ovanliga i animevärlden. Den här nya generationens serie får Dragon Balls tittarskara att se ut som inget annat än ett rökspår som leder direkt till Attack On Titans explosiva release.
Genom att placera sig i en västerländsk värld och spela i den dystopiska zombie-genren, lockade Attack On Titan tusentals tittare som kanske aldrig har gett anime en ordentlig chans.
3. Inga onödiga fillers
För att vinna titeln "bästa animen genom tiderna" måste en serie som Attack On Titan vara bättre än de tre stora. Naruto, Bleach och One Piece är serier som har förtjänat rätten att kallas den bästa animen lika mycket som andra serier.
Dock är dessa serier fulla av så kallade fillers som förringar från den huvudsakliga handlingen. Även om det här fungerar för en serie som One Piece, som handlar mer om resan än slutdestinationen, så försvagar det tempot i Bleach och Naruto. Attack On Titan behöver aldrig oroa sig för att fastna i fillers eftersom den inte har några.
4. Plot twists
Attack On Titan behandlar plot twists annorlunda än de flesta animer. Medan de flesta animeserier fångar upp nya tittare genom att inkludera plot twists som inte kommer att skapas förrän den nästkommande flashbacken, drar Attack On Titan in tittare genom att sätta upp sina egna sekvenser och ge fansen en bra anledning att tro på en ständigt ökande maktskala.
Attack On Titans värld är realistiskt dyster. Döden är normal och människor utövar sin osäkerhet mer än sina styrkor. När det avslöjas att huvudpersonen har förmågan att förvandlas till en titan, är fans villiga att acceptera twisten och avbryta sin misstro eftersom det betyder att huvudpersonen fortfarande lever.
5. Eren Yeager
Ingen anime protagonist sedan Light Yagami från Death Note, har lyckats få tittarna att ifrågasätta definitionen av "huvudperson" lika mycket som Eren Yeager har. I fiktionens värld används ordet protagonist ofta synonymt med hjälte, men Attack On Titan tar ett mer precist förhållningssätt till ordet.
I Attack On Titan används ordet protagonist så exakt som möjligt. Eren är den enda karaktären som konsekvent driver handlingen framåt. Utan en hjältes komplicerade moraliska kod, kan Eren föra handlingen framåt snabbare än någon annan shonen-huvudperson hittills.
6. Dystopisk fiktion
När Attack On Titan debuterade för första gången 2013, fångande den fans med en ny version av av den dystopiska fiktion-genren. Världens alla tittare släpptes in i berättelsen om ett folk som är fångat bakom tre koncentriska väggar, som var och en avvärjer hotet från gigantiska zombies och total anarki.
Allt eftersom serien fortskred förvandlas den till en helt annan fiktionsgenre. Säsong 3 och 4 öppnade Attack On Titan dörren till en värld av historisk krigsfiktion. Attack On Titan lyckades bemästra båda genrerna samtidigt som de tilltalade fans av både actionäventyr- och mecha-anime.
7. Verkliga tragedier
Förutom de sällsynta tillfällena då Titan Shifters tar emot kulor mot huvudet, tas döden i Attack On Titan på ett mycket mer allvarligt sätt än andra animeserier. Även om vissa kanske ser detta som en nackdel, är det ändå en av anledningarna till varför Attack On Titan är så fängslande.
Sashas berättelse är det bästa exemplet på dödens slutgiltighet i Attack On Titan. Som en mat-besatt karaktär förkroppsligar Sasha den lättsamma upplevelse som de flesta fans letar efter i en anime. När hon senare dödas i tjänst, tvingas fans att komma överens med den här världens extrema tillvaro.
8. Mecha anime
Mecha anime-genren har en lång historia av att glädja anime-tittare. Neon Genesis Evangelion, Code Geass och Gurren Legann är tre populära animeserier som faller inom denna genre. En annan anime som rent tekniskt faller inom denna genre är Attack On Titan.
Även om det inte finns några bokstavliga mekanismer i Attack On Titan, styr Titan Shifters alla sina gigantiska titaner såsom Asuka och Shinji från Evangelion. När fans inser att Attack On Titan är en anime som kan betraktas som actionäventyr, dystopisk fiktion, krigsfiktion och mecha, blir det tydligt hur briljant den här serien faktiskt är.
9. Flashbacks
Attack On Titan tar en unik riktning när det använder flashbacks. De flesta animeserier använder flashbacks för att lägga till sammanhang i sin story, kartlägga actionsekvenser och förklara en plot twist. När Sasuke först använder Chidori i Naruto, så fyller flashbacken som följer, alla dessa tre roller.
Återblickarna i Attack On Titan används mycket mer sparsamt. När de så småningom kommer, erbjuder de en viktig handlingsinformation, vilket gör dem lika värdefulla som guld i tittarnas ögon. Dessa tillbakablickar får ännu mer vikt när Eren förvandlar dem till en påtaglig handlingsenhet i säsong 4.
10. Kraftsystem
Liksom titanerna som bröt igenom Shiganshinas murar, är kraftsystemet i Attack On Titan ett komplicerat element. Isayama bestämde sig för att långsamt dela information om titanernas kraft, vilket gjorde dem nästan omöjliga att förstå förrän inpå den sista säsongen.
Utöver den enkla men ändå mångsidiga kraften hos den nio intelligenta titanerna, finns kraften hos modernt artilleri och blodet från Levi & Mikasa Ackermann att tänka på när de bryter ner Attack On Titans kraftsystem. Denna mångfald gjorde det möjligt för Isayama att skapa komplexa actionsekvenser, medan enkelheten i varje kraft gjorde det lätt att förstå.
11. Gripande Musik
Attack On Titan är så gripande genom varje avsnitt på grund av den fenomenala musiken som kommer längs de kritiska scenerna. Oavsett om det är en stridsscen, en titan-kamp eller till och med en känslomässig scen, är musiken alltid på rätt plats. Attack On Titan är känt för att ha de bästa ljudspåren bland alla andra animeserier.
Inledningsteman från den första säsongen kommer verkligen att stå sig genom tiderna, eftersom både "Crimson Bow and Arrow" och "Wings of Freedom" bjöd på otroliga instrumentala och orkestrala framträdanden.