Levi Ackerman Fakta

15 Hemligheter Om Levi Ackerman

Levi är en av Attack On Titans mest populära karaktärer. Men det finns fortfarande mycket du kanske inte visste om honom.

Levi är en av de starkaste karaktärerna i Attack On Titan, särskilt när det kommer till att besegra titaner. Han har en otrolig skicklighet på slagfältet och har tillräckligt med strategisk intelligens för att göra honom till en formidabel motståndare, och då har vi inte ens nämnt den sarkastiska personligheten som levererar torr humor till publiken.

Med allt detta i åtanke är det verkligen inte konstigt att Levi är en så älskad karaktär bland Attack On Titan-fans. Och även om han inte är huvudpersonen får han gott om tid i rampljuset, oavsett om det är under episka stridssekvenser eller tillbakablickar till sin barndom. Men även med all uppmärksamhet Levi får under animen, finns det fortfarande mycket att lära sig om honom. Här nedan kommer 15 saker du förmodligen inte visste om honom:

Levi Ackerman Pop Figur

15. Medlem i Ackerman-klanen

Levi Ackerman Hemligheter

När Levi först introducerades var han en av de mest mystiska karaktärerna i serien, med folk som inte ens vissta vad hans efternamn var. Men efter att Kenny avslöjat för honom att han var hans farbror, fick Levi reda på att han var en Ackerman. Detta innebar att han och Mikasa faktiskt var släkt, vilket förklarade varför de två var de starkaste soldaterna i Paradis. 

Ackerman-klanen började som en grupp människor som experimenterades på så att de kunde få styrkan av en titan utan att faktiskt förvandlas till en. Men efter att Eldians reste till Paradis, jagades de ner eftersom de kom ihåg omvärlden. Levi, tillsammans med Kenny och Mikasa, hade kommit långt eftersom han var kapten för Survey Corps som försvarade omgivningen från titanerna.

14. Levi var en tjuv 

Fakta Om Levi

Fans som har sett Levi leda Scout Regiment med fullkomligt engagemang kommer sannolikt att bli förvånade över att höra att kaptenen tidigare var en brottsling. Att vara uppfostrad av Kenny the Ripper satte verkligen sina spår i Levi, och även om han aldrig blev det monster som hans farbror blev, begick han många brott med Isabel och Furlan innan han fångades av scouterna, och tvingades då sona för sina brott.

Tyvärr var Levi den enda av de tre som överlevde när de kämpade mot titanerna. Sedan han gick med har hans prioriteringar drastiskt förändrats. Naturligtvis har han kvar den listiga och hänsynslösa naturen som gjorde att han lyckades vara kriminell i första hand. Men han har finslipat dessa talanger för mänsklighetens bästa, och att spela den goda killen passar honom bättre.

13. Han tycker inte om att döda fiender

Levi Ackerman Hemligheter

Levi är av många känd som mänsklighetens starkaste soldat och har dödat många titaner genom åren. På grund av detta kan det vara förvånande att veta att han faktiskt inte tycker om att döda sina fiender. Det finns många gånger under hela serien som han hållit tillbaka från att avsluta deras liv, även om han enkelt hade kunnat göra det.

Ett par exemplen är när han lämnade Female Titan ensam efter att han och Mikasa kunde rädda Eren eller när han skonade Zekes liv, vilket hände flera gånger.

12. Han hatade befälhavaren Erwin

Fakta Om Levi Ackerman

I Attack On Titan har Levi och Erwin ett förhållande byggt på lojalitet och respekt, men det var inte alltid så mellan de två. När Erwin först fångade Levi och hans vänner och tvingade dem att gå med i scouterna, var Levi inte direkt glad över beslutet. Han fokuserade sin ilska på Erwin och lovade till och med att han skulle döda honom om tillfället dök upp.

Naturligtvis ändrade Levi åsikt om befälhavaren för Survey Corps allt eftersom tiden gick. Ändå är det roligt att se tillbaka på hur häftigt Levi en gång hatade en man som så småningom blev en av hans mest respekterade kamrater.

11. Han har en egen prequel-serie

Fakta Om Levi

Eftersom Levi är en såpass populär karaktär fick han sin egen spin-off serie, No Regrets. Den började som en visuell roman 2013, men har också fått en manga- och anime-adaption. I No Regrets gick Levi och hans två vänner Furlan och Isabel med i Survey Corps, även om han inte hade goda avsikter vid den tidpunkten.

Men det slutade med att Survey Corps förändrade Levi lika mycket som han hjälpte dem. Av alla spin-offs är det förståeligt till varför No Regrets blev så populärt.

10. Levis renlighet

Levi Ackerman Fakta

Majoriteten av Levis barndom tillbringades i den underjordiska staden, som i huvudsak är slumkvarteren i Attack On Titan-världen. Han mor var en prostituerad som levde i fattigdom när hon födde honom, och efter att hon gick bort hade Levi ingenting. Han togs så småningom in av Kenny, som lärde honom att bli kriminell för att överleva.

Med tanke på att Levi växte upp i ett smutsigt hem och grannskap, kan man säkert anta att detta är orsaken till hans besatthet av renlighet. Animen visar honom ofta att han insisterar på att scouternas rum är fläckfria, och han kan till och med hittas med en regöringsmask och fjäderdamm vid olika tillfällen. Det är ett löpande skämt genom hela serien, men den verkar ha en olycklig bakgrund.

9. Han sågs ned på

Fakta Om Levi

Eftersom han bodde i den underjordiska staden, blev Levi vanärad av andra soldater när han först gick med i Survey Corps. Det var inte förrän efter han bevisat att han var starkare än dem alla som de började behandla honom bättre, i vetskap om att han var mänsklighetens starkaste soldat.

Allt eftersom åren gick fanns det till och med människor som såg honom som heroisk eller som var väldigt rädda för honom. Den inverkan Levi hade på Survey Corps var mer än de flesta karaktärer hade, och han bevisade att det inte spelar någon roll var någon kommer ifrån, utan livet de väljer att leva, som gör dem till det de är.

8. Levi är äldre än han verkar

Levi Ackerman Ålder

Levis lilla kroppsbyggnad och nonchalanta attityd får många tittare att tro att han är i de första åren av hans vuxna ålder, men Levis ålder är lite äldre än vad de flesta skulle anta. Efter många spekulationer bland fans bekräftade Isayama att han faktiskt är i mitten av 30-års åldern.

Med tanke på Levis skickligheter är det vettigt att han skulle ha mer livserfarenhet än någon som fortfarande är i 20-års åldern. Han ser helt enkelt bara ung ut.

7. Oväntade inspirationen bakom Levi

Inspirationen Bakom Levi

Fans av både Watchmen och Attack On Titan kommer att bli glada över att få veta att Levis karaktär faktiskt delvis var inspirerad av Watchmens Rorschach. Mangans skapare, Hajime Isayama, avslöjade att Rorschach är en av många karaktärer som har gått in som inspiration för Levi, och han verkar verkligen vara den mest oväntade och intressanta av dem.

Rorschach och Levi är båda ganska korta, men de har båda imponerande stridsfärdigheter och överlägsna fysiska förmågor trots sin längd. Liksom Rorschach, är Levi också villig att göra obehagliga och ibland omoraliska saker för att uppnå ett viktigare mål. Det vita plagget Levi bär runt halsen är förmodligen en nick till Rorschach och hans vita halsduk, och det är en ganska cool detalj för att hylla karaktärens inspiration.

6. Levis sömnproblem

Fakta Om Levi

Levi har varit medlem i Scout Regiment ett tag nu, och de saker som de överlevande scouterna har sett bortom murarna är tillräckligt för att ge vem som helst mardrömmar. Och Levi har faktiskt sömnproblem. Närmare bestämt så kämpar han med sömnlöshet och sover i genomsnitt bara några timmar varje natt.

På grund av sin insomnia ser Levi också sömn som en "ingen händelse". Han bryr sig inte ens om att använda en säng eller trä på en pyjamas. Tydligen sover han ofta i en stol och bryr sig inte om att byta kläder för tillfället.

5. Levis ovanliga svärdsteknik  

Hemligheter Om Levi

Alla medlemmar i Scout Regiment använder svärd för att slåss mot titaner, men Levis kampstil är faktiskt ovanlig jämfört med de andras. När han använder sina svärd, ändrar Levi sin ställning så att han håller sitt högra svärd bakåt med bladet utåt. Detta får svärdet att vända sig bakom honom, vilket gör att de kan skära i cirkulära, snurrande rörelser.

Den här tekniken har tjänat Levi väl under seriens gång, och i kombination med hans snabbhet tillät det honom till och med att besegra Beast Titan i en-mot-en strid.

4. Levi föddes den 25 december

Levi Ackerman Födelsedag

Födelsedagar dyker inte ofta upp i Attack On Titan, och det är förmodligen med goda skäl då karaktärerna är så upptagna med att avvärja titaner. Med den dystopiska inställningen är det också oklart från att bara titta på programmet om karaktärerna använder samma kalendersystem som vi gör eller inte. Det visar sig att de gör det.

Det har bekräftats att Levis födelsedag är den 25 december, vilket innebär att karaktärerna i Attack On Titan måste följa samma månadskalender som vi gör.

3. Levi älskar te

Levi Ackerman Te

Med all action som pågår under Attack On Titan är det lätt att missa Levis drink-preferenser. Men uppmärksamma tittare kommer att inse att Levi verkligen tycker om att dricka te, och detta bekräftades av Isayama. 

Faktum är att Levi är en så enorm tedrickare att han gör mycket för att se till att det är en del av leveranserna som skickas till militären. Isayama avslöjade också att Levis dröm är att öppna sin egen tebutik.

2. Levis popularitet

Levi Ackerman Popularitet

Även om Eren, Mikasa och Armin utan tvekan är huvudtrion av karaktärer i Attack On Titan, verkar Levi vara många fans favorit, vilket som konsekvent demonstreras i resultaten av officiella popularitetsundersökningar.

Levi har landat på första plats mer än en gång under dessa tävlingar, även om han inte är med i serien lika mycket som andra karaktärer. Det är inte många medlemmar i Survey Corps som kan hålla fansens intresse så länge som Levi kan.

1. Levis vänskaper

Levi Ackermans Vänner

Levi var inte direkt en vänlig person, även om han kom några av sina kamrater nära under åren. Men i epilogen av mangan kan Levi ses spendera tid med Onyankopon, Falco och Gabi snarare än karaktärerna som var med i hans lag.

Detta var ganska konstigt eftersom han knappt kände dessa karaktärer under större delen av mangan. Oavsett vilket är det bra att veta att de alla kunde lägga sitt förflutna bakom sig och att de alla trivs i varandras sällskap.

Levi Ackerman Huvtröja 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Våra bästsäljare: