Attack On Titan Fakta

50 Otroliga Fakta Om Attack On Titan

"Attack On Titan" är utan tvekan en av de populära animeserierna just nu. Med 9,21 i betyg är det den mest rankade animen på MAL. Och den enda anime som toppade den var den odödliga klassikern, Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Medan grundpremissen för serien är mänsklighetens kamp för överlevnad mot monstruösa jättar, finns det mycket mer under ytan och bakom seriens skapelse än vad man först ser.

Så som vanligt har vi bestämt oss för att göra ett inlägg om detta mästerverk.

Från skaparens favoritkaraktär till när mangan tar slut. Här är 50 otroliga Attack On Titan-fakta som du behöver veta.

Survey Corps Nyckelring

1. Hajime Isaymas favoritkaraktär är Jean Kirstein. För Isayma beundrar hur Jean säger vad han vill utan att oroa sig för vad andra människor tycker.

2. Ursprungligen skulle Eren veta att han är en titan hela tiden. Men tack och lov skrotade Isayama den idén.

3. I nyare intervjuer har Isayama sagt att Reiner Bruan är hans nuvarande favoritkaraktär.

4. Levi kom överst i den första av karaktärernas popularitetsundersökning, Eren tog andraplatsen, medan vår favorittjej Mikasa tog 3:e platsen.

Men saker och ting har blivit annorlunda i den andra och tredje omröstningen. Fortsätt läsa vårt inlägg för att veta vem som hamnade topp 3 i tre AOT-karaktärs-popularitetsundersökningar.

5. Isayama har sagt att Mikasa kommer att välja att inte bära sin dyrbara halsduk om det är för varmt ute.

6. Moblit är Hanges nästkommande befäl samt hennes assistent. Men det är inte allt. Han är också den som dricker mest i undersökningskåren. Isayama har sagt att detta beror på hans olyckliga position.

7. Isayama har avslöjat att Erens titanform är baserad på Yushin Okami, en japansk kampsportare. Isayama kände att han hade den "ideala fysiken för en kampsportare".

8. Mikasa översätts till 3 bambuhattar.

9. Marnia Inoue, röstskådespelaren till Armin, är också rösten till seriens berättarröst.

10. Isayama har sagt att han fick ett konstigt telefonsamtal efter framgången med hans serie. De var nyfikna på den plötsliga ökningen med ekonomiska medel i hans sparande. Han konstaterade ”de trodde förmodligen att jag körde något bedrägeri med banköverföringar. Detta måste vara det roligaste faktumet i det här inlägget.

11. Isayama gjorde temat AOT för att han tänkte, "Jättar är typ äckliga".

12. Armins födelsedag är den 3 november och det passar honom bra. I Japan firas den dagen som en kulturdag. En dag som främjar akademiker, kultur och konst.

Armin Arlert Aot

13. Med över 100 miljoner sålda exemplar är Attack on Titan den 14:e mest sålda mangan genom tiderna.

14. I Simpsons-avsnittet "Treehouse of Horror xxv" visades Lisa utklädd som Mikasa. Hon använde till och med 3D Maneuver Gear.

15. Med över 100 miljoner sålda exemplar är Attack on Titan den 14:e mest sålda mangan genom tiderna.

16. Mike är den längsta mänskliga karaktären i serien med sina 195 cm.

17. Vissa aspekter av Levis design och personlighet är baserade på Rorshach från Watchmen.

18. I genomsnitt sover Levi bara cirka 2 till 3 timmar om dagen.

19. Några av titanerna är till och med modellerade efter vänner och bekanta till Isayama. Ibland tar han till och med förfrågningar från fans.

20. Marcos födelsedag är den 16 juni, vilket är exakt halvvägs genom året. Detta får en helt ny innebörd när du upptäcker att hälften av hans kropp hittas. Om han skulle ha fötts i januari, skulle han kanske ha dött på ett bättre sätt.

21. Den officiella hemsidan för programmet bekräftade att Ymirs känslor för Krista är romantiska. Animens producent, George Wanda, uppgav också att de två är ett par.

21. Eren har den högsta dödningsfrekvensen av någon av de 104 trainee-truppen.

Attack On Titan Fakta

22. Hajime Isayama tog först sin ena kortversion av AOT till Shueisha i hopp om att den skulle publiceras i Weekly Shounen Jump. De rådde honom att revidera sin stil och berättelse för att göra den mer lämplig för tidningen. Han tackade nej och tog den till Kodansha, där den nästan omedelbart accepterades och publicerades i Bessatsu Shonen Magazine.

23. Erens röstskådespelare Yuki Kaji grät när han läste manuset för den sista säsongen.

24. Enligt Isayama förblir Erwin singel eftersom han inte vet när han kommer att dö. Tur för Nilen eftersom de var kära i samma kvinna.

25. Det är med största sannolikhet möjligt att Erwin Rommel, känd som "ökenräven", var den främsta inspirationskällan för Erwin Smith.

26. Attack On Titan har 7 avsnitt med betyget 9,9 eller högre. Medan Breaking Bad och Game Of Thrones har 7 tillsammans.

27. Isayama avslöjade att Levi ibland önskar att han var lite längre.

28. Hange visas som kvinna i både animen och live-action film. Men saker och ting är inte så tydliga i mangan. Angående den här frågan har Isayama sagt att det är upp till läsarna att bestämma eftersom han tycker att "vilket som är bra".

29. Utseendet på den muromgärdade staden i AOT inspirerades av Nördlingen i Tyskland.

Attack On Titan Stad

30. Det nämns vid ett tillfälle att Mikasa är "värd tusen soldater." Den här raden är hämtad från Tales of the Heike, där den används för att beskriva Tomoe Gozen, en legendarisk kvinnlig krigare från Japan.

31. Det finns en crossover-serie som heter "Attack On Avenger", där några av dina favoritkaraktärer från Marvel går upp mot titaner.

32. Erens önskan om att gå utanför murarna härrör från Isayamas barndom. Han växte upp i en by omgiven av berg och ville alltid se vad som fanns bortom dem. Området kring murarna var inspirerat av Isayamas by.

33. Levi är en teentusiast. Han tycker om att samla teblad och är förtjust i svart te. Isayama har till och med sagt att Levi en gång ville öppna en tebutik.

34. Om Isayama kunde säga en sak till Levi, skulle det vara "gå direkt till sömns." Levi lider av lätta anfall av sömnlöshet.

35. Levis födelsedag är den 25 december, vilket är på juldagen. Vi vet inte om de firar jul innanför väggarna men det finns en titan som ser ut som jultomten i serien.

36. Sashas planerade död var så brutal att redaktören gick på toaletten och grät efter att Isayama presenterade den. Men efter att ha sett de nyare avsnitten ser det ut som att han bara höll hennes död på is.

37. En intervju med Isayamas redaktör avslöjade att allas favorit-potatistjej, Sasha, skulle dödas i mangans kapitel 36. Tack och lov lyckades redaktören ändra Isayamas uppfattning.

38. Den tidigare "Attack on Titan"-redaktören dömdes till 11 års fängelse för mordet på sin fru.

39. Levi Ackerman, Erwin Smith och Eren Yeager hamnade topp 3 i Attack On Titan Second Character Popularity Poll.

Anime T-Shirt Aot

40. Jean sägs ha ett "hästansikte" på grund av hans långa ansikte. Det är en återkommande gag i serien med både Erena och Hitch som tar upp det.

41. I animen finns det en titan som är baserad på Isayama själv.

42. Innan han blev Mangaka arbetade Isayama på ett internetcafé. När Isayama arbetade på ett internetkafé stötte han på en kund som tog honom i kragen. Det var denna incident som visade honom "rädslan att träffa en person som jag inte kan kommunicera med", vilket är känslan som han förmedlar genom titaner. Därmed skapade han de läskiga titanerna.

43. Isayama avslöjade att Reiner var den populäraste pojken bland den 104:e trainee-truppen.

44. Brock Lesnar är inspirationskällan för den humanoida modellen av Armored Titan.

45. Av alla manga som Isayama har läst, hävdar han att Arms eller Project Arms påverkade honom mest.

46. Saker och ting förändrades drastiskt i Attack On Titans tredje karaktärs popularitetsundersökning. Erwin Smith tog förstaplatsen. Mänsklighetens starkaste soldat, Levi, hamnade tvåa och Hange Zoe tog tredjeplatsen. Medan vår huvudperson Eren hamnade fyra.

47. Tydligen klipper Levi sitt eget hår själv.

Attack On Titan Fakta

48. Om du tycker att Armin och Nifa ser likadana ut är du inte ensam. Isayama sa att även karaktärerna själva är förmodligen medvetna om likheten med varandra eftersom det ofta nämns av andra människor.

49. Enligt Isayama duschar karaktärerna i AOT inte lika mycket som de skulle göra i det moderna Japan. De bor i en kultur som inte har något emot kroppslukt.

50. Isayama planerade ursprungligen att ge serien en tragisk avslutning, där varje karaktär dör. Men positiv respons på både mangan och animen har fått författaren att överväga att ändra slutet på grund av den inverkan det kan ha på fansen.

Bäddset Survey Corps

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: